- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Zdraveite .Kazvam se Martin na 20 godini.Pisha vi vav vrazka sas statiata za fimoza,i po tochno statiata za vrodenata fimoza.Nakratko-mislq che imam tozi problem s glavata na moiat penis....ili moje bi chastichno.Kazvam chastichno zashtoto kojata mi e srasnala s glavichkata,no po vreme na polova vazbuda niamam problem da si izkaram glavichkata ....poniakoga po-malko,poniakoga i cqlata,no vinagi sled erekzia glavichkata otnovo se pribria v obvivkata na kojata.Golemiat problem e che me boli,pri dopir na samata glavichka s chujdo tqlo izpitvam golqma bolka.Kogato polzvam prezervativ obache bolkata e po-ponosima i uspqvam da stigna do erekzia.Iskam da vi pomolq da mi pomognete tai kato veche sam na 20 a tozi problem me machi ot dosta vreme i ne mi pomaga da jiveia palnozenno sexualnia si jivot.
на петия ден е малко рано да падат кончетата, но и това се случва.Първоначално написано от teodosi13
главичката наистина ще си смени кожата изцяло, т.е. ще се обели.
съвсем нормално е, някъде в нишката на темата е подробно описано защо се случва това
НЕ сваляй принудително залепнали марлички/бинтове/тампони!
просто потапяй пишока СЪС марлите в отварата от смрадлика и изчаквай те сами да се разлепят.
принудителното разлепване "на сухо" е болезнено, но по-важно е, че при него заедно с марлите се отскубва и част от защитните "карички" или "налепи", които гарантират бързото и правилно зарастване и изграждане на нормална здрава тъкан под тях. образуват се "ранички" или "язвички", които са болезнени и труднозаздравяващи.
отварата от смрадлика приготвяй по описаният на опаковката начин.
температурата трябва да бъде около телесната, т.е. като потопиш пръстите си в нея да не усещаш нито горещина нито студ.
при нормално НЕ прекалено концентриран и добре темпериран разтвор - няма и не трябва да има неприетни усещания като "парене", "щипене" болка и дискомфорт.
врееметраенето е идивидуално, сам ще го калиброваш като да речем може да се започне с по-малко като време но по-чести сеанси. 2 или три пъти на ден като постепено според това какво се случва стигнеш до два пъти по 10 - 15 минути.
по-важно е концентацията на отварата да е подходяща, отколкото времетраенето!
писал си че има болезнена "раничка" веднъж "вляво" после в "дясно"какво се случва всъщност там?
много хубаво си обяснил, но си забравил да добавиш най-важното: ВЪЗРАСТ?!Първоначално написано от nicknaame
![]()
здр МартинеПървоначално написано от maertens
има нещо твърде смущаващо в това, което си писал.
от една страна твърдиш: "kojata mi e srasnala s glavichkata"
от друга: "no po vreme na polova vazbuda niamam problem da si izkaram glavichkata ....poniakoga po-malko,poniakoga i cqlata"
обясни какво означава за теб "кожата ми е срастнала с главичката" ?
ако проблема се изчерпва САМО със свръхчувствителната главичка и наистина си на 20 - това е лесно решима задача
поздрав![]()
Амм без проблем бих се снимал но в момента нямам никакъв фотоапарат.. 1,3 мегапикселовата камера на телефона неможе да фокусира нищо.. Раничката вече не е толко голям проблем понеже първо го увивам в едни кръгли много нежни памучни тампончета.. Проблема е вече на друго место точно над главичката сякаш се е замърсило и се е опразувало коричка каточели. Сещате се точно там от където излиза урината. Вчера малко трудничко започнах да пикая, първоначално плиска като пароструйка.Като пипам там не е много чуствително.. но незнам как да го изчиста.. казаха ми да го кисна по дълго време в смрадликата зада има време да се разгради знам ли. Сега се прибирам от даскалото и почвам банята. Но да ви се похваля днес си ходих сякаш нищо ми нямаше. (Като нормален човек) При първа възможност ще добавя снимки.
