- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ако има референдум за избиране на ...?
Айде, айде. С това "провинциалисти".Първоначално написано от miloto_girl-4e
Няма друг град, който да става за столица, хипотетично единствено Варна най-се доближава като кандидат за столица, ама в никакъв случай не искам да става столица. Хубав град е и не искам да се разваля.
бтв София съкс. Варна рулззз. Единственото, за което ви завиждам е, че имате доста повече концерти отколкотов Каварна.
Пловдив. Няма да коментирам защо.
Колкото до великите софиянци... еми съжалявам, ще трябва да понесете още един селянин-провинциалист в мое лице (заедно с всички произтичащи неудобства - моята персона в автобусите и след време моята кола на пътя). Пък ако искате мерете пишки кой от колко поколения е софиянец.![]()
Ееее ама с каква сигурност говориш , чак да ти се зачуди човек.Първоначално написано от exploitedteen
Тя може да е изградена , ама дали работи е друг въпрос както и при подходящи обстоятелства всичката тази добре организирана и "работеща" администрация би могла да се премести където и да е в България и да бъде изградена за отрицателен период от време.![]()
Това е голяма заблуда. И ще дам елементарен пример.Първоначално написано от Carnal_Knowledge
Майка ми мисли да си сменя работата и всичко което и хареса беше или в Сливен, или в Шумен, или незнам си къде.
Това, че вие нямате образование да си работите в градовете си е отделен въпрос.
И да факт е, че тук има повече магазини и кафенета, и идвате да продавате и сервирате. Да, от тази гледна точка има работа....
Tака е, така е.
Но не да дойдат сбирщина неграмотни простаци. Да цапат, мърлят, псуват, пият, бият... Да викат, че София е гадна, ама са тук защото нямало работа. Ами да седнат, да се образоват и да си намерят хубава работа в града си или в близък по-голям град до селото си.
Иначе както каза ти, за кадърни и културни хора сме с отворени ръце.
Експлойтед, замисли се колко човека идват в София, колко от тях са от село, къде са пасяли козички и са си свикнали да си хвърлят боклука на земята и колко оттях са от някой голям град като Пловдив и Варна, да кажем.
Замисли се хубаво и кажи хората от кой тип ви трошат и засират града и ми кажи. Последния път като бях в София в началото на годината, останах за 1 седмица. Ами... още от първият ден се нагледах на простотии. И на мен не ми се иска да ходя да уча там, ама няма начин, повече мозъци има там, искам да науча нещо, не че в Пловдив няма да науча, ама все пак предпочитам София.
Да поправя един от потребителите, който каза, че си пращаме селяните в София, грешка, те сами си отиват там.
В интерес на истината Пловдив става все по-хубаво място за живеене, обезсели се като че ли, дори при следващото преброяване Варна ще ни мине по брой на население. Кога бяхме половин милион, кога станахме 300 000, лошо няма. Опитът показва, че колкото повече са хората, толкова повече проблеми има.
Така че, обичайте си града, живейте си в боклука, копиуе, ние сме си добре ^^.
Ти какво намекваш ,че има срамна работа или ,че много хора нямат нужното образование и т.н. Да те светна за да учиш и сполучиш... пътя ти трябва да е подплътен със парички .... не всеки 2 ри има родители или някои на когото разчита за да му бута.Първоначално написано от malka_sladuranka
Ти мойто момиче си много заблудено и не мога да си обясня след като главната тема не е София VS Oстаналите големи градове ,защо се спори ?!
Ама неее то трябва да се изтъкне каква селчндурщина имало в София , на кой майката ,че учинайката на вуйчо и къде работил и какво образование имал .
![]()
Обаче с това "И" в "копИуето" как ще ти се смеят...![]()
Бтв доколкото забелязвам само наркоманчетата си говорят на копеле... Така, че.... Правете си изводите в какви общувате по Централна гара като дойдете...
Forslor.. Факт е, че си живея добре въпреки, че ме наричаш заблудена и тн......
И не намекнах, а го казах.... Факт е, че в провинцията има срашно много свободни места за работа с образование.....
И още едно нещо.. Не мисля, че имаш основание да ме наричаш "моето момиче".![]()
Ще се смеят, ако го изцепя тук, ако го кажа в София, сигурно за някой местен ще ме помислят :>.Първоначално написано от malka_sladuranka
Аз казах, не се дразня от София като град, а от жителите й, които викат "провинциалистите на сапун!", "Софето рулз, копиуе" и т.н.
