- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Фимоза, или защо не мога да забеля главичката
Обрязването (частично или пълно) няма връзка с “размера”. Т.е има но само в позитивна посока: след него става видима най-широката му оптично част – венеца, ръбчето, короната на главичката. По-важното е, че след като се освободи от “тясната дрешка” – пишока заема нормално зададената си големина по дължина, обем и твърдост, които ВИНАГИ са различни от тези на фимозният пенис. Обяснението е просто: пишока може и да е “програмиран” за някаква дължина и обем, но облечен в тесният препуциум рефлекторно се нагажда по него за да избегне болката (приблизително същият механизъм работи при Момчетата при които пениса “спада” докато си поставят презерватив който всъщност е вариант на “тясна дрешка”. Това е нормална рефлекторна защитна реакция и няма защо да ни учудва.)Първоначално написано от conko
Написал си една много важна фраза, на която вероятно не отдаваш значение: “смисъл на дебелина порасна” – е това е повече от достатъчно!
Виж, има един основен фолклорен (немедицински) принцип: “по добре Дебел, отколкото Дълъг” – и той е верен. В чисто социално отношение изглежда е по-добре да имаш “дебел” а не “дълъг” пенис, показват изследванията, но най-важното е да се разбере, че ВСЕКИ пенис може да бъде извор на полово удоволствие и ВСЕКИ пенис може да доставя такова на половият партньор най-вече когато има емоционална връзка.
секс не съм правил,аа относно кога в покой,при уриниране-не,а за обрязването-нямам никакви проблеми свързано с тая темаПървоначално написано от batkodoki
OtNeMa MiNuTkI dA HaReSvA6 NqKoGo,4aS zA dA oSiZnAe6 4e Si VlYuBeN, DeN zA dA oBiKnE6 i PoSlE tCqL jIvOt Ne Ti StIgA zA dA gO ZABRAVI6!!!...
Значи само в ерекция,така ли ?Ак о да кажи по време или след или преди еякулация. Зависи и при мастурбиране какъв лубрикант използваш . Възможно е по някакъв начин да нараняваш отвора на уретата.Първоначално написано от Slipknoter4eto
Точно за да може да ти се отговори трябва да си по-коккретен ане само с отговор -"А относно кога - в покой , при уриниране -не".Кажи и веднага след обрязването ли е започнало това . Възможно е отвора да ти е по-чувствителен .
Не очаквай обаче адекватен отговор от БаткоДоки преди да си дал повече инфо.
http://www.adultcirc.co.uk/#/welcome/4533296000
Ето един блог на опериран от фимоза .Сайтът е на английски .
Внимание !!!
В сайта има снимки !
искам само да попитам,значи от всичко изчетено мисля че имам късо гемче,въпросът ми е дали за да се оправи трябва да ме обрежат,смисъл ще махнат ли от кожата или просто ще го срежат тфа гемче?
искам само да попитам,значи от всичко изчетено мисля че имам късо гемче,въпросът ми е дали за да се оправи трябва да ме обрежат,смисъл ще махнат ли от кожата или просто ще го срежат тфа гемче?
и ако можете да ми кажете колко струвапри положение че си зема направление
само още един въпрос,ако веднъж се направи такава операция възможно ли е след време пак да стане така.на 16 съм от сф
Най-сетне и аз се реших на операция! Вече съм втори след оперативен ден и болки няма - само при ерекция, която се появява докато спя - не мога да я контролирам.
На 22 съм и знам за проблема си от близо две години, но все си намирах извинение да не отида при уролог за преглед. Имах проблеми докато правя секс, но не винаги. Голяма грешка! Ако бях събрал смелост преди време сега даже нямаше и да се сещам, че са ми правили операция.
Отидох при хирург-уролог, който ме прегледа и ми постави диагнозата "частична фимоза". Съветът му беше или да среже гемчето, за да ми пада кожата нормално, или да се обрежа. Каза ми предимствата и недостатъците на двата метода и след няколко дена му се обадих с решението си - пълно обрязване. Насрочихме операцията за следващата седмица ( миналият вторник ).
Операцията трае около 20 минути, а с приготовелнията преди това се събира 1 час. На мен ми правиха упойка - лидокаин в гръбначният стълб. След 2 минути от кръста на долу не се чувства абсолютно нищо - крайниците не могат да се мърдат. След операцията ме сложиха на системи, предполагам че беше физиологичен разтвор. Щом системата изтече вече можех да се мърдам.
