- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ако има референдум за избиране на ...?
на нова столица, кой град бихте избрали вие? т.е. нямате право да избирате София. Обосновете се защо?
Кажи! Ако бях красив, можеше да ме харесваш! Ако бях мил, можеше да ме милваш! Ама понеже съм прост - можеш само да ми простиш!
Бъди гъзе, не слушай чалга! Бъди гъзе - пиши грамотно!
Велико Търново.
1) Защото ако избера Русе(моят град) ще се побъркам и ще трябва да се изнасям от тук, защото ще заприлича на София.
2) Защото В.Т. е близо![]()
3) Защото е бил вече столица.
4) намира се централно на картата и ще е близо до всички градове, за разлика от София сега.
5) Защото има запазена архитектура и с нови проекти, които евентуално ще се насочат там, ще стане перфектно, във височина е и има добри гледки!
за сега толкова, ако се сетя още нещо ще пиша
причина за поправка: допълване
аз казвам да си оставиме софия за столица,защото като се има предвид каква е атмосферата последните месеци в страната,как си4ко живо ста4кува,реве и е недоволно,ще стане още по-голям ад.всъщност остава и столицата да си преместиме ,за да има гражданска война
Оооо, много бих се радвала друг град да стане столица, за да се разкарат досадните провинциалисти от тук, защото ми писна да вися по задръствания, да се бутам в градския транспорт заради тях![]()
Искам да си ми е спокоен живота, а не като сега...
Айдее, колкото по-далечен град от София, толкова по-добре\
/
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Хей, това беше гадноПървоначално написано от exploitedteen
![]()
И аз мисля Велико Търново
Винаги съм смятала , че Пловдив трябва да стане столица.. може би заради местоположението си.
П.С. Всички , които се оплакват от "селяндурите" нека да помислят родата им откъде е![]()
Ако треа си говорим за село и за град,с риск да убидя някого,София е най голямото село.Реално погледнато всички по блиски села до София са станали квартали...София като е столица с нищо не е повече от другите градове..Какво като ходят "селяндури" в столицата....Голяма работа...та те почечето "софияни" от къде да дошли....ае моля....а другите градно оплавкат ли се от столичани-НЕ..затфа тихо..С какво е повече София от другите градове,да по- голяма е.. по красива или по-чиста-ЕДВА ли?![]()
![]()
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Родата ми и по майчина и по бащина линия е с дълбоки корени от София, просто и двете ми прабаби са юрнали семействата да се изнасят по време на бомбардировките, като в последствие и майка ми, и баща ми са се върнали в София.
В интерес на истината самите провинциалисти не ми пречат. Пречат ми тъпите им коли, заради които не мога свободно да се разхождам по нито един тротоар и ми се налага да вися в задръствания по 20 минути.
Saatana vittu perkele hate crew!
Какво мислиш създават много провинциалисти събрани на едно място....... тъъъъттт времето ти изтече ...град СофияПървоначално написано от miloto_girl-4e
![]()
И аз винаги съм била на мнение, че столица трябва да е някой град, намиращ се в центъра на страната.
Let The BEAT Control Your Body
To не само ти я се върни назад във времето и виж кои градове са били столициПървоначално написано от radito
![]()
Експлойтед, нещо против Пловдив? Кой знае от кое диво село е твоята рода. Кореняк софиянците са максимум 50 000, останалите сте 2-ро или най-много 3-то поколение софиянци. Така, че нека София си остане столица, нека да не засираме хубавия Пловдив с вашите си боклуци :]. Аз лично ще отида в София единствено за да уча, след това се връщам тук, притрябвало ми е някво тъпо село дето в събота и неделя става от 2 млн на 300 000 души.
И за къв кур? Да можеш ти и приятелите ти да си живеете с жалкото самочувствие на столичани, хаха, като сте от столицата да не сте с 2 чифта мъде, стойте си там! Провинция > София :P .Първоначално написано от exploitedteen
Сега знам, че ще има "остроумен" отговор от сорта на: "Ти май си избиваш комплексите, защото не живееш в София" или други детски глупости от този сорт, така че си го спести, ако обичаш :}.
Ем незнам бе, просто е хубаво столицата да е еднакво отдалечена от всички точки на странатаПървоначално написано от exploitedteen
А Forslor това какво общо има????
