- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Шибаните доктори
Еми една случка днес ме провокира да пусна тая тема...просто съм втрещена.
Понеже гледах пллеменницата ми,която е на 3 годинки и реших да я иэведа да се пораэходи,до си поиграе,да хапне и т.н.!Всичко окей,но все пак е дете -всичко се случва.Та се спъна и си обели една рана.В началото не очаквах да е нещо сериоэно,но иэведнъж эапочна да блика (буквално) кръв ,като водопад.Тя эапочна да плаче и естествено я эаведох на лекар в Исул.Вляэохме в спешния кабинет и какво?Милото 3-годишно дете е цялото в кръв,от коляното му се лее кръв,то плаче (едвам я удържах),а те???Докторът (ако иэобщо може да се нарече така) я увика и ми каэа `Дръж я эдраво ,че много рипа и ме нерви`!Отделно няколко сестри пред кабинета се раэкрещяха ,ще цитирам една от тях - `Я тва дете да млъкне,да не вляэа аэ да му эатворя устата`
![]()
![]()
![]()
!Отделно ,че нищо не направи доктора,освен че лепна една лепенка ,която се отлепи още преди да иэлеэам от болницата...И все пак се эамислих какво е това отношение??Нормално ли е да търпим такова отношение,като дори срещу него не получаваме и качествени услуги...!А и эа конкретната ситуация-та това е 3-годишно дете,какво очакват
?ПРросто останах втрещена от животинското им поведение.Имаше още доста груби ,да не каэвам по-силни думи прояви,но няма да иэпадам в подробности ....
Та просто исках да споделя това с вас и да иэкажа въэмощението си.![]()
[size=7][b][u]fosse cos
Запази си мнението на компютъра и го напиши по-късно. В момента целият ти труд около мнението може да изчезне всяка секунда!!!!!!!
еми така са днешните лекари.. аз преди около година може би нещо бях много зле и трябваше да отида на лекар макар в ендлея при дижурния и знаеш ли какво ми каза "ти знаеш ли че сърцето ти не е на място.трябва да е межи еди кои си ребра ,а моето било по-нагоре"аман от лекари.аз затова не ги обичам.
Мило,тия са некви ненормалници пълни.Уж полагат хипократови клетви,ама виж колко си държат на професията.Прсто съм ужасена,шашната,шокирана,и умена.....как може подобно животинско отношение и то към едно 3 годишно детенце.Та нали за това родитетилите ни плащат сумати данъци да бъдем здравно осигурени...измишльотини...с амо пари да лапат...Всичко е един голям фалш икомерс дори и в здравеопазването.
До къде ще стигне този свят,има ли граници човешкото безхаберие,лекарите са за да помагат,а не са се правят на интресни и да проявяват неуважение към пациентите ти.
Дано на малкото,Ели да и мени скоро раната и, а ти мило си има вече едно на ум за това какво става в Българскот ни здравеопазване и що за хора,имат,,привилегията,,да се наричат-лекари.
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Ми така е ! И не само това те не могат да се нарекат лекари бе познавам хора който са болни и докторите не могат да разберат от кво са болни че и болнични не им дават.
майка ми е лекар
получава мизерни 400 лева и издържа едно семейство
работи в хемодиализа и нефрология и е спасявала не веднъж човешки живот..
можете да го духате
Накрая става ясно, че ние трябва да можем да даваме първа помощ, щот около 90% ол лекарите не са си на мястото...Ужас!
Миналото лято във Варна брат ми (тогава на 5) хвана ангина.В непознат град сме, ходим по болници, а в едната една сестра ни изгони. Вика "Вий като не сте оттука, кой ви кара да идвате бе?". Мама й обяснява ,че детето има температура и в момента, лошо му е...а оная пак "Ми спешния кабинет ЗАТВОРИ преди час! Елате...утре след еди-колко часа..."
Щях да припадна просто. После го замъкнахме брата в частна болница (дето е в старата баня) и там човека беше много по-нормален. Прегледа го, каза кви лекарства да му дадем и т.н.
