.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 50
    Guest

КАк си представяте бъдещето?

КАк си представяте бъдещето в глобален план?Светло ли бъдеще или страшно ни чака?
    Аз лично си го представям доста песимистично близкото бъдеще.МОже би защото вече са ми промили мозъка с разни чужди мисли,може би защото съм осъзнал и разбрал някои неща които не трябваше май.Един ден се зачетох в малко фолософия и открих доста неща.Но само проблеми,още повече въпроси и мисли не дават някакъв точен отговор.Замислете се какво е света в момента и накъде върви.ПОвечето хора са еднакви според една теория която подкрепям.Човешкия живот е толкова безсмислен..Живееш.И какво правиш през мига от вечноста съществуване който ти се полага?"Забавляваш се",бягаш от реалноста,оплакваш се,говориш и харесваш това което се харесва на една солидна маса.В момента,както и преди хората мислят много "рамковидно".Има нещо което аз мразя.В момента магията се испарява.МАгията е в незнанието и в собственото тълкуване на света.Но когато ни намерят доказателства и ни разубедят идва разучарование.СЛучвало ли ви се е да сте чели нещо и да сте видели някакъв смисъл който да ви вдъхнови,да разгледате анализите и да видите доказателствата че не сте прав?НЕ е приятно.Помислете какво е био съществуването на хората някога.Толкова непознато и страшно,а същевременно някак интригуващо,красиво и вълнуващо.Представете си че не са ви промивали мозъка като малки и сте израснали с мисълта за митични създания и богове.Вървите из една вековна гора.Никога не е била сечена.затова има голямо растояние бежду дърветата.Нощт е.Пълнолуние.Виждате пътя си,а вятъра брули клоните.Чувате воя на вълците в далечината и скате да се приберете възможно най-бързо.Всяко дърво,всеки клон,всяко движение.В него вие виждате нещо от вашата вяра.Нешо което искате да видите,било то добро или лошо.Вървите бързо.ИЗлизате от гората,продължавате през равина.СКоро вече сте в селото и всичко е свършило.
    На пръв поглед повърхосна история,но си представече всичко това наистина.Вятъра,шума,трепе а,напрежението,страха,мири змите,ароматите,картината
    Ако не създава никакви чувства у вас един съвет от три стъпки.
    1.КАчете се на покрива на блока
    2.Отидете на ръба и скочете
    3.ПОчивайте в мир.
    А вече за глобалното бъдеще.Повечето хора имат глобалните проблеми за нещо далечно,а природата за даденост.Има глобални проблеми.В един момент какво ще стане?Края на света е близо
    В библията(не че съм я чел не съм и хукнал)не пише ли че когато дойде края на света слънцето няма да изгрява?Имаше един вулкан,може да избухне по всяко време , който ще д=вдигне толкова прах че ще засенчи слънцето за няколко години,от което ще измрът много животни и и растения.Ако кажа всички няма да бъде точно.И това не е ли просто един край?
    А вие какво мислите?

Мега фен Аватара на quench
    Самата възможност за абстрактно мислене на човека е извращение на еволюцията. Ако не сме притежавали толкова добри умения за интелектуално мислене, както и толкова късмет, самото съществуване на абстрактно мислене е щяло да ни погуби.
    Не е пригодно създание, което сяда в калта, без да е запалило огън, започвайки да мисли за смисъла на живота си.
    А смисълът на живота можеш да го извлечеш от природата около теб - целта на всяка жива амтерия е да се възпроизвежда и да расте. Самото вегетиране на организма, което е толкова презирано в нашето общество, е истинският смисъл на живота.
    Друг е въпросът, дали ако се отдадеш само на епикурейско съществуване, ще можеш да осъществиш целта на живота си - да оцелееш и да преуспяваш на биологично ниво. Защото имаш нужда от обществото, защото си социално същество. Но това общество те принуждава да използваш безсмисленото си абстрактно мислене и ти, волю-неволю, го развиваш. А то е като чума и те кара да се опитваш да анализираш света около теб постоянно, докато не го разградиш напълно.
    Накрая, когато вече си мислил години наред - а за някои и десетилетия - се оказва, че или от света е останало нищо - няма смисъл - или си достигнал до някое страхливо, но удобно решение, като например, че има Бог и той ще те прибере, заото си праведен. Или извънземните. Или духът на мъртвата ти котка.

