- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Всичко эа месечния цикъл
 Отговор в тема
 Отговор в тема

попринцип е нормално първата година да е нередовен а както ти обясняваш дори и цвета но по-добре говори с майка си защото смяната на цвета понякога индикира инфекция не се притеснявай може просто от лоша хигиена или си настинала

ах този цикъл....е поне откак го имам си ми е редовен и нямам проблеми с това
първия ден съм умряла гъска но после оживявам
На мен ми дойде на 10 а сега съм на 12 и тогава веднъж ми дойде и оттогава повече..никога
ДАЛИ Е НОРМАЛНО??
На мен ми дойде за пръв път на 10 сега съм на 12 и оттогава повече не съм имала цикъл
ДАЛИ ТОВА Е НОРМАЛНО??

Така, значи цикъла ми дойде когато бях на 11, сега съм на 12. На 9 април ми прави 1 година. Февруари и януари не ме болеше хич корема, но март(този месец) направо ме скъсва, Но-шпа не ми помага само Парацетамол, но той пък ми усилва течението. Много ме боли ниско долу. Даже понякога, когато отида до тоалетна и нали уринирам, менструалната кръв е съсирена. И може би от това ме боли корема.....а и още нещо, значи когато се движа не ме боли корема и не ми идва...

ако въпроса ти е откъм болките мога да кажа че не се пие Но-шпа или някакво друго болкоуспокояващо когато болката вече е силна няма да помогне като усетиш че започват болките тогава пиеш болкоуспокоителното което предпочиташ може също да си настинала като се прибереш у вас завий си кръста с одеяло и ще видиш промяна (поне при мен е така) а когато не те боли прави гимнастика за да не се схващаш защото и това може да е проблем трябва да се движиш
На 13 съм, на 11 януари тази година ми дойде, бях адски притеснена и часове наред треперех от страх... гадно, мокро следващите дни, ужас... Чак на 35 ден ми дойде пак. А сега този месец повече от 35 дни... знам, че може да е нередовен и закъсняващ/подраняващ. Но не това ме притеснява. Мен малко трудно ме удържат какви ли не превръзки, то така е, първите менструации били по-обилни, но много ме притеснява в училище. Там ме е малко срам да ходя да си сменям превръзката, и през един час ходя защото тя не издържа, постоянно се набира много и често съсирена кръв, проблема ми е по ФВС, че не мога да играя, пречи ми. Да попитам кои по принцип кои дни най-много тече и какви превръзки да ползвам, че мие мн гадно. Моля ви, помогнете

az sam na 14 godini i oshte nqmam cikal nqkoi moje li da mi pomogne zashtoto se pritesnqvam
Последно редактирано от kiss_you_my : 03-30-2012 на 15:38 Причина: zabravih da naipisha neshtoo

Имам един въпрос (на 12 съм). По принцип ми идва на 20 или 2-3 дни по-късно. Този месец цикълът ми дойде 10 дни по-рано от обикновено,а сега 2 седмици по-късно пак забелязах капчици.Имам цикъл от 6 месеца някъде,а напоследък постоянно съм под напрежение.Може ли това да е причината?Това нормално ли е?Предварително благодаря за вниманието.
Скоро бях и болна,а и промяната във времето.Възможно ли е и това да е причината?

нормално е да е нередовен щом го имаш от скоро и си под напрежениеа за капчиците не знам и аз имах такива преди да ми дойде и то мн мн преди това говоря 2 години някъде

a moje li nqkoi da mi kaje kakwo da naprawq kogato mi doide da sum podgotvena
Последно редактирано от kiss_you_my : 04-01-2012 на 16:09
Благодаря много за отговора ,coockie .Няма от какво да се притесняваш kiss_you_my.Аз преди да ми дойде се притеснявах,но когато се случи не се притесних,всичко се нарежда

a blagodarq ti no kazvat che ot nachalo trugvala nqkakva sasirena kruv i ot towa se pritesnqvam
Да вярно е,но не се безпокой и аз отначало се притесних за това,но погледнах в интернет за всичко,което ме интересува и разбрах,че е нормално.Ако има нещо от което се притесняваш разрови се в интернет или питай майка си (аз така правя). Добре че са измислили интернета

aha blagodarq ti znachi nqma za kakwo da se pritesnqvam
Благодаря, coockie. Ами следващия път ще ги пробвам, дано помогнат. А на тези които нямат още цикъл и се притесняват: недейте, само вашето тяло може да реши кога ще ви дойде, аз страшно се притеснявах, но слава богу ми дойде у нас, а не в училище, та успях да се справя и веднага първа помощ от мама и чичко Гугълстрашно е в началото, но минава страха след време. А след като ти свърши идва най-прекрасната седмица от месеца - седмицата на Венера. Тогава се чувстваш страхотно, преливаш от енергия и щастие, съсредоточена си добра към останалите, чувставш се красива, защото хормона естроген разкрасява и дава самоувереност.

Да ви попитам на 14 съм имам менструация от почти 1 год. Преди ми идваше с ужасяващи болки идваше ми да се хварля от някъде. Плаках и обикалях из къщата адски ме болеше и не ми минаваше по цял ден и все се тъпчех с хапчета предписани от гинеколога ми. Но този месец като ми дойде и нямам никакви болки ама абсолютно никакви и дори течението е по-оскъдно. Това нормално ли е?
^ Нормално е . И при мен стана същото. Един път ми беше страшно лошо ... и след този път нищичко не ме боли ...

и при мен така предния път като ми дойде малее проклинах всичко и всички обаче да чукам на дърво сега ми е добре от време на време леко ме наболява и е по-оскъдно течението според мен е заради топлото време защото когато ми е студено ме боли стопля ли се всичко минава