- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
neznam na men mi e 14 den sled operaciqta kori4kata an gem4eto padna sega e rozovko kon4i nqma no vse o6te ne e ozdravql napulno
Благодаря на всички за оказаната помощ, утре т.е. днес си взимам направление за уролог + кръвна картина. Мисля, че във ВМА имат такъв лазер, какъвто търсех и тъй като не получих потвърждение на предположението, че операцията с лазер е по-малко травматична, смятам да рискувам. Насочил съм се към тотално обрязване, видях няколко снимки на частично и честно казано нещо не останах очарован. Имам 2 въпроса към batkodoki (за когото чак сега, когато изчетох цялата тема, разбирам че е лекар) - лазерът не е ли по-добър вариант от гледна точка, че хемостазата се осъществява заедно с прореза и не зараства ли по-бързо оперативната рана при този вид circumcisio?
Всъщност този лазер не е ли т.нар. електрокаутер?
Е.. дойде и моят ред да ме резнат. Утре е денят насрочен за операция, малко съм притеснен, но се надявам да мине добреА вие да стискате палци...
![]()
Първоначално написано от ttango
Привет
Този въпрос е изчерпан в пилотната Тема с едно изречение: “Оперативната интервенция може да се извърши по много и различни методики и с различни техники това ще прецени хирурга на който сте се доверили.”
Това е целево, а не случайно понеже Темата няма за цел коментар на методики, техники и технологии на професионално равнище.
За пациента е важно да бъде информиран, че срезът МОЖЕ да се извърши по различни техники и с различни технологии - и с допотопен скалпел+ножица, и с електроскалпел, и с високочестотен такъв, и с термокоагулационен, и с ултразвуков, и с лазерен и с.....и всичко това има само вторично, спомагателно значение. Доколкото касае крайният резултат основното си остава РЪКАТА движеща инструмента и това, което стои зад нея: Любов&Съпричастие, Умение&Грамотност, Опит&Интуиция! Когато тези неща са налице – с какво точно ще се прави срязването : със стоманен скалпел или с квантово генериранано кохерентно лъчение не е решаващо. “Майсторлъкът”, крайният дългосрочен успех при една циркумцизия е в това къде, как и колко милиметра да отнемеш или оставиш от тази фина тъкан, при съобразяване с индивидуалните особености, а не толкова с какво го правиш…..
Не желая да бъда схващан като някакъв пещерен ретроград разколебаващ вярата ви в техническият прогрес![]()
Напротив!
Приветствувам, следя, радвам се и се опитвм да внедрявам вс високотехнологична новост, но оставам категоричен в твърдението си, че технологичният инструментариум е само продължение на една можеща Ръка, натоварена с нужните знания, опит, чувство и интуиция.
Точно затова и ВИНАГИ съветвам внимателно да подбирате оператора на който ще се доверите! Некадърника-рушветчия и с плазмен електрокаутер ще ви осакати, грамотният и с джобно ножче да ви “резне” – ще ви “поправи”
А конкретно: съвсем вярно е, че откъм “технически параметри” при високотехнологичните методи– общото време за възстановяване е скъсено, при грамотна потреба има възможност за голяма прецизност и по-голяма маневреност в оперативното поле, на практика няма кръвотечение (което е без особено значение при циркумцизия/френулотомия, пластика на…), по-малко се травмират здравите съседни на среза тъкани, умерено или малко се ангажира имун система……etc..
Всичко това има огромно значение при закрити интервенции във вътрешни органи или високоспециализирани “капсуловани” такива като очната ябълка например
споко!Първоначално написано от y4itos
нищо не е страшно ако не се страхуваш от Него
когато можеш пиши, ще помагаме!
хайде безпроблемен и успешен изход![]()
abe q da popitam dnes mie 15 den korata ot gem4eto padna i otdolo e edna rozovka i mnogo nejna koja kajete ne6ty da go topq ili da go maja da zazdravee po burzo 4e ve4e mi pisva nqmam konci ve4e pomagaite 4e priqtelkata mi me natiska.....
naistina sam v ZORRRR aaa lekarq mi kaza da maja marlqta s gentamicin nzz za6to
ще го напиша наистина за последен път!Първоначално написано от CzRider
ако някой не желае да прочете ЦЯЛАТА НИШКА НА ТЕМАТА в която на практика са обяснени повечето възможни варианти и ситуации - много моля да не реве истерично хлопайки на отворена врата!!!
някъде е писано за "Светите Седмици"...
а щом толкова Тя напира да правиш секс на 15-ят ден, какво те спира всъщност?!
