- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Анулиране на учебната година
"Очаквам регионалните структури на синдикатите да кажат мнението си по нашето писмено предложение".
Това заяви министърът на образованието и науката Даниел Вълчев.
На въпрос дали е застрашена учебната година, министърът отговори, че ще бъде направено всичко възможно, включително някои промени в учебната програма и удължаване на учебната година, с изключение на 7 и 12 клас, за да приключи тя успешно.
"Колкото до матурите, те са по закон и зрелостни изпити ще има", категоричен бе просветният министър.
Вълчев има детска мечта и тя е матури да има .Първоначално написано от doctors
Удължаване на учебната година?!Първоначално написано от doctors
Как пък не - не стига, че вероятно ще ни вземат от ваканциите, ами да учим и през лятото?
![]()
![]()
Най-критични обаче остават 7 и 12 клас, тъй като след 7 клас учениците държат кандидатгимназиални изпити, а след 12 клас - кандидатстудентски. За всички останали учебната година може да бъде удължена, да се учи в събота, да бъде съкратена ваканцията, да бъдат удължени учебните срокове или най-добре да бъде преструктуриран учебният материал, заяви Вълчев. Това обаче не може да бъде допуснато за 7 и 12 клас.
Учебната година може да продължи, докогато е нужно за всички випуски без 7 и 12 глас, допълни още Даниел Вълчев. Той допълни, че не изключва възможността среща със синдикатите по снощното споразумение да има още днес, за да бъдат дискутирани детайлите по него. Вълчев уточни, че експертите не са тези, които се договарят. Те са само хората, които помагат при вземането на принципни решения. Никой от министерството не може да поема ангажимент. Само министърът има тази възможност, допълни Даниел Вълчев.
Той допълни, че няма да направи промени в закона, за да отпаднат матурите за 7 и 12 клас през тази година, заради закъсняването си с учебния материал. Това, което се случва, отдавна не е в интерес на никого, допълни още Даниел
Вълчев.
Ето това което е казал Вълчев и от днес.бг
Зради това това негово изказване трябва да прозвучи култовата песничка макари в малко променен вариянт :"Вълчев п*д*р*с* п*д*р*с* ........... " .Първоначално написано от doctors
Бахти тъпотията - абе тая година завършвах - поне щях ако беше започнала учебната година, но не - тва е все едно да повтарям годината - и то не по своя вина, а по нечия чужда.СРАМ И ПОЗОР!Виновниците трябва да бъдат линчувани!
Не за вражда, за обич съм създадена!
МОН! Вълчев и Орешарски!Първоначално написано от Radeto_
А ти си таковааа тъпо лапе, че няма на къде повече! Ти малоумен ли си или кво? Ти знаеш ли кво значи да ни анулират годината? Означава, че догодина отново ще си същия клас, който си в момента! Това означава, че всички ние ще изгубим една цяла година от живота ни! А ти имаш ли си представа колко голям период от време е една година бе, тъпо просто лапе? Имаш ли представа изобщо?Първоначално написано от filosofkaraivanov
То вие гледате само в момента да ви е добре, да не учете, да си киснете вкъщи пред компите и да мързелувате. А някой замисли ли се изобщо за утрешния ден? За това, че да загубиш една година от живота си в киснене, е прекалено голяма загуба? Маумни ли сте или кво? Не разбирам...![]()
![]()
![]()
ТЕ САМО ДА НИ АНУЛИРАТ ГОДИНАТА, ТАКАВА СТАЧКА ЩЕ ИМ УСТРОИМ НИЕ ОТ РУСКАТА И ВСИЧКИ МАЛКО ПО-УМНИ ОТ ТОВА ХЛАПЕ, НАПИСАЛО ТАЯ ТЕМА, ЧЕ ЩЕ ИМ СЕ СТЪЖНИ ЖИВОТА НАПРАВО!![]()
Така,да се изкажа за опастността от анулиране на учебната година:
Днес,23 октомври 2007 е 32-ри ден от учителската стачка.
Говори се,че има някакъв черен сценарий,според който стачката ще приключи на 6.11.2007 и тогава ще се поднови учебния процес.
До тогава ще сме изгубили 30 учебни дена или 6 седмици.Остават 31 до 15 юли.
Вариант №1 е да се учи всяка събота.
Вариант №2 е да ни вземат от ваканциите.Зимната ваканция е от 22 декември до 6 януари.За този период има 6 работни дни.
Остават 24.
Междусрочната ваканция е в началото на февруари и не се учи 2 уч.дни
Остават 22.
Пролетната вакнция има 7 учебни дни(29март-10 април)
15 остатък
Тези дни ще ни резнат от лятната ваканция.
Вместо на 30 юни,ще свършим на ... 21-ви юли 2008.
И аз искам да има ваканция,но не искам излишно натоварване заради заплатите на даскалете.
А и най-големия купон става в училище,така че нека изберат вариант-2
Здравейте. Искам да дам своето мнение.
Първо- не мислете все още за анулиране, а по- добре стискайте палци всичко да се оправи! Според мен желанието ( на повечето от вас) да с е анулира годината идва от това че им се мързелуваЕ на всички ни се мързелува, но не ви ли стигат 5 седмици допълнителна ваканция? Замислете се че сега мързелувате, излежавате се, излизате с приятели, но представете си всичко това цяла година! Жалко е че повечето от вас свързват училището само с уроци. За мен лично , то е и едно голямо забавление, където всеки ден ти се случва нещо ново и вълнуващо....Например ако сте в нов клас имате възможност да се запознаете с нови хора, а ако сте със стар можете да се опознаете още повече. Аз лично, когато бях 8 кл в ново даскало нямах търпение да ходя на даскало....Естествено че имах и гадни моменти, тогава, но се радвам че се сблъсках с всички тези емоции. В момента ми липсва даскалото. Бях се настроила за учене и за успехи, бях се мотивирала, а сега отново се размекнах. Ако не си бях намерила работа, сигурно щх да умирам от скука.....Не мога да си представя годината без даскало
Ако изляза с различни компании в продължение на 1 месец , примерно, ас това се изчерпват бклизките ми хоора. А и като се видя с тези хора, какво да си кажа с тях? Нищо ново не ми се случва.....