Let The BEAT Control Your Body
Хаха, какво да се състезаваме?
Ако ще си говорим за чистота на града, планова организация - ние сме на светлинни години пред вас, вие ни биете по брой селяндури и така :>, няма никакво състезание камо ли пък вече някакви титанични битки и биене на отбой. Бил ли си някога в Пловдив за повече от 2 дена?
Don't do drugs, boy .
За положението на София сте си виновни единствено вие, дупки в Пловдив защо няма? Дори известния булевард "Руски", който преди 3-4 години приличаше на Сараево са го оправили, защо нямаме кучета, защо нямаме проблеми с боклука, че и вашия боклук прибираме? Така и не разбрах защо искаш всички селяндури да ги пращаш в Пловдив. Само защото мразиш Пловдив? Интересно ми е, щом все се състезаваме с вас и вие все ние "биете", защо си ядосан? Нали великите софиянци излизат победители?
Скивай, как сам си противоречиш. Като отида в София, всеки говори на "копеле" wtf O.o, това ми прилича на някакъв жалък опит да наподобявате нашето "майна", ама както и да е.
Седни, помисли си хубаво какъв ще ти е следващият пост, за да не изглеждаш смешно в очите на хората като си противоречиш сам :}.
Хаха, аз съм 11-ти клас ве, момче, къде ме прати в София, в София съм бил макс. 6-7 пъти, един път останах цяла седмица, имам впечатления, прекарал съм много повече време в София, отколкото ти в Пловдив, ако изобщо си бил тук.
Интересно каква култура имате там? Един паметник АЛ. Невски. Ти явно не знаеш нищо за античния театър, за стария град на Пловдив, поне по нашата главна улица не минават коли, има още 1000 места, които са културни забележителности.
Изтъквам си града, защото има с какво да се изтъква, не като вас да си смуча факти от пръстите и да си вярвам. Пловдив изобщо не е на 2000 години, още преди да бъде "създаден" от Филип Македонски е бил тракийско селище, така, че ние ние имаме поне 2500, че и още години история, когато тук се е писала история София е едно поле, така че не се прави на много хитър.
Ако в ПУ имаше същите кадри като в СУ, изобщо нямаше да се налага да ви ходя в селото и да ви трая селските изцепки, например изхвърляне на боклука през терасата, защото и това съм го виждал!
Аз пак питам:
Защо като сте толкова "велики", имате дупки, кучета, а ние прибираме ВАШИЯТ боклук? Защо ние нямаме тези проблеми?
Ето, даже главна улица нямате, как всеки град от провинцията ( дори любимата ти Варна ) има главна улица, вие нямате?
А за цитата, но комент, писалият го разбира от история на София, колкото македонски историк от история на България.
Хайде, и аз да кажа, че Пловдив е на 10 000 години, защото тук са открити също върхове на стрели и останки от постройки на тази възраст...
Give me a break...
Говориш така, сякаш само хората от Пловдив са ти проблема O_o.
Говориш сякаш си великият кореняк софиянец, кой знае от кое село ти е родата, та са минали да те изсерат в София, да израснеш с някакво фалшиво чувство на столичанин, е такива типчета като теб много ме дразнят, като че ли сте най-великите щом сте от София, викате "да се махате на селяндурите", а вие самите сте си със селска кръв. Все едно да съм американец и да кажа на индианец: "Отивай там, откъдето си дошъл, тази земя е моя O_o". Queer, isn't it...
