- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- Съкратена версия на "Под игото"
Моето момче? Не знаех, че можех да ме наричаш моето момче, след като си по-малък, хаха. А иначе ти пожелавам приятно пътуване до Терминал 1. Патриотизмът бил болест - хахахахахахахахахааххааха х, няма да мога да спра да се хиля. Приятелю, по-добре не ставай смешен и не бъркай патриотизма с национализма! Аз обичам родината си и милея за нея, ти ако си фен на Америка и Западна Европа - прав ти път, такива боклуци в България никому не са нужни. Такива хора са безполезни твари, които не признават корените си, които за пари са готови да продадат и майките си, които в името на собствения си интерес ще омърсят приятели, роднини, познати. Казваш, че съм бил "нискоинтелигентен" индивид. Не знаех, че можеш да използваш тази дума "нискоинтелигентен", мисля, че или не съм си обогатил достатъчно речника, или се опитваш да бъдеш част от интелигенция, чието ниво не можеш да поддържаш. Само ще ти кажа, че твоят начин за отричане от патриотизма и теорията за глобалния свят са намерили широко приложение в "Отвореното общество" на Джордж Соръс - там, където хората заедно стават роби на корпорациите и интересите. Апропо(нали държиш да си говорим на висш интелектуален език), ти предлагам да си помислиш малко върху идиотите "патриоти" и "папагалите-патриоти", които да последват примера на първите. А сега се досети - ако не бяха те, ти как ще се да се казваш? Мустафа? Мохамед? Щеше да пишеш на турски, да се кланяш на Аллах, нямаше да познаваш корените си, щеше да знаеш, че си част от Отоманската империя. Не, тук не ти говоря само за личности като Ботев, Левски, Раковски. Тук говоря за всички българи, които с вековете са успели да запазят себе си, да запазят нотката патриотизъм, която ти наричаш идиотщина. Всички тези велики хора, които са ни съхранили като нация - те заслужават уважение, а не родоотстъпници като теб. Повече няма какво да ти кажа, само ще ти дам съвет - Летище София е на мястото си и ще задоволи твоите нужди.
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
По-малък съм от теб единствено на години.
Обичаш родината си, викаш... можеш ли да ми кажеш какво си направил за нея и какъв е смисълът да правиш нещо за нея?
Епа ако се казвах Мустафа или Мохамед, какво лошо? Или пък ако живеех в Турция.
А, да! Щеше да се налага да плащам за ток и вода, че и да работя можеше да се наложи, брррр.
А кажи ми Ботев Левски и компания какво са направили... ми отрепали са ги и толкоз. Съмнява ме, че им пука дали ги уважавам или не, поради факта, че отдавна са се разложили. Ако не бяха руснаците, вие държава нямаше да видите, та ако ще и 100000 ботевчета да се пръкнат.