Искам да попитам някой гледал ли е "Наемът" в Натфиз? Аз ще го гледам в събота, но ми беше любопитно дали някой вече го е гледал. Филмът ми е един от любимите, и винаги съм си умирала да гледам някаква адаптация по него, но днес четох много лоша рецензия за изпълнението в Натфиз. Не че ще ме спре да го посетя, но останах с впечатление, че ще бъда разочарована.
Edit: Гледах го. Признавам си очаквах да е много по-зле. Вярно, ако сте фенове, ще ви направи по-лошо впечатление, но се бях настроила за най-лошото. Изпуснаха няколко песни, измежду които Light My Candle (не знам как можаха да я изпуснат) и Take Me or Leave Me. И двете си бяха обикновени диалози, но пак не беше лошо. Най-много ми хареса как бяха направили героите на Роджър и Джоан, наистина ми напомняха за тях. Марк ми беше прекалено нахакан за Марк, а Морийн и Мими бяха егати пародиите, по едно време се хванах за главата, не мисля, че уловиха духа им. Колинс беше много печен също, като цяло не беше много зле, но имаше какво да се желае.
Егати рецензията направих пък и аз.
I will never bother you,
I will never promise to,
I will never follow you,
I will never bother you.
мерси, че сподели, аз нямам кураж да гледам нищо там, а не е като да не трябва:Д
пуснали са пропуски за предстоящата премиера в 199, грабете:Д
На 20.01.2010 бях в "Малък театър зад Канала".Гледах "Опечалена фамилия".Беше страхотно!! Учавсваха много симпатични актьори измежду които е любимият на доста хора Христо Мутавчиев!Препоръчвам ви да изгледате тази комедийна постановка !!
:P
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
"Дон Жуан" в Народния. Много ми хареса, беше модернизирано и освен всичко доста забавно. Актьорите също много ми допаднаха.
I will never bother you,
I will never promise to,
I will never follow you,
I will never bother you.
Blackbird в 199 е все още недоизпипано, но текстът е интересен, има какво да се види/чуе.
Бях на "Бардак" вчера, в театър Българан.
Нямам представа дали постановката обикаля градовете, но я препоръчвам. Струва си.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Искам на театър ):
И аз искам...Първоначално написано от oasis
Ама няма с кой
![]()
Днес бях на театър и гледах- Много шум за нищона Шекспирт ! Беше уникално готино!Изпълненията бяха потресаващо смешни!!
![]()
![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Ууу,аз ще ходя на 26-ти!Първоначално написано от ImmortalSportFreak
![]()
Само ще препоръчам: Дон Жуан(покрай Св.Валентин особено), Хъшове (всичко на Морфов си заслужава
), Секс Наркотици и Рок&Рол, Страхотни момчета.
Никога не казвай никога, защото ти се връща.
Смехът е заразен. Бъди преносител!
Бях на Макбет тази вечер, в Операта.
Беше уникално, дълбоко, красиво поставено, талантливо изпълнено.
Не беше тъпа, крещяща, превзета постановка, където се пищи и преиграва.
Просто съм очарована (даже мисля че съм влюбена в някои от артистите).
Но да оставим настрана колко красиви бяха(са) актьорите, аз не съм повърхностна, трябва да се отбележи колко ДЪЛБОКО беше направено всичко. Всеки елемент, всеки детайл. Всяка "смешка" дори.
Уникално поставено представление.
Лейди Макбет, чието име не знам, ама и преди съм я гледала в други постановки (като Карин в "Горчивите сълзи на Петра фон Кант"), е изключително талантлива, млада и красива дама - радост за окото. Просто игра перфектно.
Много, много дълбоко. Проникновено.
Още съм под афект. Просто мисля, че това е едно от най-изключителните неща, които съм гледала. Пък и е по Шекспир.
Наемните убийци играха супер. Особено Стоян Радев. Този човек е ужасно талантлив, странен, уникален.
Поразена съм.![]()
последно гледах "Четири Стай" с моя клас.. но постановката беше направена специално за нас и беше невероятно.Актьорите играеха на 20 см. от нас
[*][*][*] The Pr0digy[*][*][*]
//за да не ти разваля кефа, няма да ти кажа, че "Четири стаи" така е поставено:Д
Във вторник в Младежкия ще изиграят "Отклонения". Интересно ми е как ще (ми) се случи 4 години по-късно.
