Колкото и да дълго продължава учителската стачка, категорично ясно , че матурите няма да се отменят или да се отлагат.
Ако между вас има хора, които отиват на такива подготвителни курсове, бихте ли препоръчали? или да споделите как вие ще се приготвите.

Днес разглеждах помагала за матури по бел. (в случай че бях решила да се приготвям сама ) Първо, видях че няма да е зле да купя от онези книжки на Труд, които съдържат съкратения вариант на романа плюс анализ. Второ, че ми трябва примерни тестове. Трето, пак някакво помагало . от което да се науча да пиша коментар за различно конфликти на ценностите и връзките им с разни творби. Четвърто, реших че няма да е лошо да видя нещо и за граматика. И ако пресметнем че всички бяха около 8 лв. , излиза доста трябва да се похарча. Отгоре на всичко, да се организирам и да се опитам да се науча сама нещо. Защото, то е ясно че години наред имаме много пропуски.
Честно казано, в нашето училище БЕЛ ни е минавало като свободни часове. Това , че съм чела творбите и да им преписвам биграфиите, не ми е помагало кой знае колко.
както и да е.
ако някой ми каже (за курсовете) "гледай Google веее", да знае, че си е загубил времето писайки такова нещо.