- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Каква книга бихте прочели?
Умник.![]()
"Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."
Първоначално написано от _Cuddly_
Кучета, Вазов е велик! "Под игото" е една от малкото книги, която съм чел от задължителните, и съм я чел с кеф! Хареса ми много, просто една световна класика!
VOLK ANS GEWEHR!
Обичам да чета. Обичам Уайлд. За жалост прочетох всичко, което имаше в нашата библиотека, а нямам много пари за книжки.
От Оруел съм чела само "1984". Прочетох я, защото в учебника ми по Английски имаше откъс от книгата, как медиите манипулират мисленето на масата и как им въздействат.
Харесвам и Стайнбек. Наскоро прочетох "Гроздовете на гнева". Много силна книга!
Последно прочетох "Бел Ами" на Ги Дьо Мопасан. Трябваше ми за училище. Лека и развлекателна книжка, за следобедно четене. Харесвам такива романчета.
![]()
ami az li4no pi6a knigi za jivota..mnogo haresvam tezi na Daniel Steel...
Последните две книги, които прочетох бяха "Птиците умират сами" на Колийн Макълоу и "Портретът на Дориан Грей" на Оскар Уайлд. И двете определено ми харесаха, особено втората.
Simplicity, complexity, oh what a tragedy! Reality, insanity, strange normality. Incredible, untouchable, but just visual...
А какво ще кажете за 'По пътя' на Керуак?
Бащата ми я препоръча днеска.![]()
"Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."
аз ви препоръчвам да прочетете нещо на братя Стругацки. Тия хора са ми идоли вече![]()
а за даниел стийл направо нямам думи... тая е чете.. ъъъ баба ми![]()
ъъ ти ли си човекът, който в момента държи екземпляр от тяхна книга и гледа надписа СТРУГАЦКИ?Първоначално написано от exploitedteen
и много издребнявам нещо..
сори.. просто съм свикнала да се защитавам, дори когато не ме нападат..
Peace & good night
^Никой не се и съмнява в тва![]()
Аз преди няколко дена изпапах една книжка набързо: Дневниците на Джорджия 4 - няква тотаална глупост.
Az obi4am priklju4enski romani.Ljubimia mi avtor i Jul Vern.
Mmmmm ve4e rqdko se sre6ta teenager koito da 4ete knigiNo puk ne6ty po suvremenno primerny "Dqvola nosi prada" moje da se haresa na nqkoi
Az v momenta q 4eta ,mn e qka taq kniga (pone spored men de) zaslujava si da q pro4ete6.Kolkoto do tova kfa kniga bih napisala az nqmam predstava moje bi ne6ty po suvremenny ili puk...... oh ddz
![]()
Последно прочетох "Краят на вечността" на Айзък Азимов. Интересен сюжет, готини послания, но повече ми харесва стилът Стругацки. Предпочитам нищо да не се случва, да не е оплетено и да пият много
Сега чета "Тъй рече Заратустра" на Ницше. Исках да се просветя в основите на нихилизма и започнах да изучавам Ницше от тая книга.
Та явно в последно време бих прочела някоя философска книга или фантастика, но това е само период..
мда страхотна писателка е, успява да грабнеПървоначално написано от tony_8989
даже на една нейна книга беше написано "America reads Danielle Steel"
![]()
Аз лично препочитам да чета разни книги, които ме провокират да размишлявам за човешката съдба и не е зле, когато има някой и друг любовен възел![]()
There is so much beauty in the world.Sometimes I feel like I'm seeing it all at one and it's too much. And then I remember to relax .It flows through me like rain, and I can't feel anything but gratitude for every moment of my stupid little life!
Аз пък нищо лошо не намирам в книгите на James Rollins, определени от някои като кримки-еднодневки . Много ми допадат последните му 4 романа![]()
Последно прочетох "Портретът на Дориън Грей" от Оскар Уайлд.Книгата много ми хареса!"Парижката Света Богородица" на Виктор Юго също ми хареса много...Книгите на Чейс също са страхотни!Дан Браун пише много хубави неща...
Последното ,което прочетох беше "Шогун".Това е велика книга...Наистина я препоръчвам горещо!"Цветът на магията"на Тери Пратчет също е много хубава.Колкото до така коментираното "Под игото" -на мен ми хареса.Освен това обожавам литературата за 7ми клас ( просто ходих при много добра учителка , която е главната причина за това).
Колкото до това какво би се харесало...Ами зависи от човека.Има хора , които няма да прочетат и една страница , защото ( по думите на една приятелка) "просто не им се получават нещата с книгите..."-т.е. ги мързи.Въпреки , че нямам голям читателски опит ( но напоследък се опитвам да натрупам) , класиката си е класика и това не е случайно...
Книгата която чета сега е Човекът който се смее на Виктор Юго. Грабващо начало!![]()
Обичам да чета Стивън Кинг и Дийн Кунц![]()
Ъмм книгата,която искам да прочетаа "Парфюм-историята на един убиец" мисля,че беше
Някой знае ли нещо повече?