аз не мога да ти дам точен съвет по простата причина че незнам от кой град си!във всеки град има рзлични гимназий и различни техникуми с различна подготовка.аз като ученик в механотехникум от Бургас НЕ съжалявам че постъпих в техникум!в бургас за най-елитно училище се води немската езикова гинмазия в нея се влиза най-трудно а в механото може и с две 3-ки да те приемат.смея да твърдя че подготовката която аз получавам в техникума е много по добра от тази в немската по простата причина че имам приятел там видял съм и съм присъствал в негови часове там влезеш ли 1 път не могат да те изгонят!в моето даскало(гимназията)нещата са по савсем друг начин ако се опитваш да правиш каквото искаш изхвърчаш още на първия месец най-много може да изкараш до началото 9клас.както казва директора това е мъжко училище и олигофрени не искам.аз влязах там по простата прричина че изкъм да изпълня 1 моя децка мечта.вече избора е твой каде ще избереш да учиш дали ще предпочетеш да изпълниш твоята мечта или ще минеш по лесния начин.