второ- Ако бях 7 или 12 клас изобщо нямаше да ми е весело, но пък от друга страна ако бях 12 клас бих започнала да уча за матури и да наблягам на частните уроци..... Но има и училища , които не стачкуват. Ако анулират ше трябва да помислят и за тях
трето- Ако стачката продължи по- дълго , 1 вия срок пропада, което значи че ще имаме по- малко лятна ваканция....Поне аз така си го представям![]()
с една дума- нещата са мн сериозни и не бъдете толкова повърхностни!
и къде във вариянт 2 има кандидатстуденски изпити!!!Първоначално написано от petrunka
Ако анулират годината ще настъпят природни катаклизми. То това си е сриване на част от икономиката. Незнам кви са тия училища вашите със "забавленията" и "емоциите" ама в моето комунистическо даскало ще се радвам да завърша колкото може по бързо.
Анулирането не е опция ако Министъра иска да живее![]()
Девойко, гледаш само от едната страна.Първоначално написано от yuyuto
Искам да ти кажа, че ако анулират годината аз ще имам време да направя доста полезни неща- да взема някои изпити, езикови сертификати, практики.
Всеки, ще си я направи както реши. Ако я анулират по-умните няма да правят стачка, а ще намерят начин да си оползотворят времето и да бъдта по-добре подготвени за университет или респективно ново училище!
Аз лично, ще бъда много доволна, ако я анулират.Хем ще мога да си свърша моите работи, хем няма да ми е мн напрегнато с училище, хем ще имам време за почивка.
Но всичко това едва ли ще стане- прекалено много пари са вложени в кандидат студентските и кандидат гимназистките програми.
За сега си остават мечти и предчувствие какво ще ни се струпа в даскало...
"Гордост?Да,гордостта е нещо ужасно вкусно,особено когато коричката е разпукана и покрита с глазура" Скарлет О`Хара
^ Съгласна.
+1 ...кво да ги мисля 7 и 12 клас като имат проблем...да се спасяватПървоначално написано от Борат
![]()
Там някъде ...
Далеч под звездите ...
Има една река на мечтите...
Тишина,тишина,тишина...
и аз съм 7-ми но бих се радвалаПървоначално написано от smotano-f
имам си гадже,заместници,кандидати и най-добри приятели
А дано караш само 15 дена лятна ваканция!!!!!!Първоначално написано от smotano-f
има едни хора...наречени лични лекари които дават едни малки бележчици така че бъди спокоен няма да е 15 дена а 2 месеца и 1/2Първоначално написано от kahn
![]()
Там някъде ...
Далеч под звездите ...
Има една река на мечтите...
Тишина,тишина,тишина...
Замислете се сега.. Ако случайно почнем даскало след 1,2 седмици може по-скоро или не чак толкова скоро... Се 1... Но се замислете...Няма да имаме зимна ваканция,може и лятната да ни одрежат,зависи колко време е продължила стачката,ще учим съботите,може и неделите... Ще ни дават по 2,3 урока на час... Как си мислите че ще смогнете на толкова мн материал?Замислете се... Особено 12ти клас както и 7ми и 8ми.. Аз сега съм 8ми,бях се мотивирала най-после да уча,че да кандидатствам и да ме приемат някъде... А то какво.. След стачката аз просто няма да мога да уча,аз едвам смогвах с по 1 урок,каму ли по 2,3 и то всеки ден на даскало без почивка...Няма никакъв смисъл,после едвам ще завърша с 3ка и край с кандидатстването ми,ако знаех миналата година щях да се стегна и да кандидатсвам,макар че завърших с 4,384 пак имах шанс да ме приемат все някъде...Но не.. Аз оставих всичко за тази година,казах си че ше уча и ся мотивацията ми отиде на кино.Мерси много на драгите ни учители,в началото много ги подкрепях за стачката,прави са си хората,трябва повече пари за такива като тях и лекарите... Но сега ми иде да ги гръмна всички един по един и ше почна с министъра.. Не е чесно ние да патим заради тяхните заплати.. За това най-добрия и възможен вариянт за измъкване от ситуацията е "Анулиране на годината".Ще си починем,ще си преговорим за 2 месеца материала от предните 2 години примерно,за да не сме забравили ептен всичко догодина и после ше си гледаме кефа.Догодина всичко ше почне на ново... Няма да се притеснявате за матурите,сядате си на задниците и учите,както ще направя и аз.Ще мога да кандидатствам и да си оправя някак бъдещето... Помислете и ще видите анулирането на годината е най-добрия възможен вариянт!Това сега си е чиста загуба на време и като почнем даскало половината хора ще си пропилеят бъдещето,благодарение на стачката и ШИБАНИТЕ ДАСКАЛИ!
Smiling does not necessarily mean you're happy, sometimes it just means you're strong.
та като стана дума за анулиранедокога трябва да стачкуват за да я анулират
имам си гадже,заместници,кандидати и най-добри приятели
Za sujalenie kazaha 4e nqma nadejdi za nuleva godina nai-mnogo da u4im prez lqtoto ..![]()
![]()