.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

ВАЖНО!Гръбначни изкривявания!

daya беше направила такава тема,с информация за гръбначните изкривявания,но за съжаление са я изтрили .Затова аз се реших да направя нова тема,в която да узнаем малко повече за този проблем,да намерим решения,да получим съвети и т.н.
    Всяко десето българче е с гръбначно изкривяване!
    Според лекарите причините са неправилното хранене, липсата на масов спорт, неправилна стойка при седене на чина и носенето на тежките раници.
    В по-късна възраст изкривяванията водят до затруднения на дишането и заболявания на вътрешните органи.

Ако изкривяването се открие навреме, то може да се излекува само с гимнастика. Само че учениците не обичат да ходят на изправителна гимнастика. Във Варна 400 деца с удоволствия ходят на специален вид гимнастика срещу гръбначните изкривявания.

Най-важните условия да бъде отстранено гръбначното изкривяване при децата е то да бъде установено в начален стадий. Тогава лечението може да стане само с гимнастика.

Степените на изкривявания са : 1 степен-лечебна гимнастика ; 2 степен-отново лечебна гимнастика,но с по-сложни упражнения ; 3 и 4 степен-чрез операция.

Видове гръбначни изкривявания:
    СКОЛИОЗА-Гръбнакът е S oбразен ; КИФОЗА-На гръбнакът се появява гърбица ;ЛОРДОЗАТА-Нещо като вдлъбина в долната част на гърба.Все пак има случаи,в които тези неща са съчетани.

tova ako trugna da go 4eta 6te seizkjorava!S po-golqmi bykvi ne moja li da go napi6e6?
    Temata e hybava ma nqma da q 4etat 70-godi6ni pensioniri

това пък какво ще рече??? тая тема е най полезната тука и не е от сорта на "излезе ми пъпка, умирам!". това е сериозен проблем. благодаря на Ваня Петкова че направи отново такава тема ако имате въпроси- питайте! направете си преглед, за да не стане твърде късно и да не си биете главата в стената като мен!

Цитирай Първоначално написано от jyji
    tova ako trugna da go 4eta 6te seizkjorava!S po-golqmi bykvi ne moja li da go napi6e6?
    Temata e hybava ma nqma da q 4etat 70-godi6ni pensioniri
    Ми изкъорави се!Не можах да го напиша С по-големи букви.Приказвай си каквото искаш,но като опреш на този проблем ще те видим!

lqlql
    Guest

bravo mnogo dobra tema

vsyshnost i az stradam ot grybna4no izkrevqvane i po to4no mi postaviha diagnoza ''skoleoza'' ...za moe shtastie sme go hvanali po na vreme =D> i sega doktora mi kaza 4e trqaa da sym vinagi v pravilnata stoika i nai ve4e da treniram gimnastika ..... i neka karam po syshtestvo... ta taka iskam da popitam nqkoi ot vas koito stradat ot syshtoto kolko vreme se lekuva i trudno li e le4enieto ????

честно ли? не е лесно... е зависи от степента, ти коя степен си? и на колко си години? защото годините са от значение също. обикновеон дори и да си се оправила ртябва да продължиш да правиш гимнастиката, защото ти все още разтеж и поне до 16тата ти година няма да спреш. и смисъла на гимнастикатата е да укрепиш мускулите на гръбнака, за да може да не се изкривява сам. ще дам пример с най добрата ми приятелка- тя беше малка степен, при което прави упражнения и се оправи. после спря да ги прави като отново и се появи изкривяването та не можеш да си 100% сигурен че си оздравял напълно. не е нещо страшно. страшното е вече като стигнеш степен като мойта

хейй здравей адашке daya то и аз имам изкрвяване, но то е породено и от изличен кокал израстък на лопатката.Като бях малка го одрязахме но той пак си порасна с мен.Сега съм на 16 год след 2 месеца правя 17 и неправя гимнастика ... защото ме мързи яд ме е на себе си ... щях да нося корсет.Предполагам, че ти си с корсет.

Мега фен Аватара на EarthShaker
    а можете ли да ми кажете за Варна (защото горе е спомената) къде точно има такива гиманстики... аз не бих казал, че съм изгърбен, но не би ми навредило (не съм и особено атлетичен ама... ко да прая)

Цитирай Първоначално написано от EarthShaker
    а можете ли да ми кажете за Варна (защото горе е спомената) къде точно има такива гиманстики... аз не бих казал, че съм изгърбен, но не би ми навредило (не съм и особено атлетичен ама... ко да прая)
    Tuk ne govorim za specialen gimnasti4eski salon, a za specialna seriq ot uprajneniq
    Да Не Ти ПуКа ЧоВеЕеЕеЧеЕеЕ, жИвОтА Си Е тВоЙ!!!
    http://ku6ti.com/vote.php?|vote&id=11036

Град
    Pleven d'gee
    и как точно се прави тази гимнастика (какви упражнения) за Лордиоза ми се стувам ,че имам
    Live In Peace!And Fu*k The Police!!!
    Jena i kola ne vartqt li dupe... ne mi gi xvali

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    И аз ходих на такава гимнастика и наистина имаше ефект,но после като спрях да ги правя и пак се върна г/д старото положение От болницата ми дадоха едни листи с човечета с упражненията и мога да си ги правя у нас ама ме мързи доста... Иначе са добри
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Цитирай Първоначално написано от ThePowerOfLove
    И аз ходих на такава гимнастика и наистина имаше ефект,но после като спрях да ги правя и пак се върна г/д старото положение От болницата ми дадоха едни листи с човечета с упражненията и мога да си ги правя у нас ама ме мързи доста... Иначе са добри
    Би ли ги сканирала/снимала, ако обичаш?

