- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Аз лично ги почнах на 4ия ден ,защото ходих да ми сменят 3 дни превръзката.Иначе според мен може веднага след като ти сменят превръзката да почнеш с баните.Отокът при мен почти е спадал ,а аз преди 11 дни се оперирах.Първоначално написано от des7royer
Смрадликата я почвай още от утре, с нейна помощ по-лесно се сваля превръзката. За отока не се притеснявай, при всеки е различно, но рано или късно ще спадне. Може би към 20-тия ден, макар днес да отбелязвам 1 месец от операцията и все още да имам.
За "топването на чушката" мисля, че още ми е рано, все още няма така жадувания завършен вид![]()
Благодая много за инфотоСега оттока е толкова голям, че като го погледна ми прилича на топче
![]()
` ЪпСуРт....
Първоначално написано от yeah18
BatkoDoki nadqvam se za barz otgovor zna4i na 14 godini sam (mom4e) problemat mi e 4e kogato penisat mi e v Erekciq moga da zabelq glavi4kata samo da polovinata i sqka6 samiq procep na koji4kata e tqsen i tq ne moje da se promy6i a v spokoino sastoqnie si go zabelvam bez absolutno nikakav problem ta ako moje da me posavetva6 ne6to oprajneniq li da my pravq samozadovolqvane si pravq po4ti vseki den samo ,4e ne polzvam nikakva smaska na syma i bez da si zabelvam glavi4kata dostigam do erekciq s normalno izprazvane i si mislq dali tova nqma da e problem pri seksa ? molq za barz otgovor za6toto se gledam ot 1 mesec i vse se 4ydq dali ne e fimoza![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ами и при мен проблемът беше същия,с тази разлика,че аз съм на 19.Аз можех в спокойно състояние да забелвам,а в ерекция стигах до половината,а в банята под душа можех както искам да го забеля без да ме боли.Та по-добре иди на лекар.Предполагам че ще ти каже да опитваш да забелваш известно време и ако не стане ще се наложи операция.Първоначално написано от Fakir
П.п Днес е 14ти ден и успях да се "самозадоволя"![]()
Малко по-сложно е,че трябва да се ползва смазка някаква ама така е не може хем душата в рая ,хем к__а до края
![]()
![]()
++++ 1 Иди на урологПървоначално написано от kleber
ПП: Сигурно имаш фимоза
` ЪпСуРт....
Здравейтезначи мисля че аз имам някакъф проблем но незнам точно какъф е и съм доста притеснен значи аз съм на 16 и във нормално положение си загловам пениса до край когато е във ерекция също със леек напън се показва цялата главичка
но кожичката стига точно до зад главичката и интересното е че когато и да го забелвам някак си го усещам как да ви кажа сух
или не навлажнен не мога да опиша точно можете ли да ми кажете дали има нещо
и нещо друго при всички операций ли се налага обрязване тъй като аз не изкам
![]()
Амиии... Не мога да определя дали имаш фимоза, тъй като не разбирам много(от скоро съм запознат с фимозата, защото и на мен ми правиха операция). А и обрязването зависи от степента на фимозата, ако е лека може и частично доколкото знам.
` ЪпСуРт....
Ако някой друг знае нещо повче нека да каже тъй като съм доста притеснен
Това, че си го забелваш в нормално състояние докрай, без излишен напън, е добре. Но друг е въпросът колко "лееееко" е това напрежение, което изпитваш в ерекция.. Може би се касае за слабоизразена форма на фимоза. С гемчето как си иначе? Относно сухотата не знам как стоят нещата. Пробвай да онанираш със смазка (бебешко олио-гел, в краен случай слюнка) и пак пиши какво е станало. А за обрязването - от него, уверявам те, не се умира, пък било то и пълно. Най-компетентен отговор ще ти даде уролог, затова взимай тате и оправяйте проблема.Първоначално написано от salar
![]()
П.П. Наистина ти препоръчвам пълното обрязване поради ред причини и преимущества, вече описани до една в тази, а и в много други теми. Успех и ни дръж в течение!
ми честно да ти кажа нз за твоя случаи но и при мен беше така неможех да я издърпам зад главичката и докотора каза че трябва обрязване но като легнах на масата след упоката тои е издърпал до края и е преценил че трябва само гемчето да премахне и да се оправи и направи това и вече 8-9 ден нз точно кои немога да я забеля докраи мога почти докраи но чак след баните с смрадлика и мазането с бебешкото олио и доктора каза че е нормално но утре имам контролен преглед и 6те вида кво ще ми каже ... надявам се при теб да не е сериозно и да мине всичко както трябваПървоначално написано от StanDarT
[/quote]
привет
интересно ми е как се развиват нещата при автора на този пост?
ще се радвам ако пише
привет Alex_89Първоначално написано от Alex_89
всъщност казус няма!
има различни практики. Медицината НЕ е точна наука и много рядко нещо в нейните предели се реализира буквално по "писаните протоколи". творческият елемент съчетан с чисто емперичният опит и теоретичната подготовка са задължителни за един добър изход от кое да е лечение!
в този ред на мисли: постоперативното обгрижване на раневата повърхност не зависи по никакъв начин от техниката и технологията на изпълнение на тази елементарна операция.
най-често зависи само от "навика" на оператора, от почти суеверното му убеждение (изградено от казаният емпиричен опит), че само "това" или "онова" върши идеална работа
затова мнозина охотно предписват вечната смрадлика/тетра, втори държат на йодасепта, трети на калиевият перманганат, четвърти направо залагат на мощни противовъзпалителни и антибиотични гелове и спрейове...etc...