Да не говорим, че половин месец след като се прибрахме на Шумен и по новините съобщиха за онази жена, която била бременна и й станало лошо , отишла в петък, а ония я върнали за понеделник, сега лекарите ги нямало...Тя почина , ние я познавахме. На сватбата й бяхме ходили...Тя се развежда, колко ядове имаше, таман си намери свестен съпруг и забременя и ...една лекарска немърливост просто сложи край на всичко
![]()
Точно така.. "Мизерни" И моята майка е лекар и не съм много съгласна трудът й да е оценяван за толкова, колкото получава и някой, дето мете улиците (уважавам всяка професия, но мисля, че е крайно неправилноПървоначално написано от OtherDimension
) И отново проблемът е в държавата...ноо тоя път ще си замълча
![]()
^
А пък аз познвам лекари, чията заплата не е много висока, ама получават далеч повече пари от официалните. Естествено аз говоря за големия град като Варна и далеч в по-голяма степен в София където има много хора, които имат пари. В София за попринцип безплатен преглед с направление трябваше да се плати на ръка на доктора, защото той така иска и иначе няма преглед или по-точно няма да има смисъл от прегледа.
Брой няколко пъти по 50 лева и още други приходи на ден и виж каква сума се получава. Естествено говоря за един от добрите доктори областта, а не за някакъв си.
Това няма нищо общо с мизерните 400 лева, а че добрите доктори и най-вече хирурзи трябва да получават много по-висока от реалната им заплата... така е, но не ми излизай с нереално ниски суми.
^ мърша има във всяко стадо
няма институция, в която да няма отрепки
но да пускаш тема, че докторите са шибани.. трябва да си малоумно неблагодарно мекотело
Аз пък от 2 години ходя на доктори и мога да ти кажа, че по-голямата част от докторите са "мърша" и затова до голяма степен имах здравословни проблеми с година повече (а може и още).Първоначално написано от OtherDimension
Точно онзи може и да не е мършата, защото въпреки че пойска пари, които по закон не може да иска и че се държа гадно с мен каза за болестта ми неща, които доста "безплатни" доктори изпуснаха и стана въпрос за съвсем друга насока на лечение.
Това не е само с докторите, ами със всички. 70% от народа ни не прави нищо, а иска пари срещу това, но темата е конкретно за докторите.
Това бях аз. Само да допълня, може би мечтата ми да стана лекар се поражда точно от това. Да докажа, че лекарите не са само немърливи и сърдити хора, а също и помагат, спасяват животи и хората ги уважават...Да го покажа не само на народа, а и на самите немърливи лекари, които за жалост толкова често се срещатПървоначално написано от Анонимко
![]()
Cherry_girl@_@ -> mtg1992bg
Не съм малоумно ,неблагодарно мекотело.Ще пусна тема,що да не пусна?Права съм.А и не конкретиэирам майка ти.Във всичко си има иэключения.Но булшинстовото от докторите е ей такоа!Първоначално написано от OtherDimension
[size=7][b][u]fosse cos
Всъщност булшинството от народа е такова. Докторите поне са образовани за разлика от народа. А иначе попринцип държанието им може да е в следствие дългата практика. При тях идват само тъжни хора, борят се с ужасни неща и съответно и те стават ужасни хора, защото всичко около тях е ужасно. Това, обаче, не ги оправадва. Освен това знам какво е докторска мафия.Първоначално написано от Presley`n`Sum
А и всички забелязваме докторите, защото в единия случай се засяга здравето. Това дали са се държали добре с теб в магазина и са ти указали нужните грижи няма никакво значение, но ако става дума за лоши грижи и отношение в болницата е по-различно.
Пиша доста несвързано и неясно и не знам дали ще ме разберете.
бОлшинството от неграмотни, плиткоумни, повърхностни, материални, безцелно живуркащи същества е от такива като тебеПървоначално написано от Presley`n`Sum
една лепенка не можеш да сложиш, а си тръгнала да критикуваш хора, които са учили за да може утре като кихнеш и се вкиснеш да ти помогнат..