Днес бях на "Железния светилник" по романа на Талев, гостуващ театър "Антон Страшимиров" от Разград.
Какво да кажа.. Мисля, че се свърши вече2 постановки, една от 5 и една от 7:30.. Варненците, които са пропуснали, не мога никак да ги успокоя, защото определено такава постановка не е редно и не трябва да се изпуска.
Като за начало, мисля, че който е запознат с романа (на мен ми е разказван) е по-склонен да се потопи в атмосферата, защото ако съдя по всички неодумяващи и неадекватни реакции на църковните елементи и пр., то явно трябва да знаеш какви проблематики обхваща книгата, за да не казваш после "Ох, с тия църкви ми се струва скучно"... Ама тва са хората днес.
Значи, аз бях много въодушевена по време на самото представление. То не бяха танци, обичаи, църковна и българска народна музика, здрава патриотична нотка.. Просто страхотно.
Актьорът на Лазар има много силна аура и беше доста привлекателен. : )
Ама какво говоря само за него, като всички си изиграха ролите п е р ф е к т н о. Много силна, тъжна история.
Играта беше брилятна, по мое скромно виждане. Още като излязох от театъра си наумих, че трябва да напиша нещо добро в Интернет за видяното.
Е, Драматичен театър Разград, рулирате!
Толкова дълбоко докосва играта ви, че.. нямам думи. Просто наистина всичко се е получило проникновено. Няма и един образ, който да не си е на мястото. Също за 2 часа или колкото беше постановката, ми се струва, че сте успяли да синтезирате най-общите и вълнуващи проблеми в произведението.
Не знам, ама се чувстеах страхотно по време и след видяното.
Както се казва, подобни неща ме вдъхновяват..
^Ти гледай "Гълъбът" задължително, в шоукейса на фестивала е включено. Мисля, всъщност, сигурна съм, че много ще ти хареса. Не е литературен театър, прекрасен спектакъл. Според мен най-силният за сезона (без да съм се доредила до кози и приятнострашни работи, които също са селектирани за вашето лято).
Предпочитам по-леките комедийни постановки. Ходила съм на "Българи от старо време" с Руслан Мъйнов, "Здрасти, аз съм ваш'та леля", отново с Руслан Мъйнов, "Секс, наркотици и рок енд рол" с Асен Блатечки и мога да кажа, че останах очарована. Ходила съм и на "Кожа и небе" с участието на Асен Блатечки и Ники Илиев, преди няколко дни ходих на "Марихуаната на мама е най-добра", на 26-ти ще ходя на "Бардак" с участието на Асен Блатечки, Маца и Неве от "Аламинут", и на 16 юни мисля да отида и на "Вражаллец" с Любо Нейков, Асен Блатечки, Димитър Рачков, Деси Бакърджиева и Светлана Бонин.
времет0 тu uztuча
Гледах "Пухеният" скоро в Модерния. Няма толкова болна постановка, задължително трябва да се види. Страшна история, страшна музика, страшни актьори. Всичко беше изпипано невероятно, а и играта беше на изключително ниво, при все че беше само с млади актьори. Мисля, че ще останете доволни, веднага щом почне новият сезон, отивам да го гледам пак.
I will never bother you,
I will never promise to,
I will never follow you,
I will never bother you.
Я кажи две думи като впечатление от "Бардак", че аз ходих и от обкръжението ми на малко им е харесало, пък аз съм на друго мнение.Първоначално написано от d3sincet0y
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Вярно, че малко съм си изоставила темата, но държа да отбележа:
Едип. (Празникът на ослепяването)
(на Пловдив-Ст.Загора-Бургас)
*много куклено<3 (приятно игрово, живо, непринудено)
*дълбоко поетично
*страшно добра игра от страна на някои (повечето!!!) - най-важното, струи любов, куклените актьори са така напоени с това чувство, че то непременно извира и наводнява и зрителското пространство
*далеч извън клишето е прочитът, по-скоро изненадва (от хубавите изненади))
*удивително задоволява всякаква публика (отвъд всичките ми отрицателни бележки, мога да окачествя спектакъла като много добър!)