То пък великата организация дето имате... Час и половина от центъра до някой краен квартал ( макс. 20-25 километра ), Истанбул е 14 млн по официални данни, по неофициални е много повече, града може да се прекоси за час и половина от запад на изток ( приблизително 100 километра ), не ми излизайте с номера, че Истанбул винаги е бил планиран като град за 14 млн, защото ще излгеждате смешни, като града ви е за 1 млн, в него живеят 3, направете си го по-голям ве, вземете пример от турците. Това е единственото, за което трябва да взимаме пример от тях ( за баклавата и толубмите също).
За съжаление точно това правят.. Правят го по-голям и ми чукат и блъскат денонощно, за да има за вас. Неблагодарници.
Пък сега искате и до крайните квартали да ви построят магистрала.. Ц-ц-ц....
Те не я строят за мен, те я строят за вас, аз ви казах, отивам, уча, връщам се в Пловдив, тук полето за реализация също е много голямо. В София отиват тези, които копат картофите,дето са от селата ,където действително няма работа, в Пловдив работа - бол, още повече, че и града се обезселява. Лошо няма, много по-спокойно е тук, има къде да разпуснеш, града се прекосява за 20 минути с кола, айляк... МАЙНА!
София - Провинцията звучи като Левски - ЦСКА
В София има същите прошляци като тези в Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, Плевен и където още искате...
Вие се хванахте за т'ва к'ви били хората, ама от къде били, ама корените им какви били, ама дрън-дрън... красив бил града, грозен бил... лай лай кучка...
т'ва, че някой само се прави на 'столичанин' и високомерничи пред друг от 'провинцията' далеч не ви дава право да слагате всички под общ знаменател, че цяяяяла София, всички 'софиянци' били такива...
пък иначе по темата ми е кажи-речи все тая кой ще е градът, стига да не е Варна![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
абе exploideteen, malka sladuranka и другите които водиха (водят) великия спор, ама темата е съвсем различна, или понеже като направите тема софия - за и против, или провтинцията за и против, и веднага ще я заключат, както става, и решихте туак да спорим, тва е излишен спам, който затормозява да се разбере кой какво мисли по темата.
Иначе София си е София, винаги ще си бъде, няма к'во да си говоим, може много бързо да се орпавят проблемите, за които говорихте, там, където съществуват, но сме в България, затова те седят с десетилетия!
Край на спора, че ми е интересно, другите к'во мислят по темата ?
=D> =D> =D>Първоначално написано от exploitedteen
И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.
=D> =D> =D>Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
пффф кой го каза пххахаПървоначално написано от exploitedteen
![]()
Let The BEAT Control Your Body
ем ти неможеш да четеш :PПървоначално написано от exploitedteen
Let The BEAT Control Your Body
Искам Варнаааа!!! Щото е хубав град...добре се развива. Абее перфектен еЧе и е на близо
:P
Айде пак се почна спорът София-Провинция...
А колкото до Търново, поласкана съм, че толкова ми харесвате градчето, ама не - няма да я бъде тая! Не си го давам да ми го правите голямо и мръсно... Мразя големи градове, мразя дори и сега като сляза по центъра да ми мирише на бензин, мразя навалиците, мразя задръстванията, селянията, лицемерщината, битките на дебеловратите, мразя и да не мога да стигна от единия край на града до другия пеша за норматив.. абе обичам си спокойствието и не го давам! Не искам Търново да е столица!!!
Смятам, че трябва да си остане София...
veliko turnovo!pls nqkoi da mi kaje kak da si sloja kartinka pod imeto 6ot se registrirah predi malko i o6te ne moga da se oprava.thanks predvaritelno
това сигурно си го изчислил по някаква сложна формула както ника ти.Първоначално написано от 182+44_4adel
Аз не съм идвал нито веднъж в София, не мисля и да правя тази грешка! Защо си мислиш, че всички "ПРОВИНЦИАЛИСТИ" ходят към София? Това въобще не е вярно, доста - да, но повечето от тях, за да учат и после си се връщат (ако са от големи областни градове най-вече..)
Първоначално написано от exploitedteen
аххахахаха
Русе е копие на Виена... даже след малко отивам да се снимам в един филм...
И доста филми снимат тук, заради запазената архитектура![]()
dam, ne kazwam 4e e Wiena, a e kopie... kakto i da e.. 4ao, otiwam da se praq na aktiorПървоначално написано от exploitedteen
![]()
![]()
А аз се чудя защо всички провинциалисти толкова се плашат от думата "провинциализъм" и го приематат като обида...![]()
Да бе.. "Селянин". Тая дума я използвам много често, обаче никога нямам предвид географското положение. Някой като ме дразни нещо, ако ще 70то пололение Нюйоргчанин да е пак ще му кажа селянин..