дано не опираш до лекар за истинска нужда, тогава ще видим как ще говориш за тях, като ти помогнат
признай си :
днес лекар не ти е сложил лепенка - лекарите са боклуци
утре учителят ти е писал двойка - учителите са тъпаци
на следващия ден тате не дава пари за нови дънки - родителите съкс
ти си една неблагодарна смръдла, на която другите й са виновни за собственото нескопосано поведение
То има такъв лаф... "Да не попаднеш на лекар". Докторите не са по-лоши от останалите, но грешките им се отразяват фатално върху останалите, например върху мен.Първоначално написано от OtherDimension
цял ден да си подложена на такъв стрес и напрежение в болницата и ти ще се резкрещиш на първото крякащото лапе в коридора. не приемай нещата толкова лично. не си само ти пациент.
Първоначално написано от OtherDimension
![]()
хаха тва последното ме изкефиии
![]()
Не мога да разбера от какво се оплаквате. Здравната ни система се променя по образец на САЩ. Пък те са супер развити и там е РАЯТ. като не ви кефи - сори, ама комунизЪма си отиде. Безплатното медицинско обслужване и образование са само спомен.
Някой да е виждал офисите на здравната каса? Ми как ще намерят пари за заплати на лекарите и консумативи за болниците, като завлиите имат само по 2 климатика и 3 компютъра на човек (един от 8 знае как се включва, един от 15 знае как какво е word). Алооооооооу, дупе да ви е яко - ще се мре!
Айде като си момиче поне на сестрата си можела да й плеснеш един шамар.Следващият път го направи.
Подай жалба! На този етап нищо няма да се промени, ама ако подадат още хора и отношението на лекаря набързо ще се промени ил ще си търси друга болница. Същото се отнася не само за лекарите, а къв всички.
Онзи ден и аз си се чудя защо не й вдигнах скандал на една сервитьорка. Не стига, че 30 минути не ни обсужи /през това време седеше и пушеше/ и накрая ние отидохме при нея и си поръчахме, а това е хубаво кафене, а не е от дупките... Естествено, че нямаше да получи бакшиш и за да не си ги задържи парите оставих 10 стотинки на две по 5, защото нямах по-едри. А тази ми каза "Тези пари си ги служи в касичката вкъщи, аз такива пари не мога да отчета", бях с две приятелки, които щяха да се почувстват кофти, ама ако бях с друг щях да й кажа "Да отида аз да ги отчета пред шефа?!".
Предполагам, че няма да додадеш жалба и точто затова следващият път положението ще е същото!
Да. И аз това бих направила.Подай жалба!
ПП. Ако лекарят който те лекува не ти е познат, не очаквай да не те претупа отгоре, отгоре.
Няма смисъл от купища обиди и прехвърляния на топката.Всеки и ма свои доводи,и спрямо това застава в различна позиция,относно породилия се проблем.В случая,авторката не е била доволно от негативното отношение на лекари спрямо едно 3 годишно дете.В правото си е да се сърди и да не доволства.Това,че тези лекари са се отнесли некоректно,съблюдавайки здравословното състоя на пациент-не означава,че всички лекари са такива.И все пак,какъв трябва да си,че да отминеш с тагова пренебрежение едно малко детенце,боли го,може да го естах от кръвта,нормално е да се разсплаче.
Едва ли тук е мястото да се спорим,дали лекарите си вършат качествено и съвестно работата.Така,се пораждат,ожесточени спорове в които вскеки,защитава себе си и своята позиция.....На мнение съм,че обсоятелствата винаги имат 2 лица,друг е въпросът,че често пъти ние,виждаме само едно от тях.
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Кои обстоятелства имат две лица? В случая докторът примерно се е скарал сутринта с жена си преда тръгне на работа и си го изкарва на детето. Ако някой се отнесе към неговото дете така, ама като примерно е на зъболекарския стол, дали ще е на същото мнеине?!
Да,в много случаи ситуацията има две лица, но това ти е лошото на постовете, че даваш много общи съвети![]()
Вече всичко е наред.Просто бях много иэнервена и эатова пуснах темата...не очаквах да се раэвихрят такива спорове(въпреки ,че в повечето теми така става).И все пак благодаря на всички,които иэкаэаха мнение.В крайна сметка не може всички да сме на едно мнение.
[size=7][b][u]fosse cos