- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Най-подходящата форма на управление за България?
kalashnik, мисля че изтърваш един леко тънък момент.
По-принцип армията трябва да защитава населението, а не да го репресира. На тях се гледа като един вид закрилници на народа и именно поради това много хора биха отишли за да защитят България при евентуална нужда.
Но ако се наложи военно управление, репресираната част от народа(т.е. "опозицията" - бъди сигурен че такава ще има - не може да се изкорени... човек е така устроен че винаги да е недоволен и да иска повече) няма да се радва на армията. При евентуалното потушаване на бунтове, всеки убит/репресиран има роднини, които също ще се обърнат срещу армията(в убежденията си най-малко). И идва един момент в който армията ще се държи на власт само и единствено чрез сила. Тогава ще дойде САЩ да ни освобождава(т.е. да избива българи, уж в името на България).
Затова армията трябва да се държи далеч от политикатаТя е неутрална и политически независима, че ако случайно ни подпукат общият г ъ з, да се обединим на база "армията - спасител на нашата родина" и да се защитим. Ама ако армията управлява - недоволните ще се обърнат в "удобният момент" срещу нея, и какво ще се получи? Българи млатят българи. Кофти история, с още по-кофти край...
Поне аз така ги виждам нещата. Не може армията(ако е на власт) да репресира дядо ми и да го прати да мре от тежък труд(понеже разказал виц за "старшинката"), а пък аз да им се радвам. Убиваш един, губиш цялата му рода(да речем 30-тина човека)...
Идеята за строг контрол обаче има и своите положителни страни, да не го отричаме![]()
blago84, погледни как е формулирана темата:
kalashnik просто използва правото си да изрази свободно мнението си, т.е. как ги вижда той нещатаПървоначално написано от p4elata_brumze
Не е седнал да организира армията чрез форума или да определя дати за атаки...
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!