имам и забележки (разбира се:Д) :
*атрактивните занимавки/заигравки за/на този и онзи на моменти (протяааажни моменти) излизаха извън интервала на поносимост и прекрачваха от другата (лошата:Д) страна
*към горната точка(звездичка) - има сериозни дължини за орязване
*някои лично мои неща, отново за редактиране - чисто шоу елементите не ме вълнуват/забавляват/впечатляват, а ме натоварват/ разсейват/отегчават/морят...
^при желание, сподели какво ти хареса (ценя гледните точки)
Аз отбелязвам Сирано на Теди в НТ като страшно събитие! Чиста красота.<3 Гледайте!
//Като си напиша рецензията, може да я споделя.
Ще пропусна предпремиерата на Мариус в Малкия, но докрая на октомври ще се постарая да видя и "Балкански синдром", както и някои неща по другите театри.
Връщам се от "Фауст" цъкаща с език.
Страхотни, спиращи дъха ефекти, но прекалената модернизация и прекаленият секс в цялата работа не ми се понравиха. Адски е разсейващо да гледаш опипване, цици и секс на всяка сцена от една постановка. Пошло е и не се вписва в представите ми за високо изкуство. Всичко с мярка е добро, но тези "методи" да има повече гледаемост смъкват от качеството. Все пак имаше много мъже в театъра. На мен ми стана тъжно как никой дори не се опитва да вникне доколкото може в идеята, защото е провокиран предимно на първосигнално и примитивно ниво. Разсейващо е и бие малко на чалга според мен. Наясно съм, че определено скандалът става по-голям, когато има "гола цица" и имитация на секс + просташки шегички, но това става за сметка на пълноценното и дълбокото в една постановка (което за мен трябва да е основно). Навярно това се прави с цел да не заспят хората в залата, на които явно им се гледат само зрелища, но не е хубаво да се прекалява.. На мен поне сцените с "клецкане" ми се видяха доста.
Да не говорим, че ми писна едни и същи актьори да ги виждам в едни и същи роли. (говоря за жените)
Разочарована съм, че чух хвалебствия за постановката, а останах с лош вкус в устата.
Колкото и да се опитвам да съм толерантна или да съм по-отворена и "вникваща", не ми се получава. Прекаленото разчупване на класиката не ми се понрави.
Не ми допаднаха и клоунските неща, които трябваше УЖ да са смешни, ужасния фалцет на една актриса, която във всяка 2ра постановка си го използва.. просто ужас.
Като гледам колко хора в България са зарибени по театъра, почвам да си мисля, че Варненската школа нещо не й е наред, и че другите са по-добри от нашата.
Единствено Стоян Радев признавам и някои млади актьори, които не видях в тази постановка и не им знам имената.
Винаги очаквам нещо по-високо от това, което се предлага...
Нямам думи. Накрая беше конфузно да пляскаме от възпитание, а не от истинско прехласване.
Не видях и другите лица да са по-очаровани от спектакъла, но може и да греша де. Аз специално 'не се изкефих'.
Абаджиева така работи, просто сексуалността е част от нейния почерк, така както леещата се вода, андрогините, нежните актьори, класическата и рок музика, etc... (в този смисъл, тя прави по-скоро спектакли, отколкото постановки)
Не съм гледала постановката, та не мога да се изкажа конкретно.
А за актьорите, доста добри кадри дойдоха от Варна в последните няколко години, на първо мислене се сещам за Пенко Господинов и Никола Мутафов (моето ново вдъхновение:Д), попадащи в моя "любими".
//днес за пореден път не успях да гледам Мариус, явно е станала хит или нещо такова, та измислям как ще стане влизането и съм много сърдита.
sham,замисъла,изпълнението.
искам да се занимавам с актьорствокажете ми няква школа,или нещо такова,където обаче наистина да имам развитие,в смисъл да прихвана нещо от това,което ше ми обясняват,хах..
we're flying high,we're flying right up to the sky![]()
![]()