Антипловдивизъм
I. Въведение
Трудно е с няколко думи да се опише какво представлява тази колкото непризнавана от София (Шопия) като едва ли не "плод на нечие въображение", толкова и очевадна действителност като войнстващия шопски ("национален") антипловдивизъм. Защото той е по-скоро вид отрицателно обиждащо и дискриминиращо ни отношение, нагласа, настроение, тенденция, политика и най-вече винаги е непряка, скрита и рядко се конфронтира открито. Именно с това се цели проникването на тези изопачени антипловдивски и по правило прошопски, империалистически нагласи, без всякаква съпротива (която би породила едно пряко агресивно противопоставяне) сред възможно най-много хора. А това се осъществява не с еднократно действие, а само с целенасочено десетилетно въздействие, преследващо горните цели, и затова имащо характер на доктрина - политика. Всички добри пловдивчани го усещат и знаят по какви причини съществува това, "невидимо" за мнозина, явление. Защото са пловдивчани и носят в сърцата си автентичното усещане, чувство за това какво представлява антипловдивизма. Защото са откърмени и живеят с тази постоянна обида. Този текст със сигурност ще се стори на някои доста "неясен" и дори "измислен", но именно това неразбиране (или разбиране) определя, кой е пловдивчанин и кой не е. Истинските добри пловдивчани не се нуждаят от каквито и да е обяснения какво е това "антипловдивизъм", но този текст е написан за онези, които се съмняват и за онези, които изобщо отричат самото съществуване и всеобхватното манипулативно налагане на прошопски (=антипловдивски) нагласи от самата държава, която шопите контролират. Не е лесно да се вкара нещо като антипловдивизма в някакви рамки, както е трудно да се предаде по чисто разсъдъчен (аналитичен) начин едно само по себе си автентично разбиране - човек или го има и усеща (носи го в себе си), или не. Това е точно такъв опит - основавайки се на същностно присъщото ми (като пловдивчанин) и точно заради това автентично, истинско усещане за този вид дискриминация (антипловдивизма), се опитвам да изразя това разбиране в обоснована форма, подкрепена от самите факти, от самата истина, за които всеки верен на нея може сам да свидетелства. И свидетелството му ще е истинско, защото ще идва от съвестта, а не от користно желание да служи на нещо, за да придобие някаква изгода. Много хора не могат да признаят, че "антипловдивизъм" съществува, защото именно те са основните му пропагандатори - БНТ, БТВ, другите тв (не всички), които възприемат прошопската доктрина, много радиа и вестници. Други изобщо не си дават сметка за него, не са се замисляли. Част от тях естествено го виждат и усещат, но той така им е втълпен, че те са го приели като нещо в реда на нещата и това е най-обидното. Антипловдивизмът съществува, но не под подобно обобщаващо име, а в много отделни форми и под различни имена, означаващи в крайна сметка едно и също. Именно това понятие(антипловдивизъм) може да обобщи всички различни определения, характеристики, прояви под които е известно това явление, съпътстващо целия ни живот.
Описването, красноречивото, и неоспоримо обосноваване на антипловдивизма, във всичките му прояви и разновидности, ще се превърне в знаме на съпротивата срещу шопския (местен) империализъм и несправедливост. И най-вече в оръжие на истината и нейната непобедимост, "защото ние сме силни не против истината, а за истината" (2 Кор. 13:8.) Затова мръсните шопи не могат да й противопоставят нищо друго освен лъжи. На нас не ни се налага (както на шопите) да изопачаваме, премълчаваме и лъжем, за да защитим достойнството и свободата си на пловдивчани, защото самата истина, чрез своите неоспорими свидетелства (сухите факти), ги защитава по най-добрия начин. Само и единствено не трябва да забравяме истината, защото това означава да забравим себе си, а точно това цели мръсната шопска пропаганда - нашето все по-пълно обезличаване.
II. Опит за определение
Антипловдивизмът е целенасочено, интензивно-негативно отношение към всичко носещо положителен смисъл и свързано по един или друг начин (пряко или косвено) с Пловдив и пловдивчани. По съвсем очевиден начин антипловдивизма е пряко свързан със съответно "възхваляване на великите шопски успехи" във всичко. Това са двете лица на една й съща монета - антипловдивизмът = шопския местен шовинизъм, представян като национален, държавен. Антипловдивизмът е равносилен на всяка неуместна, лъжлива и обидна хиперболизация и превъзнасяне на всичко свързано със Шопия и нейното "на-СЕЛЕние", което ( и само по себе си) винаги накърнява достойнството на Пловдив. Всеки подобен "акт" трябва да се счита за признак и проява на антипловдивизъм. Не е ли така? Не е ли толкова очевадно? И нуждае ли се който й да е добър пловдивчанин от някакво разяснение? Антипловдивизмът е вид дискриминационно отношение. Това, което най-много ни обижда е, че не само се отрича подобна държавно провеждана политика (чието съществуване само по себе си е срамно), но и тази възвеличаваща лъжата (Шопия) се налага като нещо, с което трябва да свикнем, нещо нормално,в реда на нещата! Кой ще се съгласи с подобни груби селски прояви, едва ли не "символ на държавността" (Шопия)? Този войнстващ и измислен шопски местен патриотизъм винаги е използвал господстващото място на Шопия, за щит и прикритие, с който се отъждествява, за да се налага безпрепятствено. Шопският местен патриотизъм винаги се скрива зад маската на недосегаемия, държавен, "национален патриотизъм". Но това си е същата тъпа шопска селяния, с всичките й "груби селски прояви" (ГСП), но вече на ново равнище - местния шовинизъм, благодарение на отъждествяването му с държавата и нацията, се превърна във господстващ войнстващ шопски местен империализъм! Това означава 2 неща:
1. Утвърждаването на Шопия като imperia in imperio ("държава в държавата"), отделена от останалата "ниско развита" и все по-обедняваща "провинция" (може ли да има по-голяма обида за Пловдив?).