и ти не четеш какво се пишеПървоначално написано от teodosi13
НИЩО НЯМА ДА "ЧИСТИШ" ПРИНУДИТЕЛНО!!!
ако си спазвал точно указанията едва ли нещо "се е замърсило".
вероятно това е част от защитната кора, коато ще се обели.
ако обаче там наистина има някакво "замърсяване" т.е инфекция = туптене, пулсираща болка, напрегнатост, парене, горене - е друго нещо, но не вярвам да е това.
просто попитай тук и нека момчетата минали вече през това ти обяснят. едно от тях изключително сполучливо беше описал "като заварено е и не мога да пикая..."
и съвсем нормално беше изпаднал в паника.
за два дена.
на третия нещата си дойдоха по местата.
много се надявам точно някой от тях да ти дава съвети на ЛС, но се чудя защо не продължават да го правят и тук![]()
batkodoki,osnovnie problem naistina e v ''svrahchuvstvitelna'' glavichka kakto se proiznese ti !A za srasnalata glavichka imah predvid che kogato chlena mi e v pokoi,glavichkata e pribrana i ne se vijda.I obratnoto kogato e vav vazbudeno sastoianie.No glavnia problem e bolkata.Kaji kakvo da pravq?
kak да ти кажа какво да правиш след като не ми е ясна генезата на проблема.Първоначално написано от maertens
твърде разнопосочно го дефинираш ти.
Момче на 13 съм. И двамата ми родители са лекари, но не са уролози за съжаление. Все пак разбират от анатомия. След като прочетох статията сеобадих на баща ми (дежурен е тази вечер) и му казах че имам проблем и го питах дали нямам фимоза. Той каза, че утре ще ме прегледа, но аз искам все пак да питам тук. Значи като бях малък (че и като бях по голям) ми разлепяха пениса, поне така ми казаха. Всеки път като се къпя имам едни бели секрети под главичката. Ако може да ми кажете какви са тия секрети точно. Така към основното. Значи мога да си забелвам главичката изцяло като не съм в ерекция, но ако съм в ерекция не мога. Какво е това точно?
хайде да забравиш филма с "двамата ми родители са лекари" и ако има проблем - изрази ясно и непротиворечиво ако искаш поне да изглежда като Истина!Първоначално написано от Isoxa
но много се съмнявам при подобен подход някой да поиска да комуникира с теб.
аз със сигурност не бих контактувал с теб какъвто и реално проблем да имаш, твърде жалък си...
Не разбрах къде си противореча. Ако може да ми посочиш къде точно за да се поправя. А относно родителите ми, искаш да пратя свиделство за специалност и на двамата ли?
Ще се повторя, момче на 13 съм. Като малък са ми разлепяли пишката при уролог (7-8 годишен мисля). Имам едни бели секрети след главичката надолу(когато е забелен пениса ми). Тях ги чистя като се къпя всеки път. Все пак искам да знам какви точно са тия секрети.
Забелязъл съм че пениса ми (както споменах по-горе) може да се забелва в нормално състояние. Но като получа ерекция се забелва само до някъде и не слиза под коронката на пениса. Дори кожичката не стига до самото ръбче. Изпъва се около 3-4 милиметра преди ръбчето, и не съм я напрягал много силно.
Надявам се сега проблема ми да звучи по-добре. И не разбрах защо ще искам да лъжа, че имам проблеми ама хайде...
описваш нормално състояние на пенис.Първоначално написано от batkodoki
в покой при равни други условия главичката следва да бъде покрита с кожичката на препуциума.
в ерекция - трябва да е открита.
от многото писане остава идеята, че чувствителността е проблем?!
Благодаря Ви за дадената информация. Имам само един въпрос...Колко пари горе доло струва операцията?
Благодаря предварително!![]()
не се пали Дечко, със студентите и специализантите нямам такива проблеми каквито носи тази уж простичка Тема във някакъв Форум...Първоначално написано от Isoxa
според описаното от теб - ти истинска класическа фимоза нямаш!
