Вчера се бих с двама контрольори от градсия транспорт. Бях забравил да си продупча билета отначало и миг преди да го направя единия контрольор още цивилен /преди да е сложил елечето/ ми попречи. Искаха 7лв., като им изпразних джобовете си и видяха че имам само 1.20лв. се разяриха и ми искаха лична карта. Аз лична карта не съм си извадил още защото съм само на 15г. После започнаха да ме оглеждат какво могат да ми вземат. Хвана ме страх за мобилния телефон, който е на стойност около 120лв. Преди за започнат да ме джобят, единия предложи да ми свалят маратонките, въпреки че бяха малко поизкъсани. Другия добави че и якето могат да ми смъкнат. Аз в това време търтих да бягам ама едния ме хвана и почна да ме дърпа аз се обърнах и почнах да му бия крошета в главата, ама оня тежеше сигурно 140кг. и не се помръдна даже. Тоя дето ме дърпаше ми разкъса блузата на няколко места, а другия крещеше: Ще те размажа копеленце малко. И не знам как успях да се отскубна като разбира се оставих голямо парче от дрехата си в контрольорските ръце. После другия започна да ме гони и ме гони някъде 150-200 метра и се отказа, защото и на него му тежаха килцата.
На спирката всичко хора гледаха как двама души на публично място ограбват един ученик, но никой не се намеси. Съмнявам се че щяха да се намесят даже ако се извършваше убийство а не грабеж.
Та искам да попитам има ли според вас начин да ги издиря тия двама контрольори или да пусна жалба в полицията. Те направиха опит да ме оберат и аз имах право да защитя собствеността си с всички възможни средства. Има ли разлика дали човека който те ограбва е обикновен крадец или носи синьо елече на градския транспорт? Според мен не. Като слезем от рейса всички сме равни граждани и според мен те дори нямаха право да ме задържат да си тръгна защото само полицай може да ме арестува а не контрольор.
Та какво мислите за всичко това? Май хората трябва въоръжени да пътуват в градския траспопт за да са в безопасност.