Колкото до глобалните проблеми. Един биологичен вид може да оказва влияние, но не и контрол над средата си. Единственото, което може да стори този вид е да се присособява постоянно към нововъзникналата среда. Мислене, наасочено извън пределите на оцеляването и добрата перспектива за това в бъдеще, е безсмислено. Това, че мислиш за глобалното затопляне или за Апокалиспсиа, няма нито да спрат времето, нито пространството около теб. Просто те си преминават покрай теб и ти пропускаш момента.

За да осъществиш личното си благоденствие, трябва да играеш по правилата на играта. Това значи да си лицемерен, безскрупулен и студено логичен. Хората, които доста се отклоняват от този профил, често стигат или до лудницата, или до канавката с игла в ръката.
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

mi ob6to vzeto ne s o4akva ni6to hubavo za v bude6te

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    *Псевдо-епикурейски, Куенчи.
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    *Псевдо-епикурейски, Куенчи.
    добре де, тогава "като епикурейска свиня"

Супер фен Аватара на _donna_
    някой построи за тебе свят от сив бетон
    и ти съчини мечти безцветни ..

аз пък няма да се дам,
    защото животът е отблъскващо прекрасен!

миналото не може да се промени,бъдещето също.
    можем да променяме само настоящето и да се забавляваме.
    всичките тия буламачи със смисъла на живота са ненужни.

Повече от фен
    Град
    south_park
    представям си в бъдещето земята да потъне в разруха,в очакванв на унищожението,забравила всички човешки ценности.И това е близкато бъдеще.защото друго бъдеще няма да има.
    и е много удобно да мислиш,че след земята не те чака нищо.тогава няма да се замисляш как си живял.
    смешни ми е когата зяпочнат да философстват над въпроса''какъв е смисъла на живота'' и си измислят всякакви глупости,само за да не признаят,че този живот е временна спирка за нас.
    _donna_ си го каза
    всичките тия буламачи със смисъла на живота са ненужни

Guest
    Имаше едно аниме.Казваше се Wolfs rain.В него се засягаха точно тези идей-за рая,за края на света,за хората.Имаше много добри идей.Замислете се човек за какво живее?Или заради нещо което обича или заради нещо което мрази.Без тези две неща той просто умира.

В самото аниме се разказваше за вълци,които търсят рая.Те могат да приемат и човешка форма,а самите хора са вълци в човешка форма които не могат да се върнат в реалния си образ.
    Там бяха показани почти всички типове хора.Горди,примирени,такив които си търсят мястов света и такива които се бият за да го намерят.Имаше много дълбока история.

То имаше трагичен край.Света е унищожен напълно.В последните епизоди се проследяваше действието от гледна точка на послените 5 живи вълка и трима човека.Накрая всички умират.Аниме завършваше с думите :
    There is no such place as paradise.
    И след като всички живи същества умират светът отново се възражда.Светът умира за да може да се прероди отново.До края на вечноста.Също като хората.АКо човек живее без нещо което търс и той не живее,а съществува.И в анимето хората бяха същите както тук в момента-примирени,без идеал,търсещи обяснение на всичко.Те винаги са гледали бъдещето в небето,в звездите.Но бъдещето е тук на земята.
    В самото аниме градовете бяха покрити с похлупаци за да може да се регулира климата.Извън тези пухлопаци на всеки шест часа е или жега,или голям студ.Нищо живо няма извън тях.В това ли ще превърнем света?Мисля че на там върви всичко!!Глобалното затопляне,оръжия за масово поразяване,всичко.

