Ужасно е това, много съжалявам, 4е майка ти не е добре. Много е тежко да знаеш, 4е някой толкова близък ще си отиде и ти няма какво да направиш, за да помогнеш. Майката на моя много добра приятелка е болна от рак. Остават й няколко месеца. Това разби цялото семейство. Просто ги виждам как от ден на ден стават все по-зле от мъка и безсилието ги убива. Не го пожелавам на никого. Трагедията е страшна и няма съвземане. Оставаш белязан за цял живот.
Колкото до автора - предполагам, 4е майка ти действително има някакъв сериозен проблем, но едва ли умира. Ако беше толкова сериозно, щеше да ти каже. Колкото и да ви е тежко, все пак тя няма да си позволи да крие от теб нещо такова. Малко или много трябва и двамата да бъдете подготвени, ако наистина най-лошото предстои да се слу4и.
При положение, 4е не ти го е казала направо, мисля, 4е нещата не са 4ак толкова зле. И все пак много ти се 4удя - знаеш, 4е има нещо и я оставяш сама. Аз на твое място нямаше да издържа така да я гледам как страда и да си мъл4а и да 4акам евентуално тя да дойде да ми каже нещо. Хората имат нужда от подкрепа в тежки моменти, а излиза, 4е на теб ти е мъ4но, но не правиш нищо по въпроса дори да разбереш какво й е.