Първите няколко часа след операцията са доста неприятни. Не можеш да се движиш, гърба изтръпва от такова стояне, пишката боли понеже е подута, а ако отидеш и до тоалетна и се олееш ( няма как да не го направите първият път ) почва едно щипене. Но това е само за няколко часа.
Оставиха ме една нощ да преспя в болницата ( заради лидокаина в гърба - ако не лежа легнал, ще ме боли глава - аз разбира се, не стоях легнал и сега ме боли глава), на сутринта ми смениха превръзката и ме изписаха. Днес си смених превръзката сам - оттока е спаднал и пишока изглежда така както трябва да бъде. Само конците са останали, които трябва да паднат от 10 до 15 дена след операцията. Довечера съм на последен преглед и след това ме оставят на самотек
Доволен съм от резултата до сега. Надявам се да не се инфектира или да ми се скъсат конците.
Ако някои има въпроси относно коя е болницата, лекуващият лекар, заплащането, предоперативните процедури, следоперативните и каквито и да било други с радост ще отговоря.
P.S. Питайте докато пишока ми стане готов за действие. След това и аз се присъединявам към компанията, която ще се отдаде на насладите му![]()
I am now like Judas, done
Ashamed of what I've become
Fear of life I wear as a ring
To bask in your favor, I will kill the king.
колко пари излезе всичко?
колко ти излезе всичко ? къдее ? ии с направление от личен лекар ли ?
Пирогов, клиника по Урология
300лв. заради избор на хирургичен екип.
С направление, да.
Интересно - защо е използвана епидурална упойка . Тя има толкова много странични ефекти. Да не говорим за дискомфорта при поставянето и .
Преди 10 години ме оперираха от херния , с епидурална упойка .Вратът ми беше сванат две седмици и имах чувство , че нямам глава а гюле .
Сега по темата - ЧЕСТИТО!
Предполагам не са ти казали за баните със Смрадлика ,но не е зле да ги правиш за да избегнеш именно инфектиране.
Конците , заедно с отока не очаквай да изчезнат поне 20 дена.Разбира се зависи от организъма , но за сега няма случай толкова бързо да са паднали от самосебе си .
Не е ли по-добре операцията да се направи с пълна упойка![]()
` ЪпСуРт....
Ходих вчера на преглед и според хирурга съм "перфектен", каквото и да означава товаПредписа ми бани със смрадлика сутрин и вечер, след това да се пръскам със спрей оксикорт и след това да правя превръзка с дефламол ( което и правех последните два дена ).
Относно дните за възстановяване - това бяха думите на хирурга. Дали ще стане за 10, 15 или 20 само времето ще покаже![]()
Пълната упойка е с още повече странични ефекти .Първоначално написано от des7royer
Не знам какво се плашите от локалната . При нея няма абсолютно никаква болка .
На мен не ми даваха възможност да избирам.
Последиците от епидуралната упойка са силно главоболие и от време на време някой крайник ми изтръпваНо те ме предупредиха да не ставам от леглото един ден, но аз ходих няколко пъти до тоалетна и да се разходя малко, че ме заболя гърба от лежане.
Предполагам , че след като си се събудил не ти е било никак комфортно.Първоначално написано от des7royer
Нали съм си любопитен и ровя тук-там ,ето какво открих относно фимозата при малките момченца :
"Напоследък все повече се препоръчва втриване на кортизонов крем (bethamethasone 0,05 %) 2 - 3 пъти дневно в течение на 4 -5 седмици.
(това за лекуване на фимозата)
При вродената фимоза, съществува фимозен кожен пръстен. Честа практика е този пръстен да се надсича и да се зашива напречно, с което се освобождава стегнатата кожа (т.н. частична пластика). Това обаче трябва задължително да става в болнична обстановка под обща упойка, за да се избегне психическата травма.
В случай, че поради насилствена аблация възникне вторична инфекция и възникне патологична фимоза, тогава трябва първоначално да се опитат консервативни методи (антибиотични, противогъбични или кортикостероидни кремове)."
Кортизони , кортикостероиди ,антибиотици и т.н. и накрая пак ножа .
Скалпелът е малкия проблем .Задавам си въпроса трябва ли детето да преживее всичко това и накрая да си реши проблема когато е на 16 или по-нагоре или трябва родителят да се погрижи в най-малката възраст на детето за този проблем ,независимо дали по оперативен път или със мануална терапия (естествено не насилствено ).
Като 5 годишен имах синехии , заведоха ме в Пирогов , хирургът с рязко движение ги разлепи .Болеше ме , поплаках си . След това промивки с розова вода , превръзки и т.н.