_donna_ отдавна не бях виждал по голямо клише от това което написа.Нима смисъла на живота не е да го търсим?В този свят пълен с глупци неразбрани,еднкви хора,които просто продължават човешкия род,какво друго ни остана?КАКВО?Вие неможете ли да го разберете?!Всички сте еднакви.МИслите еднакво,чувствате еднакво,правите едно и също,движите се на стада и говорите че всеки бил уникален.В различняата възраст вички правят едно и също.И вие знаете че ще обикновенно но го отричате!Можете ли да заблудите самите себе си?А другите?Къде намирате утеха?Аз знам.В това че всички го правели,защо аз не го направя.НИкой не го харесва,защо и аз.Вие живеете за да бъдете недоволни,да въртите интриги и да се жалвате.Стане ли дума за нещо възвишено което още не е открите вие казвата че е буламач.АРЕ СПРЕТЕ СЕ НАЙ ПОСЛЕ!Това че казвате колко сте уникални е комплекс.Всички сте комплексари малко или много.Винаги сте се надсмивали над някой поне веднъш.Само се оправдавата.СМисъла на живота не е в това да съществуваме.О не е.Смисъла на живота е да бъде търсен и намерен.Ако има смисъл.Защото може и да няма смисъл.Човешкия живот е един режим.пЕдин затворен кръг.И никой не се оглежда настрани.Вие мислите че знаете нещо,но грешите.Аз среодна душа сред този свят няма да намеря.Вие не мислите в глобален план.Вие казвате ами всички крадът от държавата на дребно,защо не й аз?Сто лева за държавата са малко.Така казват 4-5 милиона души.И на какво става?Това е само духовната разруха.А разрухата на нашия свят?
    П.П аз съм този който пусна темата.И ако някой все оак прочете какво съм написал може да се замисли поне малко.

Guest
    (Не са всички като мнозинството българи, айде са А ти(автора) защо не се разровиш в интернет?Всичко се намира )

Guest
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    (Не са всички като мнозинството българи, айде са А ти(автора) защо не се разровиш в интернет?Всичко се намира )
    По ясно се изрази.

Град
    София
    Не знам защо имам големи надежди и амбиций ,но си мисля,че нищо няма да стане от мен.Може и да правя това,което съм записала,но ще е или в някоя умряла фирма без доходи или хич няма да ме бива Наще не са от най-образованите не очаквам и аз да съм.....Мисля си,че 90% от успелите хора имат зад гърба си други такива,а аз нямам зад себе си и не мисля ,че ще съм от тия 10%........................................

човече, живота няма смисъл - не те ръководи никакъв висш принцип, няма форма, която да придаде битие на материята, няма бог, няма кармична обвързаност, няма детерминистична причина за всяко дейсвие, няма съдба

няма нищо, с което да си оправдаеш съществуването

както казах по-горе, еинственият смисъл да съществуваш е да съществуваш, живота няма нужда от обяснения

това,че нещо те е накарало да изпаднеш в дълбока личнстна криза, вероятно те е накарало и да си анмериш някаква удобна причина, която наричаш истина - но това всичко е в главата ти

повярвай ми, аз съм доста по-мотивиран от останалите да живея и да се развивам, въпреки че не се заблуждавам с разни висши цели - или дори невероятното клише, дори по-голямо от това на Донка:

"Смисъла на живота е да бъде търсен и намерен"

урааа, все едно чета някой лексикон на 15-годишна

гледал съм въпросното аниме, не е зле обаче да се поразровиш в по-дълбокия му смисъл, вместо да се приплъзваш по леснодостъпното му послание

защото когато някой каже "смисъла на живота", той има предвид Цел - да я постигне, та когато накрая пукне, да каже "победих, постигнах Целта" - и колкото да клишират "живота не е игра, няма победители, всички умират" и т.н. - всеки слаб неориентиран индивид си мисли именно, че има някаква велика цел, че накрая ще види финиш лентата

просто когато си прекалено глупав, ограничен и зависим, търсиш ужасен някаква спасителна сламка, за която да се хванеш, а не смееш да се отпснеш и да плуваш сам

а когато се заловиш за сламката, откриваш и други мизерни мравчици, които са се закрепили с теб на нея - обаче в даден момент става пренаселено и тогава сламката се пречупва - и така умират идеи, кито доста често са поддържащите колони на една цивилизация дори

