- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- помощ за момичета ?
Здравейте,имам нужда от малко помощ.Исках да попитам дали може да ти закъснява ако 3-4 дена си пил парацетамол и после една седмица си бил на антибиотици.
Благодаря![]()
антибиотиците доста влияят на процесите в тялото така че е възможно да ти закъснее,което не дава признаци за паникатака че всички които наскоро са пили дълго време лекарства дишайте спокойно не сте бременни или там каквото си мислите
По принцип може да ти закъснява 3-4 и без да си пила какво и да е, така че е нормално, не се притеснявай.
Аз по същия въпрос по минарата седмица бях болна и пиех антибиотик и вече ми закъснява с около 2 седмици,а антибиотика ми не е бил от силните и друг път съм го пила,но не ми е закъснявало,има ли някакъв вариант да е от антибиотика.И ако отида на гинеколог,няма да е нужно да му се гъзя нали? ходила съм и предо ама само на профилактични с видеозон? Какво прави точно гинеколога като отедеш за по сериозен приглед?Страшно ли е?
P.S Имам редовен цикъл от 4 години и не ми е закъснявало никога и никога не ми и създавало проблем освен сега :S
P.P.S моля ви споделете опит и без надсмешки,щтот сърцето ми ше се пръсне от притеснения.Мерси предварително на всеки,който изрази адекватно мнение![]()
![]()
Всеки знае тялото си. На някои момичета цикълът им закаснява, ако са настинали, ако са пили антибьотик и т.н. , на организма влияе и стреса, както и климатичните промени. На мен най-редовно цикалът ми си го няма, ако не пия някакви хапчета да го предизвикам, но това е защото имам проблеми с яйчниците. Ако не си бременна (т.е. правила си си тест и не си), ако не си болна (настилана и т.н.), та да пиеш някакви хапчета (антибьотик и т.н.), няма за какво да се притесняваш, че ти закъснява, е разбира се ако се знае че нямаш проблеми и с яйчниците. От друга гледна точка, това веднаж да не си като по часовник е нормално, но ако се случва системно е проблем. Възможно е мензиса на едно момиче да пропусне месец, или да има кръвотечение 2 пъти за месеца, но това е от свръх производството на яйцеклетки от яйчниците за дадения период, или от липсата на отделена яйцеклетка този месец. Така че момичета, никога не е лошо и трябва редовно да се ходи на гинеколог, особено ако се води полов живот, но едно закъснение на цикъла не е болка за умиране, т.е. може и нищо да не означава. Ако не ви мързи и имате смелост и не сте ходили близките месеци на лекър - аз ви съветвам да не се бавите повече, та да си премахнете нервите, от мисли а това "защо ми закъснява".
Успех момичета![]()
Напълно възможно е!Първоначално написано от totti77
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Да,напълно нормално си е
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
ДА.