всъщност, това, което ме интересува(ше) е, какъв е режисьорският прочит на пиесата, ако въобще има такъв?
вече наясно с фабулното разгръщане, какво ще ми даде постановката на Гърдев, освен музиката на Калин, който слабо няма, факт. а и сценографията не е на Фичо, това е ново...
пп: какво мислиш за Хамлет?
// https://www.youtube.com/watch?v=Kgu2D4sH_Lg - Калин<3
Последно редактирано от Blab : 09-15-2014 на 12:52 Причина: обяснение в любов, разбира се))
Няма как да ти отговоря какъв е режисьорският прочит, защото сама аз не съм чела пиесата. Със сигурност има такъв, няма как иначе. Всеки режисьор си има различни идеи как да представи на публиката една текст.![]()
Да, сценографията и костюмите са Татяна Димова, която се е справила повече от страхотно. Надявам се тепърва да има повече поле за изява.
Не знам какво да ти кажа за Хамлет... Гледах го малко след премиерното представление и тогава не ми хареса. Единствено Лео и музиката ми допаднаха. Цялата тази модернизация на пиесата не ми хареса. Може би, ако я гледам сега, ще си променя мнението, но нямам време. Единствените представления на Явор Гърдев, които харесвам, са Нощна пеперуда, Козата или коя е Силвия (това го харесах на второто ми ходене) и Жана. Странен режисьор, понякога краен във всичко, което не винаги е хубаво. Но с Жана прави добро завръщане, след година отсъствие от сцената на Народен.![]()
е, използвай синопсиса, който е разписала Пирозова, диалога си го чула, какво повече ти трябва? излишно подробни ремарки и уона-би-режисьорски бележки? остават ли персонажите на ниво типаж? а актьорите - какъв арсенал от изразни средства използват при изграждането на ролите си, в сравнение с досегашния си опит, какъв път извървяват? какъв е основният конфликт, върху който е построено сценичното действие? това по-скоро литературна постановка, която представя нов текст ли е, или актьорски спектакъл на Светлана Янчева, Владо Пенев и т.н.? Кои са основните режисьорски решения? Каква е въобще цялостната концепция на спектакъла?(ако има такава) надхвърля ли текста, който дори не бих се хабила да чета, след като прочетох за графоманските прояви на младата у преждевременнозабегнала към мелодрамата девойка...
Та, да, интересно ми (беш)е да чуя обективно мнение на млад човек, защото досега събрах единствено обосновано негативни мнения за тази постановка (а Гърдев не е и любимият ми режисьор), та ми беше интересно какво ти е било интересно (тавтологията е умишлена;Д, спирам, да)
и, всъщност, естествено че може да има постановка без ключ, това различава постановчика от режисьора;
//ражда понятия като мъртъв театър и т.н.