хм, интересно
аз завърших Дорис 2003 година, випуска ми беше 1вия който завършва
тогава нещата седяха по друг начин, чесно казано и от немската паралелка и от английката нямаше тия лигави богаташчета за които говорите вие, и които знам че учат в момента по частните училища.
родителите ме записаха в частно у-ще защото искаха повече внимание да ми се обръща, а действително, едвам смогваха да ми плащат таксата, и имаха вазможност да ми дават пари с които успявах да си купа точно един сандвич, да изпия едно кафе и да си купа кутия цигари, и имаше поне още 10 от випуска които бяха на подобно дередже. честно казано радвам се че завърших Дорис Тенеди, доволна съм, научих език, имах прекрасни съученици, макар и сега много много почти хич да не ги виждам или чувам, всеки преуспя, проби, може би има 1-2ма който неуспяха, нормално е.
в крайна сметка мнението ви че по частните у-ща не е толкова затегнато, е така в действителност, и това е защото ти обръщат лично внимание, и поне в Дорис се опитваха да ти помогнат да те разберат защо примерно не им посещаваш часовете, или защо не си редовен като ученик, търсеха алтернативи, може да е било така защото им бяхме първите гимназисти, незнам как е сега.
хубаво у-ще беше, незнам какво са го натворили сега
тогава положението беше следното: ако искаш да научин нещо ти даваха възможността да стане по най-приятния за теб начин, макар и да не беше най-доброто, даваха всичко от себе си.
тва за младите учители е така, доста ни смениха, но имаше и от старата гвардия
д-р Андонян, у-ел по математика, ми много приятен човек, винаги когато пожелаех да разбера матеряла в часовете това ставаше без проблем, много хубаво преподаваше
също хубави спомени имам от у-лката по биология Ценка Часовникарова, беше ми любимка
всеки учител който у-щето е имало е бил всеотдаен и обръщаше лично внимание на всеки ученик, това в даржавно у-ще е малко трудничко, освен ако не попаднеш просто на човещинка, а в Дорис на това наблягаха, предразполагаха те
да бяхме малко неориентирани, не ни се ходеше, яко неизвинени и извинени, проблеми
но в крайна сметка е важно, че повечето от нас непропаднаха
съвета ми е, че кадето и да се запишете, всичко зависи от вас, ако съучениците ви са лекета и на вас ви харесва и се присъедините, ставате и вие такива, ако не ви харесва никой не ви кара да сте като тях, вие сте там да се развивате, избора за това какво ви случва е изцяло ваше решение
относно учителите, ако са хубави хора, и вие имате желание да научите нещо винаги ще са от полза
винаги е за предпочитане да получавате индивидуално внинмание, в държавно у-ще това няма как да стане просто, да може да има изключения, но незнам в кои у-ща се намират