мвханиката на това суеверно убеждение е приблизително следната: представи си млад хирург, който има 300 абсолютно успешни обрязвания с ползване на смрадлика в постоперативният период със идеални резултати. ако на 301 случай момчето направи тежка алергична реакция понеже не е спазил правилата на употреба и колегата се е изправил на нокти докато го изведе от критичната ситуация - то той никога повече няма да предпише смрадлика, за да избегне риска да премине отново през този кошмар
и това важи за всяко средство: и смрадлика и йодасепт и калиев перманганат и гелове и спрейове....
просто понякога е по-спокойно да оставим пациента на собствените му възстановителни сили без да им помагаме непременно поемайки някакви рискове.
моето виждане е малко по-различно.
всички средства с които може да се помогне на пациента са добре дошли и трябва да се прилагат, но при съобразяване с конкретиката на всеки отделен случай! има анатомически дадености, има физиологични такива, които правят всеки случай уникален и неповторим. точно тук е мястото на творческият подход.
така смрадликата има универсално приложение и е първото средство по избор при подрастващи момчета, където проблема "свръхчувствителност" е налице (много често той е психически по-голям товар от самата фимоза, а се решава толкова лесно),
йодасепта вярно и правилно приложен дава добри резултати когато има подходящо поле за приложението му.
перманганата не е подходящ за тийнове - виждал съм страховити ерозивни язви от него поради неподходящо приложение.
модерните и удобни антибиотични&противовъзпа ителни гелове/кремове/спрейове са драматично ефикасни по отношение на "изгледа", началната естетика на органа. но от изглед до функционалност има значителна разлика!
нищото - е най-приятното "лечение" понеже каквото и да се случи - пациента сам си е отговорен! практика е при 20+годишни пациенти.
това е жалко и порочно мислене разбира се, хирургът не е Лекар до прага на хирургичната зала само!
всички изброени средства (а са изброени само защото ги има в нишката на темата) и много други неспоменати - имат терапевтично приложение, НО винаги съобразно индивидуално съобразен подход.
Първоначално написано от Strachan
Първоначално написано от Strachan
здр
абсолютно нищо ти няма!
дай Боже всеки му такива "проблеми"!
със здраве да си Го експлоатираш по предназначение
p.s. и да поздавиш Татко си, на когото буквално и преносно дължиш благополучието на пишока си днес!
днешните татковци с по два-три Факултета са загубили усета към живият живот от много учене явно.
Едва ли имаш парафимоза. Тя е спешно състояние и представлява недостиг на кислород в главичката (и посиняване, разбира се), но само ако кожата е дръпната болезнено силно назад, не може да се върне напред и по този начин "стяга" пениса. В такива случаи спешна операция се налага в рамките на минути до часове. Иначе...Първоначално написано от nqmam_name
Но както казах щом си жив досега, значи не е парафимоза.![]()
Ако искаш прати пик на ЛС.
Успех!
Първоначално написано от Alex_89
Ами аз си мислех че проблема е може би във гемчето зашото имам чувството че започва вече да се дърпа някак точно като излезне зад главичката а ако е от него възможно ли е само то да се махне примерно но да не се обрязвам тъй като изобщо не изкам a и като се покаже главичката леко трябва да натисна самта кожа че да се върне обратно
Парафимозата е състояние , когато кожата е зад главичката и не може да се върне . Пръстенъът ,който се е получил се напълва с кръв , посинява , подува се .Това се оперира по спешност.Първоначално написано от Alex_89
привет
интересно ми е как се развиват нещата при автора на този пост?
ще се радвам ако пише[/quote]
Ми значи има напредак в нормално състояние я забелвам има още 1 конец които скоро трябва да падне но когато сам в ерекция го забелвам само до полвината.. бях отново на преглед доктора каза че имам някакво стеснение но с повече бани и мазане с бебешко олио всичко ще е както трябва и сега правя процедурите и има напредак![]()
Поздравления![]()
Радвам се, че при теб нещата вървят на добре.
Аз съм може би на крачка от пълното възстановяване след операцията на 13-ти Март. Отокът е съвсем лек, а от коричките на мястото на гемчето от долната страна са останали много малко и скоро ще паднат. След баня мажа горната страна на главичката с много малко олио-гел.
Искам да попитам нещо.
За всекидневно измиване на интимните части добър избор ли са бебешките шампоани?
Предполагам, че са, защото за децата ги ползват всеки ден и уж нямат вредни съставки, обаче на опаковката не пише дали е pH неутрален към кожата и просто искам да съм сигурен, дори да е малко тъпичък въпросът.
Благодаря предварително![]()
Нищо не пречи да използваш и сапун с който си миеш останалите части на тялото .(Разбира се не обикновен- има хубави сапуни - Dove например)
Лично аз от години предпочитам пяна за бръснене.
да се прочете ВСИЧКО трябва, да се съберат различни мнения и казуси преди да се отиде при хирурга, а когато се отиде при него следва да сте наясно КАКВО точно искате, като е нужно да отстоявате исканията си ако се налага!Първоначално написано от action4k
пиши на ЛС
ВЪЗРАСТ?!Първоначално написано от shadowboy94
преди определена възраст (18 навършени год) за всяка интервентивна медицинска манипулация се изисква подпис/съгласие на родител/настойник!
а си мисля, че и грешиш: бабите&дядовците (обикновено) са много по-силно ангажирани емоционално с внуците си, отколкото с децата си
щом си на 14 - имаш достатъчно много време да опиташ по определена методика с постоянство да се "поправиш" сам, без да се стига до чичо доктор-хирург.Първоначално написано от Fakir