.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 113
    Communist.
    Guest

Младите българи - джаджи, пиячка, Азис и малко знания

Младите българи - джаджи, пиячка, Азис и малко знания

30 август 2007 / News.dir.bg
    dnes.dir.bg/2007/08/30/news2052579.html

Качеството на живот на повечето млади хора в България се повишава, но младежите са все по-малко образовани. 40% от тях смятат, че четенето на книги е обременяващо занимание, изживяло времето си.
    Това показват резултатите от изследване, направено от агенция "Медиана" по поръчка на Държавната агенция за младежта и спорта. Те бяха представени в Министерския съвет от директора на агенцията Кольо Колев, след приемането на годишния доклад на ДАМС. Изследването показва, че 85% от младите българи имат собствени мобилни телефони, а 43% притежават компютри у дома.
    В същото време младите в България знаят 3 пъти по-малко от възрастни генерации в страната. Едва 30% знаят къде се намира държавата Андора, а 60% смятат, че САЩ и Русия са воювали помежду си във Втората световна война. Над 90% обаче отговарят кой е Азис.
    Като цяло моралът и ценностите за младите българи отстъпват на откровения социален цинизъм, при който най-важни са парите и успеха на всяка цена, сочи още изследването. То регистрира и двойно нарастване в употребата на наркотици сред младежите в България; те са на второ място след Австрия по тютюнопушене и в средата на европейската класация за консумация на алкохол.
    Друг основен извод е, че за младежите от ромски произход нарастват проблемите със социалното включване и те все по-трудно намират мястото си в обществото. Причините - трудният им достъп до средно и висше образование. Изследването прогнозира, че до 20-25 години ромите ще са 25% от младите българи (при около 10% в момента).

Communist:
    Пропадаме с всеки изминал ден!
    Трябва да се направи нещо!

Guest
    tyi go davaha neska po novinite nali? am ko da sa prai kat ne gi u4at dicata

Град
    София
    мда особено тва ,че 80 и няколко процента знаят за кой се е оженил Азис пък 1/3 нз кой е Чарлз Дарвин

Голям фен Аватара на teenage_drama_queen
    Град
    sofia
    освен че не знаят кой е Дарвин,ами и една не знаеше колко е Пи

Цитирай Първоначално написано от teenage_drama_queen
    освен че не знаят кой е Дарвин,ами и една не знаеше колко е Пи

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    не искам да обиждам никого, но беше ясно, че ще стане така, все пак това са децата на първото чалга поколение...
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Супер фен
    хаахах става въпрос за мангалите.. споко, нашите - български деца са си наред..

Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.

Град
    in_the_middle_of_nowhere
    Тъжно, но факт. Дори един герой от романа "Под игото" не можаха да назоват интервюираните. Що за чудо е това? "На мен това, което знам, ми стига" (перефразирам)... Да се смееш или да плачеш?!
    Зачем живешь на свете этом?
    Какая у тебя мечта?
    Задумался - ли над ответом?
    А есть ли у тебя она?

Цитирай Първоначално написано от IlLuSi0nS`
    Заблуждаваш се за жалост!
    Light The Universe

Мега фен Аватара на machoka
    Боже, колкото те е заслепил расизмът..

Град
    София
    мани ги "мангалите", ТИ дали си наред??

Голям фен Аватара на Communist
    Град
    Earth
    Най-после успях да се регна
    Та... значи, проблемът е много наболял, трябва държавата да започне да си върши работата или....
    Welcome to 51 state Bulgaria
    Ако не знаеш - ще те научим!
    Ако не можеш – ще ти покажем!
    Ако не искаш - ще те принудим!

Пролетарии от всички страни - обединявайте се!

Наблюдава се тотална деградация сред младежите...това мисля,че е пределно ясно на всички ви...мдам..мен лично ми е адски мъчно... Духовен живот вече почти няма...толкова малко са хората,които четат книги и се обогатяват духовно изобщо...ужас...

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    То това си личи и тук, във форума... Писнало ми е от лигави постове, лишени от всякакъв смисъл теми и неграмотното писане на по-голямата част от потребителите..
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Цитирай Първоначално написано от valantain_love
    То това си личи и тук, във форума... Писнало ми е от лигави постове, лишени от всякакъв смисъл теми и неграмотното писане на по-голямата част от потребителите..
    Абсолютно те подкрепям...
    Из цял интернет(ама как се изказах ) е пълно с неграмотни постове,които от ред до ред са само и единствено простотии...е за каква култура си говорим...умствен багаж,интелигентност...хммм м лоша работа...

абе да... все едно тука сме се събрали големите умници, та да се подиграваме и възмущаваме от останалите. това не са всички българчета, да им се не знае и изследването.

