Вярно е, че Windows няма срок на годност. Всичко зависи от начина на експлоатация на самата ОС (случвало ми се е да кача win няколко PC-та да ме извикат да им ресторна системата след 1 год и ОСа още да е добре, но това след мн. инструкции и спокойно и внимателно експлоатиране на ОС-а, но пък ми се е случвало и да кача Win и след 2 месеца да ме викат да го оправям отново и вземе че се окаже че е толкова зле че наистина се налага преинстал. Едно нещо признавам имам едно ПЦ дето вече 4 години седи и си работи с Уин 98 при това все още е добре и всичко му е супер).
Важно е да си намериш НЕ най дъпрания от arenabg.com или zamunda.net Windows, а този който има коментари които са добри за ОС не като шарениийки, а като стабилност.
Не е лошо да имаш едно копие при тебе на ОС-а , щото винаги нещо може да се усере и тогава да ти трябва! Тогава ще извикаш някой на хелп, той идва ама на дали за единия хелп ше си носи сички CD-та тъй че поне да му помогнеш. :P
Относно записването на висока скорост. От моя опит, който не е малък препоръчвам по ниските скорости, защото вероятноста да се прецака инфото на диска или самия диск (не само да става неизползваем а направо да се пръсне - чистил съм вече 3 записвачки на клиенти защото записвали на 52х.) е доста голяма. Защото то и в ИТ-то е така "Бързата къчка сляпи ги ражда! "