- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ДА СТАЧКУВАМЕ ПРОТИВ МАТУРИТЕ
Да,неискам да има матури защото времето за подготовка за нас е твърде малкора има и нови автори които тепърва трябва да изучим и които ще влизат в матурата.Ето това е причината поради която неискам да има.Също така,защото родителите ми не са ФУЛ с пари за още частни уроци (БЕЛ и предмета по избор).Сега ходя по биология и повярвай никак не им е лесно.Вашия набор има достатъчно време за подготовка и няма да се налагат допълнителни уроци.Сега разбираш ли част от мотивите поради които лично аз не желая да държа матура????![]()
![]()
Ами не можеш ли втората матура,по предмет по избор да ти е по биология,след като се готвиш с този предмет и за кандидатстудентски изпити,а още повече,че подготовката за кандидатстудентския ти изпит ще я използваш и като подготовка за матурата си.След като се готвиш с биология,най-вероятно ще кандидастваш медицина!За Медицинските университети,матурите не могат и няма как да се приемат като вход!!Там приема се осъществява с кандидатстудентски изпити по биология и химия така ще бъде и за напред!Или по-точно казано както винаги е било.В Медицинските университети,кандидатстуд нта ще реши коя оценка да използва като балообразуваща дали тази от оценката по предмета в дипломата или оценката от матурата.Другата част от бала си се образува от кандидатстудентските изпити!Първоначално написано от bebsi8910
Решила ли си в кой медицински университет ще кандидастваш?
не немога да избера матура биология защото за медицината са точно определени уроци,а не всички и също така уча по различни учебници,а не тези по които съм учила в училище.
Искам ветеринарна медицина в Стара Загора (Тракийски университет) и София (Лесотехническия).Ветерина ната медицина е само с биология без изпит химия.
Добра професия си си избрала.По-важното е,че това ти харесва и те влече,и искаш в тази сфера да се развиваш.За медицинските университети като цяло,уроците по биология и химия са точно определени,само тези които влизат в конспекта за изпитите,някои уроци от учебниците не влизат в конспекта и демек няма смисъл да ги учиш след като не ти трябват.Принципно имам познати в комисии на медицински вузове които казват,че всички верни факти от учебниците се признават и се оценяват,или по-точно казано учебниците по биология или химия са равностойни един на друг.Да знам,че ветеринарна медицина е само с изпит по биология,а хуманитарната медицина е с изпит биология и химия.То ветеринарна медицина в Бг се учи само в Тракийски Университет и в Лесотехническия,в тези два ВУЗА имат Ветеринарно медицински факултет.Успех с ветеринарната медицина!Първоначално написано от bebsi8910
А между другото матурите ще се провеждат по всички удобрени от Мон учебници,и те са равностойни.Демек това са всички учебници които са в обръщение за учебната година.
Да но неискам да рискувам,защото може да има вапроси които не съм учила.Наистина искам да уча това което съм избрала затото ми харесва това че ще се занимавам и ще работя с животни-обичам гиПолагам голями усилия и уча много,а сега с тези матури измислени нямя дя имам достатъчновреме за учене и подготовка
![]()
НА 1.12.2007 година ще се проведе протест за ''ОТМЯНА НА МАТУРИТЕ'' от 12:00 пред НДК!!
НЕКА БЪДЕМ ЕДИННИ!!!!
стига сте протестирали, а сядайте да зубкате, че ви е спукана работата, хъхъхъхъ![]()