Мега фен Аватара на Disrespect
    Град
    Варна
    бъдеще няма да има
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Guest
    Това за лексикона не го разбрах
    А това което ти казваш-знам всичко това.Но просто се надявам на по възвишено съществуване от това което ти описа.Аз нямам чувството че съм в криза,не всеки филосов е в някаква депресия или криза.Просто в момента разсъждавам.
    А за анимето-не искам да се задълбавам в разсъждения за него-то просто е един достъпен пример.
    Смисъла на живота е да го търсиш-незнам кой го е казал,клише е , но има някаква истина.Нямаш ли смисъл няма да постигнеш много.лВ ммента от глупостите които чета в постовете на останалите те се опитват да постигнат материални цели.Търсят къде да се жалнат и го правят в неправилната тема.
    Има неща които немогат да бъдат променени и ти само ги изброяваш но не казваш никакво решение.Въпроса е че се губят ценност.Не че нягога ги е имало.Не се знае.Това което ние знаем може да е лъжа,може да е преувеличено,пропаганда.Не можеш да вярваш на всичко.И се обзалагам че половината думички които исползваш не знаеш какво означават.
    От мисленето се полудява.Разсъждаваш ли над въпроси без отговор в най добрия случей ще те заболи главата.В началото на поста ти имаше прекалено много клишета.Материалното измества нематериалното.Живота вече се свежда до един прост режим.Емоциите се делят на две.Това е интересно.Защо ли търсиш обеснение на това че човек е решил да разсъждава над някоой въпрос със криза/депресия?Е значи моята депресия е продължило от порядъка на 5-6 години.
    Малко хора осъзнават какво значи смърта.За тях тя е нещо далечно.Те могат само да говорят и да говорят за нея но не могат да я усетят.ИМа висша сила която ни управлява според мен.Незнайно защо вярванията на различните народи си приличат доста.В добрия стар коран пише че всички религии са едни и съши,само че на различно ниво.
    Според мен всичко описано в тях е вярно,само че се разглежда повърхносто.Например идеята че от хаос се е родил реда е засегната там.Но обаче има друг проблем.Написаното е било изменяно през вековете и/или интерпретирано по различни начини.На мен ми се стори странно че ангелът на смърта се появява като сянка преди големи инциденти.Вие всички сте го чували и какво сте си казали?А глупости,хорска измислица и т.н.АМи ако не ?
    Не е случайно че хората са надделяли над другите видове.Може и да е.Въпроси без отговор.Има много теории,всяка от които може да вярна но дали е така?

Все казваме проблемите.Хайде малко решения.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от _SL_
    бъдеще няма да има
    Колко смислен пост...

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Цитирай Първоначално написано от _SL_
    бъдеще няма да има
    Колко смислен пост...
    ще видиш смисъла му след 5 годинки
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Град
    Berlin
    Мечтая за едно крайно дясно тоталитарно управление в България което да ликвидира комунистите, циганите и турците и да осигури икономически възход на страната! Също така България на 3 морета

ами да, личи си, че си в моралан криза, макар да не си го признаваш - и когато кажа на някого, че е в криза, той го приема като дълбока личностна обида, което е отново индикатор за неговото състояние
    когато в днешния свят хората започнат да разнищват екзистенциалните проблеми, те явно изпитват когинитивен дисонанс

дотук с това

казваш "истина" - не разбра ли, че всеи път, когато кажеш "истина", говориш за някакъв твой ДЪЛБОКО СУБЕКТИВЕН извод - и не можеш да го докажеш по никакъв начин на околните, защото за това е нужно да разкриеш целият път, по който лгоиката или интуицията ти е достигнала до него - което е невъзможно - можеш само да нахвърляш най-ясните и леснодоловими нюанси на мисленето си

имаш все пак някакви данни на оратор, но само доколкото напипваш начина да замаскираш лесноустановимите слаби точки в тезата си чрез многословие

казваш "надежда" - и тук откриваме ключа за по-ясното разбиране на ежедневната психология на всеки индивид
    всеки се надява, макар надеждата да е по-слабият мотив за това да се събуждаш сутрин - защото всеки по-манипулативен тип може да ти даде фалшива надежда, с която да те контролира

строгото и здравомислещо отрицание на висшия смисъл на живота те прави много по-независим и по-пригоден

Град
    Berlin
    Цитирай Първоначално написано от quench
    ами да, личи си, че си в моралан криза, макар да не си го признаваш - и когато кажа на някого, че е в криза, той го приема като дълбока личностна обида, което е отново индикатор за неговото състояние
    когато в днешния свят хората започнат да разнищват екзистенциалните проблеми, те явно изпитват когинитивен дисонанс