2. Доминиращият контрол върху Пловдив и цяла България, най-малко чрез "централното финансиране". Данъците се събират в Шопия и ние трябва да се молим на селяните да благоволят великодушно да отпуснат на пловдивчаните още някой мизерен процент за унизителния ни бюджет. И всичко това на фона на огромните средства, които се наливат в Шопия! Да не говорим за медийното им господство и всички останали средства за тотално влияние.
Шопският ("национален") империализъм е свързан с "обожествяването" на Шопия и унищожаването и обезличаването на Пловдив, за да се отличава по-ярко "красивата ни столица". И то не, защото Пловдив е една малка част от цялото, а точно обратно. Ако хората знаят истинската стойност и значение на Пловдив, което историята му е отредила, трудно ще им бъде да приемат лъжливия блян за Шопия, нейната огромна роля и т.н. Точно затова шопите не приемат истината и могат да й отговорят само с безброй мръсни (като тях самите) лъжи. Това става чрез всеобхватна манипулация и всеобхватно "изкривяване" на миналото и действителността, с всички средства (медии, книгоиздаване), с цялата мощ и влияние, които самите държавни институции, самата държава, притежават. Вярно ли е това?
III. Проводници на антипловдивизма. Начин на действие.
1. Основните проводници на шопски хвалебствия, т.е. антипловдивизъм са т.нар. "национални" (наричани така само защото имат национално покритие) медии, които са всъщност местни шопски медии, с етикет "национални". Но големия етикет не променя фалшивото им съдържание. И както има алкохол менте, така и тези телевизии (БНТ и БТВ) са менте, една голяма лъжа в самата си същност. Тенденциозното антипловдивско отношение никога не се нарича така от тези, които сами по себе си са олицетворение на "националната" политика за изкривяване и подменяне на миналото и реалността, които не се вписват във въображаемите им митологични желания и представи за "велика" Шопия. Именно проводниците, тези които водят политика на омраза към всичко пловдивско, отричайки истината ще горят в ада. Те никога няма да признаят самото съществуване на понятие като "антипловдивизъм" или войнстващ шопски местен патриотизъм(нагло представян като "национален"), стремящ се да изопачава и преувеличава действитените стойности на "нашата красива столица", с цената на чудовищни лъжи, манипулации, премълчаване на факти, омаловажаване на други, и които са винаги в ущърб не на Пловдив, а на истината. Защото те са лъжа и, когато говорят лъжи, своето говорят. (Иоан. 8:44.)
2. Когато се обобщават всички прояви на целенасочен негативизъм по отношение на Пловдив и съответния неизменен "свръх позитивизъм" по отношение на Шопия с понятието "антипловдивизъм" трябва да сме наясно, че това е огромна тема, океан от колкото различни толкова и еднакви (по същността си) ситуации. Тази политика има различни подвидове и прояви. Като сфера на действие - учебниците по история, география; телевизията, радиото, печата, навсякъде. Тази столетна манипулация и изкривяване на реалността се отразява на самите хора. Това е и основната й цел - промиване на мозъци и подмяна на "неудобната" за Шопия реалност, на истината с лъжа. Прояви на антипловдивизъм, със свойствените му вторични белези (въздействие чрез натрапчиви опити за създаване на прошопски нагласи) се срещат и в художествената литература, която със своята голяма въздействаща и експресивна сила е мощен източник на подобни внушения, зад "недосегаемата" маска на "индивидуалността" на автора. Проявите на това дискриминиращо ни "явление" могат да бъдат разделени на преки, които са много по-малко и непреки (косвени) прояви, които са много по-голямата част, и придават облика на цялото.