прави!
и когато те завлекат на масата на дежурният хирург - така и му обясни "Тя ме натиска и затова съм съгасен да съм с дефектна пишка до гроб, но Тя да е доволна вчера" докато той някак си се опитва да събере това което е останало за събиране ......
на 15-ят ден е малко вероятно "кората" на гемчето да падне сама!
ако си я свалил принудително - това си остава за твоя сметка
ne az lekarq q svali o6te na 10 ti den![]()
Днес ме обрязаха частично и всичко мина супер, нямаше никакви усложнения, да се надяваме, че и в процеса на възстановяване няма да има![]()
![]()
. Имам само 1 въпрос за сега и той е: защо след като ме оперираха ми подгънаха кожата навътре? Това е от мен за сега
по натам ще разправям как върви възстановяването. Успех на всички, на които им предстой операция!
![]()
![]()
Днес изкарах 1вата си нощ и нямаше никакви аварийнито кръв, нито болки, нищо. Само дето сутринта получих ерекция та ме заболя малко. Добре че се събудих на време за да я потоша онче щеше да ми се скъсат конците
![]()
![]()
Довечера ми предстой първата бяна с калиев перганат или нещо такова..
![]()
![]()
Калиев перманганат. Доста опасен химикал . Явно не си чел темата , но тук горещо се препоръчва баня с билка Тетра или Смрадлика , вместо с този химикал . Неправилното дозиране на химикала във водата води до изгаряне.
Е те ми обясниха дозировката и ме предупредиха за опасноститемисля 1во да го мия с калиевия... и после ще мина на смрадлика
![]()
Такааа - Понеделник, д-р Карачоров, circumcisio totalis (питах го кое било по-добре, той каза че при частичното обрязване се появявал рецидив - вярно ли е?) с локална анестезия, чрез електрокаутер. Стискайте палци.
Мина едва един ден вече 2ри конец е на път да падне...![]()
![]()
![]()
Ми май е вярно, доста хора го казват. Затова препоръчват пълното обрязване, хубаво е, че ще ти правят такова![]()
Чакай бе, що така падат тия конци толкова бързо? Има ли кървене? По принцип мисля, че минават дни преди да започнат да се резорбират. На твое място бих потърсил лекар.
kopeleta 18 den mi e nqma kori nqma ni6ty po4i vsi4ko e gotov spokoino si tepam bez marlq ve4e no da pitam do koga trqq pravq banite s tetrata![]()
![]()
ас в последствие получих проблем (фимоза) и съм решил да ида на уролог но понеже навърших 18 и да попитам сега някой знае ли колко точно струва операцията за да знам какво да правя ?![]()
![]()
ас в последствие получих проблем (фимоза) и съм решил да ида на уролог но понеже навърших 18 и да попитам сега някой знае ли колко точно струва операцията за да знам какво да правя ?![]()
![]()
по темата "пълно или частично" споровете продължават.Първоначално написано от ttango
и двете си имат предимства и недостатъци.
но е неоспорим факт, че в голям процент след частично обрязване рано или късно се стига до нова интервенция, което се дължи на комплекс от фактори водещият от които е че оператора рядко има представа за поведението на пениса в ерекция.
сам ще прецениш.Първоначално написано от CzRider
ако нямаш ранички, корички, налепи, ако всички места по среза и шевовете са нормално зараснали, ако не е налице свръхчувствителност на главичката и ако в ерекция пишока се държи съвсем както трябва - плавно разреждаш третирането със смрадлика и го спираш.
ако са ти предписани разни мазилца - продължаваш ги в рамките на предписаното.
започваш да ползваш бебешкото олио-ГЕЛ след всяко измиване и/или "експлоатация" на пишока![]()
в "последствие" на какво по-точно си получил фимоза?Първоначално написано от gallardobg
еми преди 3 месеца нямах проблеми но сега едвам забелвам просто кожичката ми се е стеснила много и очевидно се нуждае от хирург но незнам защо стана така като преди всичко си беше ок !
без отлагане нека да те види опитен Дерматолог (кожен лекар) а после И ( не "или"!) андролог/уролог-хирург!Първоначално написано от gallardobg
на 18 за 3 месеца да се "стесни" кожичката е сигурна индикация, че нещо се случва в тъканта на препуциума.
това "нещо" може да е следствие от много и различни причини, които трябва да се търсят и изяснят!
част от заболяванията хванати навреме могат да бъдат излекувани с пълно възстановяване на еластичността, без да се стига до обрязване.