дотук с това

казваш "истина" - не разбра ли, че всеи път, когато кажеш "истина", говориш за някакъв твой ДЪЛБОКО СУБЕКТИВЕН извод - и не можеш да го докажеш по никакъв начин на околните, защото за това е нужно да разкриеш целият път, по който лгоиката или интуицията ти е достигнала до него - което е невъзможно - можеш само да нахвърляш най-ясните и леснодоловими нюанси на мисленето си

имаш все пак някакви данни на оратор, но само доколкото напипваш начина да замаскираш лесноустановимите слаби точки в тезата си чрез многословие

казваш "надежда" - и тук откриваме ключа за по-ясното разбиране на ежедневната психология на всеки индивид
    всеки се надява, макар надеждата да е по-слабият мотив за това да се събуждаш сутрин - защото всеки по-манипулативен тип може да ти даде фалшива надежда, с която да те контролира

строгото и здравомислещо отрицание на висшия смисъл на живота те прави много по-независим и по-пригоден
    Също така мечтая да седя на столче от костите ти и да си мия ръцете със сапун от тебе

Град
    Utopian future state
    Цитирай Първоначално написано от Guderian
    Мечтая за едно крайно дясно тоталитарно управление в България което да ликвидира комунистите, циганите и турците и да осигури икономически възход на страната! Също така България на 3 морета
    Аз мечтая за едно тоталитарно управление, което да смазва всеки опит за анархия, свободия, деморализация на обществото. Всяка опозиция на режима ще се премахва или ще бъде вкарвана в някои от концентрационните лагери построени из цялата страна. Циганите, богатите капиталисти(евреи,масони) и хомосексуалистите ще бъдат превърнати в роби в служба на държавата, която в същото време ще се бори за световно господство.

Град
    Варна
    ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХА ХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХ ХА!!
    Никой днес не е невинен
    избрахме бъдеще сами
    това, което ни очаква
    мъчително-жестоки дни

Град
    Berlin
    Цитирай Първоначално написано от Totalitarianist
    Цитирай Първоначално написано от Guderian
    Аз мечтая за едно тоталитарно управление, което да смазва всеки опит за анархия, свободия, деморализация на обществото. Всяка опозиция на режима ще се премахва или ще бъде вкарвана в някои от концентрационните лагери построени из цялата страна. Циганите, богатите капиталисти(евреи,масони) и хомосексуалистите ще бъдат превърнати в роби в служба на държавата, която в същото време ще се бори за световно господство.
    За разлика от тебе аз бих ликвидирал циганит и хомосексуалистите, а "капиталисти(евреи,масон )" ще ги превърна в роби и ще ги експлоатирам жестоко

чудно ми е, защо трябва да налагаш на всички околни ниската си култура?

Guest
    Последното важи и за Totalitarianist.Добре, че няма шанс да се издигнете в обществото [-o<

Guest
    quench ти казваш когинитивен дисонанс ,което показва че като малък са те ебали циганите.
    Съща каза и екзистенциалните ,което значи че имаш педерастки наклонности.Говориш тъпизми.Сигурно като видиш в цс да псуват хакерите от псувните ис правиш изводи как е живял човека,в какво семейство живее и в каква компания се движи,също дали е щастлив от живота или не?
    Самия факт че си написал 2500 поста в тийнпроблем значи че си някое дете най много на 15-16,което прави анализ на псухиката на другите и прави изключително тъпи извуди от отделни фрази,които той изкривява така че да се вържат с нещо заучено от теб.С глупавите си извуди почваш да ме изнервят.Употребяваш думи които незнаеш какво ознаачават .ПОвечето са чуждици,което сочи че си от младото поколение,отново потвърждаващо възраста в която се намираш.А тази възраст се свързва с комплекси,депресии и правене на нещо,което не си.Е в момента се правиш на човек който знае нещо и философства.Сега ще кажеш ето обиди се от най дребното нещо още едно доказателство.ХАахах срещал съм такива като теб ясни сте ми.Сега ще започнеш да разсъждаваш над други въпроси свързани с мен.И пак ще напишеш глупост.Направи си собствен анализ.Или и аз да почвам да интерпретирам думите ти и да те искарам изнасилен 5 пъти,бит преюз целия живот,тормозен и отритнат от обществото 12 годишен пубертет?Да започвам ли?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си