дали и ще ли се прояви някаква форма на реалативна фимоза при теб е въпрос на време и практики.
мен лично ме дрази и гневи, че при ДВАМА родители медици си бил подложен на дивашката процедура на "аблацио", която служи за... и до.. какво води можеш да прочетеш в пилотната тема, част "синехии"!
в този ред на мисли, много се надявам Те да са се сдобили с необходимите и изискуеми сертификати за Специалност далечни от тези, на които аз полагам параф! :P
по същество: на 13 тези "бели секрети" са съвсем нормално явление. в по-късна въраст ще се именуват "смегма". има възрастова специфика, но так или иначе трябва да бъдат отмивани АКО пишока позволява да бъде заголван.
по вторият и по-важен въпрос - играта с пишока осъществявай ВИНАГИ при помоща на някаква подходяща смазка (бебшко олио-ГЕЛ) без насилие, напъване, натягане!!!
бавно, но сигурно с нарстването обема и дължината на пишока нещата би следвало да си дойдат по местата!
Благодаря много. И извинявай ако има нещо.![]()
Здравейте!
Извинявам се, че няколко дни не съм писал коментари...
Видях, че Баткодоки се е върнал с много постове в помощ на нуждаещите се, все пак неговата помощ е най-ценната и за подробните съвети към момчетата трябва да му благодарим всички![]()
При мен всичко изглежда наред, нямам проблеми с чувствителността, чат-пат слагам по малко олио-гел.
Още не е добил крайния вид, който очаквам, но съм търпелив.
Местата на шевовете още не са се прибрали напълно, а отокът е съвсем лек и си сменя формата и разположението при мастурбация![]()
Не се притеснявам, изглежда вече съм се възстановил почти напълно.
Обещавам друг път да не отсъствам толкова и да се опитвам да помагам с каквото мога![]()
на някй от вас да му се е цепвало гемчето при секс(или при рязко издърпване) и какво е направил...?
ето и по-конкретно проблема: http://teenproblem.net/f/viewtopic.p...927&highlight=
между 200 и 800 лв. в зависимост от клиниката.
честно да ви кажа обрязването е най добрият и хував начин + това е и хичиенично ! ЕВАЛАТА НА ТУРЦИТЕ !![]()
![]()
![]()
![]()
значи мисля да се обреза та въпроса ми е колко време се въстановява и има ли нужда от шевове
@- Academic
Ми аз вече правя седмица и два дена и се чуствам много добре даже в момента му правя баня. Отока почти е изчезнал, раните почти са се махнали, не усещам натиск или болка вече дори и при възбудено положение. Има все пак още конци де само дето немога да ги видя. Единствения проблем ми е главичката мн е чуствителна и е кофти боли ме като я пипам за това като си правя превръзката, я обгръщам почти цялата зада няма толкова допир. Повечето си почивам и излежавам в нас.
@ - haidutin1
Въпрос към теб. Колко дена вече правиш от деня на операцията ? Искам да си направа малко сравнение с мен. И да знам кога ще мога да мастурбирам че откачих.![]()
турчин да си на то свет беЕ![]()
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
Първоначално написано от pitan4icata
Приятелят ти да отива на лекар без да чака повече, не знам какво може да стане ако отложи, но със сигурност няма да е комфортно. Най-вероятно ще му режат гемчето, защото е късо.
За Теодоси13 - операцията ми беше на 13-ти март и мастурбирах за пръв път на 20-тия ден, добре е по принцип да се изчака
По определени причини за операцията не съм платил нито лев, но 200-800 лева ми се виждат малко множко....
33 ден за втори път правя секс!!!да кажа честно още ме понаболява когато го пъхам но няма начин рано е още според мен за секви игри!!!има време ще почакаме и ще видим........по него......няма отоци има малка коричка но много малка около милиметър от гемчето и сбръчкано от хванатото с конците където е било.....всичко е ок според мен не се притеснявам от нищо.......че преди това си имах некви опасения дали всичко ще се оправи но просто е искало време......поздрав на всички!!!