плюс това... Азис ни е съвременник, всички говорят за тоя, актуален е, логично е хората да знаят повече за него, отколкото за Дарвин. за това не са виновни само дечурлигата, а и "ентелектуалните" медии, дето по цял дуднат за първия. нищо чудно няма... след 40-50 години ще са малко хората, които го знат какъв е бил.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Ами...
    Подобен изрод ако ми намериш сред циганетата:
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Град
    София
    Ето затова мразя думичката "изпадам".От къде на къде тая дума ще се използва за "пощурявам" или нещо от сорта, ама истината е ,че от 88 до 95 сме гола вода

Вилхелм Mонке
    Guest
    казвам че хората не четат много не знаят кои е Ярослав Хашек и книката му Добрия войник ШВЕИК СPАMОТА

Супер фен
    Град
    в килера
    Цитирай Първоначално написано от пор
    плюс това... Азис ни е съвременник, всички говорят за тоя, актуален е, логично е хората да знаят повече за него, отколкото за Дарвин. за това не са виновни само дечурлигата, а и "ентелектуалните" медии, дето по цял дуднат за първия. нищо чудно няма... след 40-50 години ще са малко хората, които го знат какъв е бил.
    абсолютно съм съгласна с това... след като всички телевизии и вестници разгласяваха за Азис и сватбата му, всички хора научиха за това... дори и аз, въпреки че не чета вестници и списания, особено "Блясък" и не гледам телевизия...
    Иначе май че и аз спадам към "неграмотното и необразовано" младо поколение...

Това за книгите е доста вярно, както и повечето неща. Каквито - такива, важното е че има и свестни... ;/
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Guest
    Цитирай Първоначално написано от пор
    абе да... все едно тука сме се събрали големите умници, та да се подиграваме и възмущаваме от останалите. това не са всички българчета, да им се не знае и изследването.

E i?
    V4era gledah sled blade seriala (jesus nqmah internet >.<) , kalendar po nova
    Intervuiraha nqkakuv ot teq s puhenite qkenca koito kaza "e az za mene si sym dostatu4no podgotven" , posle kvoto go pitaha ne go znaeshe. nikoi ot anketiranite ne go znaeshe
    samo me izdrazni, 4e vinagi govorehe za podidogoto... i az ako gi pitam za edin geroi ot Sellswords, te nqma da mi kajat ? tova be dosta retarded vupros literaturen vkus.

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Боже, колкото те е заслепил расизмът..
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Град
    София
    Факт е, че по-голямата част от връстниците ни са си направо неграмотни. И те плюуеха моето поколение (89-91), а сега като погледна малките ... омг ма те са 300 пъти по-зле и от нас бе. Физически децата започват да се развиват по-бързо (некви 7мокласници ги гледам от ниско), а умствено затъват все повече...
    Можете да си вините чалга, малга, но всъщност, нас ни отглеждат децата на "комунизма". Не казвам, че е тяхна вината, но хората, които са живяли и са били възпитавани по онова време, сега възпитават нас. Очевидно не се справят добре, но за това кой е виновен?
    Всички опитват да обвинят некого/нещо за собствените си грешки. На една майка и един баща задължението им е да превърнат това парче месо, което са създали в мислеща личност. Аз мога да кажа, че съм доволен от моите родители и това, което са направили за интелектуалното ми развитие, но в доста други семейства ... всичко е на опаки
    Както и да е де - в момента не мога да напиша нещо смислено, тъй че спирам за сеха
    And now I make a spell,
    "forget I've ever been here"!
    Don't ask, I won't tell,
    may all of our pain dissapear!

Супер фен Аватара на aniezina
    Град
    Някъде там....
    наистина е много жалко, че младеща пропада сега, когато мама и тати ги дондуркат, камоли когато трябва сами да се реализират. Нашето общество запада и скоро България ще се претопи(25% ще са роми ) та нали точно тази младеж е бъдещето на България, егати и бъдещето Още повече че не са виновни самите деца а родителите, децата са си едни и съжи от новокаменната ера насам, родителя е играещия главната роля в създаването на личността, детето е пластелин а родителя е модератора-както го извае-така ще е , такаче не трябва да псуваме тъпите младежи а безотговорните им родители че не са ги стягали навреме. Ако на моя баща му беше безинтересно, и когато му задавам някакъв въпрос той предпочита да не ми отговори аз ще спра да питам и няма да знам, нали? Не сте ли забелязали че най-разпространената ругатня е "Да ти еба@ майкат@" защо точно майката а не тебе-нали ти си тъпака? Защото майка ти е виновна да си такъв олигофрен (колко съм прозорлива понякоа направо се очудвам от себеси ) Та така ми сля аз, нестига че няма да остане нищо от величествената на време България, ами ......абе то се е видяло-България си отива....
    Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
    http://bgpentagram.bulboard.com

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си