Цитирай Първоначално написано от slun4ice
Цитирай Първоначално написано от F@t@lNy_Sl@dK@
да много искам да уча гръцки.ми харесва ми езика.ходих там и се бях заинтересовала ама е сложно много ми харесва също и френски
Gruckia ne e mnogo tryden.Gramatikata e blizka do bulgarskata, proizno6enieto e razli4no samo pri 3 bykvi i slovoreda e su6tia.Edinstvenoto slojno e pravopisa za6toto imat 2 "e"-ta,5 "i"-ta,2 "o"-ta i bykvata "Y" se 4ete kato "v" ili "i" v razli4nite dymi
Бали му майката!Уча гръцки....5 падежа, различни положения на глаголи, прилагателни, съществителни, в 3 времена с две разновидности,и 5те падежа, плюс тва имаш от съществителните около ъъъ...65 вида, глаголите са двойно тройно повече, да не говорим за прилагателните, всичкото тва ти е под формата на някви таблици, формати в изречения и т.н.!Елементарно!Ако не знаеш и една думичка в изречението, не можеш да разбереш за що иде реч!

И ебаси, кат ви е зора да учите гръцки и като ви е толкова лесничко, учете децата, учете!Ма ебаси...уча гръцки едва от една година и мога без угризение да кажа, че няма почти НИЩО общо с граматиката, произношението и бла бла на българския!Факт...някои български думи дет ползваме идат от гръцкия, и някои букви си съвпадат, и все пак...не е чак толкова лесно, колкото е!

Аз уча гръцки в момента, опраям се с английския и руския чат пат и мисля, че след време, като поуча още малко и взема няколко изпита, и ще мога поне да говоря нещо на трите езика!