Като влязох в пубертета също имах проблем с кожичката -забелвах я докрай , беше леко болезнено , но при ерекция не се връщаше . С упражнения реших този проблем .Имах сравнително не много дълъг препуциум, но от него чувствах дискомфорт.
Определено бих се чувствал по-добре ако бях обрязан още като бебе .
Разбира се за тези които имат леки проблеми ще препоръчам алтернативни мануални терапии , но тези , които си имат проблем - няма защо да се заблуждават - операция ги спасява.
В подкрепа на georgi12 си мисля, че проблемите при повечето, които трябва да се обрежат в пубертета или по-късна възраст идват от ниската сексуална култура и притеснението с което се говори на тема полови органи, която има обществото ни като цяло ( поне за едно поколение назад ).
Това се дължи на факта, че никой в училищата не говори за секс официално, никой не говори за хигиената, която трябва да се поддържа, а и профилактичните прегледи при момчетата се свеждат до "браво, юнак - нищо ти няма", при което докторът те е претеглил и видял сливиците.
Иначе вече е ден 4 след операцията и всичко изглежда ОК. Оттокът намалява, а болки има само при ерекция, която няма как да избегна. Станах майстор на превръзките![]()
georgi12 , след като се сабудих ми беше замаяно за около 1 час и това беше...лежах 1 час в болницата и така.....![]()
` ЪпСуРт....
Първоначално написано от georgi12
Няма какво да мислиш, това е категоричен факт!Първоначално написано от antubis
От всички пишещи/четящи Темата Момчета и от кореспонденцията си на ЛС и мейл мога да потвърдя, че случаите на истинска класическа фимоза при която дефинитивно обрязването няма алтернатива са 5 до 10%.
Във всички останали случаи стигащи до обрязване е ИМАЛО в минало време възможност за избягването му, чрез правилна полова култура и нормални отношения на откритост, споделеност и любов в Семейството на първо място.
Точно в семейството малкото момче трябва да научи, че пенисът е просто орган в който няма нищо нито срамно, нито лошо, нито гнусно, нито грешно. Че както всеки орган и той си има специфични функции и предназначение, че може да бъде източник на удоволствени усещания и всичко това налага специфични усилия за неговото обгрижване.
Това “култура на пола” звучи много надуто и стряскащо, но същността му се изчерпва с няколко простички неща:
- някой трябва да обясни на още малкото момче анатомията и физиологията на пениса в достъпна за него форма;
- някой трябва да създаде в малкото момче хигиенни навици касаещи пениса;
- някой трябва да обясни достъпно на малкото още момче ПРАВИЛНИТЕ начини, техники, практики, “чалъми” на игра с пениса (уверявам ви, че момчетата много, но наистина много рано се научават – още като пеленачета докато изследват тялото си - че играта “там” носи удоволствие) които ще развиват функционалната годност на пениса като копулативен орган, а няма да я затрудняват в бъдеще.
И този “някой” трябва да е разбира се Семейството, но не е!
Ако Семейството би създавало една добра основа, надградена след това от училищното образование – едва ли днес тази Тема би се радвала на настоящата си популярност.
Да отворя една скоба за тъжна реминисценция: в “социалистическото минало” при същото неглижиране на този проблем от Семейството, Държавата беше създала строен механизъм за компенсиране. Във вс училище имаше на постоянна работа лекар или поне фелдшер който курираше здравето на детските хора. По коментираната тема, при момчетата това се изразяваше в планови масови скрининги. Лекарят влизаше в някой клас и час по график, момичетата се изпращаха да играят на двора – а момчетата строени в редичка минаваха с разкопчани панталонки един по един лекарят да палпира тестисите и пениса за видима груба патология.
Това веднъж в началният курс 1-3клас т.е 7-10годишни. Още веднъж това се повтаряше в по-високата възрастова група 6-7клас т.е 13-14годишни, а в старшата възрастова група 9-12клас т.е 16-19 същата работа извършваха вече лекари-хирурзи от лекарските Донаборни Военни Комисии.
Доколко ефикасен е бил този подход може да се съди по простичкият факт че статистически клинично отчетените операции за обрязване през 2008г на мъже във възрастовият диапазон 8-28години спрямо тези през 1985г е скочил с ~1005 % и то при драстично намаляващо население!
Това е една крайно тревожна тенденция на фона на демографският срив касаещ народа на България!
георги12 бях с пълна упойка странични ефекти НЯМА оперирах се преди 2 дена Ако някои иска информация за всичко свързано със операцията да ме намери в скипе Speedy15931 ще се помъча да отговоря на всичко (фимоза късо гемче) Отговярам ви на всичко![]()