Я дайте малко повече инфо за лордозата,че ми се струва,че аз имам такова...

Като бях по-мъничка моите масажисти ми дадоха едно листче със съвсем елементарни упражнения,които да си правя вкъщи.Трябва да ви кажа,че в началото ми се стори доста тъпо и не ги изпълнявах,но после реших да пробвам и се получи.Е не очаквайте чудеса де,но наистина облекчава болката в гърба,а и са подходящи точно за такива изкривявания.
    Друг е въпроса,че после продължих с йога и забравих за тях...Та мисълта ми е,ако някой ги иска нека ми пише лс.Ще ги сканирам и ще му ги изпратя

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов
    хайде да не комерсиализираме поне децата плашейки ги с ужасите на цивилизацията!

интернет е голямо място за "лов на клиенти", но е отвратително да се практикува сред деца

Фен Аватара на pomo6tplz
    Град
    zatbloka hihihi :))))))
    аз пък като ходих на доктор на профилактични прегледи за училището и казаха че имам съвсем леко изкривяване много леко кифоза уж много леко пък ми го писа на бележката,нищо не ми каза как да го поправя а пък аз искам да се оправя и да не ми пише че съм гърбав в бележките!!!!!!!

Град
    София
    Не разбирам какво е това изкривяване когато гръбнака е със S-образна форма !?

Та то това му е нормалната форма ???
    Don't tell me what I can or can't do !

Град
    Neverland
    imam mnogo uprajneniq za KIFOZA. ako nqkoi se interesuva moje da pishe LS, zashtoto iskam da pomogna
    P.S. izvinqvam se za latinicata
    Smile! It's the second best thing you can do with your lips

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Boyd

Нормалната му S- форма е в антериорно-постериорно направление! Във всяко друго направление е патология!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka

Нормалната му S- форма е в антериорно-постериорно направление! Във всяко друго направление е патология!
    daaa spox az te razbrah - za drugite ne znam
    a za temata- postoqnno mi kazvat 4e hodq i sedq izgarbena ama az ne vijdam da imam nqkvo izkrivqvane (da 4ukna na darvo)
    I DAVAITE PO - POLEKO S TEQ TEMI 4E VERNO PLA6ITE DECATA - predstavete si sq 80% ot horata koito sa q pro4eli v momenat pravat uprajneniq
    METAL RULZZ THE FUCKED WORLD!!!

Град
    Neverland
    Цитирай Първоначално написано от BloodyNight
    a za temata- postoqnno mi kazvat 4e hodq i sedq izgarbena ama az ne vijdam da imam nqkvo izkrivqvane (da 4ukna na darvo)
    I DAVAITE PO - POLEKO S TEQ TEMI 4E VERNO PLA6ITE DECATA - predstavete si sq 80% ot horata koito sa q pro4eli v momenat pravat uprajneniq
    nqma nishto losho v tova ;]
    Smile! It's the second best thing you can do with your lips

Град
    варна
    ами аз имам скулиоза-25% и е между 2 и 3та степен..на 15 съм. от февруари правя упражнения в къщи които ми показа една физиотерапевтка и от 2 песеца ходя на плуване и лечебна гимнастика (аз съм от варна и ходя в спортен център простор до хеито-безплатно е)има резултат -спряха ужасните болки,стойката ми е по изправена-съветвам всеки който се съмнява,че има проблеми да иде на лекар..защото лекаря ми каза ,че хващам последния влак..но имам шанс да се оправя и просто трябва постоянство-успех)[/u][/i][/b]

Цитирай Първоначално написано от venitywe
    Цитирай Първоначално написано от BloodyNight
    nqma nishto losho v tova ;]
    ми нали тва е целта всъщност не мисля, че някой се е трогнал от това, дори тези, които имат проблеми ги мързи да поработят върху собственото си здраве... тая тема е по- скоро за тези, които вече имат проблема и искат помощ. никой не го интересува това, докато не го получи. а това е доста жалко...

Цитирай Първоначално написано от _DaYa_
    хейй здравей адашке daya то и аз имам изкрвяване, но то е породено и от изличен кокал израстък на лопатката.Като бях малка го одрязахме но той пак си порасна с мен.Сега съм на 16 год след 2 месеца правя 17 и неправя гимнастика ... защото ме мързи яд ме е на себе си ... щях да нося корсет.Предполагам, че ти си с корсет.
    сменила съм 5 корсета за 2-3 години. твоя воля, ако искаш не прави упражненията, но помисли си... като се влошиш ще минеш през всички гадости(корсет, операции и глупости) и накрая пак ще се върнеш на етап упражнения. мм има ли смисъл? по- добре ги почвай от сега.

Град
    Перник

Ако гледаш скелет на човек в профил,може да се каже,че е "S" образно.Имат друго в предвид
    Never let the fear of striking out keep you from playing the game

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си