3. Антипловдивизмът винаги и по-правило е косвен, непряк. Рядко се използват преки нападки в "прав текст" и директо категоризиране като "вие сте еди какви си". И по този начин се избягва съпротивата, която би предизвикала подобна открита агресия. Целта е определени схващания и нагласи да се наложат дълбоко, бавно и безболезнено в съзнанията ни. За да ги възприемем не само като самата истина, като нещо съвсем нормално и в реда на нещата, а и да "искаме още" и на свой ред да станем мръсни "шопи", т.е. промиването на нашите мозъци. Това още по-ясно откроява колко подла е тази политика и какви гнусни нещастници са тези които я прокарват и пропагандират. Антипловдивизмът(=шопски местен империализъм) е нагласа, предубеждение, и целенасочена политика за създаване, "култивиране", обработване, отглеждане на определени изопачени внушения и нагласи с цел шопските лъжи да се възприемат от максимален брой хора и на практика да се създаде една изопачена, изкривена, лъжлива и унизяваща ни като пловдивчани, нова реалност (изкривяване и подмяна на история и действителност). Реалност по-вкуса на тези, които я създават - шопските империалисти. Затова е толкова трудно да се опише дискриминацията, защото самата тя като нагласа не се различава лесно от самите си прояви. Опитите за създаването на тази изкривена действителност (антипловдивизъм=шопизъм) и самото й "създаване"(, т.е. приемането и битуването й в съзнанията на хората, които на свой ред стават проводници на антипловдивски идеи) образуват омагьосан кръг (circulum vitiosus). Телевизии като БНТ, БТВ поддържат и продължават тази срамна и унизителна пловдивска дискриминация, като това създава и "обработва" почва, необходима за виреенето на същия този шопски местен шовинизъм, лицемерно криещ се зад маски като "националност", "столица" и т.н. Много голяма роля за "култивирането", т.е. манипулирането ни чрез внушаването на изопачени антипловдивски нагласи (=прошопски настроения) особено в областта на футбола и спорта имат двете "национални" (шопски) телевизии. Нищо чудно (nil admirari) - електронните медии са най-силния инструмент за тотално въздействие. Твърдолинейната политика в тази насока на БНТ, датираща от самото й създаване, бе възприета и продължена без капка срам от другите вече изявени шопски трубадури от БТВ. Телевизията, която в това отношение е двойник на БНТ, като понякога дори я надминава.
е ако приемем хипотетично, че трябва да се премести, то е ясно, че в близките 100 години няма да стане най-вероятно, тва е просто хипотетика и реших да размишлявате, спроед вас кой град би бил най-подходящ за столица от всички гледни точки, без разделянето селяни - граждани(тва го праят комплексари, всеки може да бъде и гражданин, и селянин, не зaвиси от него, а от прадедите му, а и кво по-хубаво да живееш на село - спокойно, без грижи и проблеми), просто от икономическа и сяква гледна точка - университети, разположение, концентрация на хора, история, забележителности, квот се сетите...
П.П. моля ви не се карайте кой град е по-по-.. всеки си харесва града предпоалгам и такива спорове са безсмислени и аз мога да изкарам моя град най-великия...
П.П2: Не съм от Велико Търново, но и аз смятам че е най-подходящ за евентуална столица в бъдеще! (пак повтарям, тва е само хипотетично, че има такава промяна)
П.П.3 Казах да изключим София, защото тя в момента е столица!
П.П.4 Peace! \/
едит: Борат, поста ти няма нищо общо с темата!
Кажи! Ако бях красив, можеше да ме харесваш! Ако бях мил, можеше да ме милваш! Ама понеже съм прост - можеш само да ми простиш!
Бъди гъзе, не слушай чалга! Бъди гъзе - пиши грамотно!
Моля? Варна?!Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
Тва е по-лошо и от София, на другия край на българия е!!!
Пф.. Сега пак всички комплексари си изливат злобата...
Като не ви харесва София си стойте на село и ни оставете да си ОБИЧАМЕ града.
Мисля, че София си е най-добре за столица. И все пак, би било хубаво провинциалистите да се насочат към друг град...
And now I make a spell,
"forget I've ever been here"!
Don't ask, I won't tell,
may all of our pain dissapear!