Аз съм за хората да работят за себе си. У дома има 3-ма работещи, които издържат държавата и поне още 4-5 безработни, учащи и пенсионери. Честно ли е така? Вярно, че администрацията и управлението на страната трябва да се издържат отнякъде, но държавата да дава малко повече и за гореспоменатите от мен групи. Никакви помощи за безработни. Кои са безработни? Ромите, които казват защо да работя за 200 лв, като получавам помощ 150 и не правя нищо? И държавата не може биз хората, но и ние не можем без държава(уж). Аз съм студентка и държавата ми плаща здравн осигуровка, която е 1 лв. месечно. Ама аз нямам възможност да чакам при личния лекар цял ден сред тълпите пенсионери, а ако успея да изчакам няма направления. За това си ходя и на частно. Държавата с нищо не ми помага реално, а н би трябвало да е така!
Държавата не преразпределя правилно. Не и нашата. Държавата не подпомага и икономиката. В момента българската държава не прави нищо за нацията си......................не ми трябва държава. Само да пълнят гушата си разни там мазници. Ясно, че не може без някаква форма на управление, но при нас всичко е криворазбрано и демокрацията ни не е демокрация, и социалната политика не е социална..........