Какво ви е мнението за Nerd-изацията на младото поколение?

Нърдските филмчета/аниме(не всички)/, нърдските игри... всичко това води младия човек до едно състояние наричано Nerd. На 18-20-22 години, никога не е имал нещо повече с момиче от разговор, на него са му достатачни мадамите от Hentai филмчетата, в живота му най-важното нещо е какво ще стане с героя му от играта и с любимия му герой от аниме филмчето.

Проблема тук е, че те не са виновни за това. Всичко е една глобална манипулация. Пример за това са тъпите японски анимации. Характерни черти: големи очи, щтръкнали коси, малко фреймове, героите са 10-15 годишни и носят най-малко 47 номер обувки. Както и да е... едвали има човек който да не знае какво е аниме. Повечето анимета, като: Naruto, Pokemon, Bayblade, Yu-Gi-Oh, Shaman King, Digimon и т.н. са със абсолютно еднаквия банален сюжет. Задължително непълнолетно младо момче, има мечтата да участва в някъв турнир и минава през много пречки за да участва и в последната серия да стане най-добрия. Всичко е добре, но повечето хора не долавят подсъзнателния комерсиален ефект на аниметата. Аз съм покемон, всички ме имат и са много готини! Ти още ме нямаш и не си толкова готин. Вземи пари от родителите си да ме купиш и да станеш готин като останалите, дето име имат. Но бъди в очакване на следващия по-готин покемон, пумпъла или тестето с картите които ще те направят НАЙ-ГОТИНИЯ!

Също повечето нърдове и гийкове са склонни на тотално вманиячение към компютърни игри от рода на World of Warcraft, Diablo II, MU On-LIne и т.н. Не казвам, че всички дето ги играят са такива, но голяма част от тях са. Аз също играя такива игри и има хора дето са ми разправяли как играят от 20 часа, не са ставали от компа, нямат приятели, не им е интересно да излизат навънка...

източник: друг форум