- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Help! Имам проблем със звука на компютъра
Надявам се някой да знае решение за проблема ми, защото не знам кой да попитам. Ситуацията е следната.. или само червеното слотче отзад за колоните ми работи както трябва, или настройките не ми са наред, защото и микрофона, и колоните си работят отлично, когато са включени в него, но проблема ми е, че не работят заедно. Когато включа колоните в синия или зеления слот, нищо не се чува, а ако микрофона е в едно от двете, а колоните са в червенкото, той не работи. Странно се получава, а пък и като говоря с някого(по-точно си водя монолог, защото аз не го чувам), но ако пусна музика, той я слуша и тя заглушава гласа ми. Давайте предложения как да се оправи.
Сега включи микрофона в червения/розов слот след това включи тонколонките във зеления слот.
Така после :
Start>Control Panel>Sounds, Speech, and Audio Devices>Sounds and Audio Devices>Voice Търсиш малко по- долу Test hardware ако всичко е наред затваряш и отваряш VOLUME CONTROL ако има секция microphone сложи тикче на MUTE
Кажи каква ти е звуковата карта. Ако е на Realteck отиди в Контрол панел > Саунд ефектс и дай на Джак сенсинг . Ако не разпознае свързаните устройства правилно ... просто му ги посочи ръчно.
Благодаря ти, обаче нищо не стана, защото на теста не можах да си чуя гласа, а микрофона си работеше. Явно проблемът е там ... Иначе сигурно не ми е на Реалтек картата, защото не намирам саунд ефектс в контрол панела![]()
Някой друг знае ли от какво може да е?
Така започваме сичко от начало .
1. Обеди се че слагаш слушалките и микрофона в правилната букса
2. Пробвай с други слушалки и микрофон . Вземи на заем от някой приятел. Така ще остановиш дали проблема е в компа ти или във слушалките. МОже и обратното да направиш да пробваш твойте на друг комп.
3. Провери за вируси
4. Огледай хубаво настройките от контрол панела на уиндолс
За сега това се сещам
Онлайн общество на българските магове ==>> http://mfc-bg.org