- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- За или против смъртното наказание...
Temata mi e po povod anketata na zamunda.net nqkoi ot vas moje i da sa q vidqli i da sa glasuvali i mi e mn interesno da rabera kak i za6to??? bqha mn iznenadana, 4e pove4eto hora, 34% zasega da byda to4na, sa glasuvali za , a "po - skoro za" 19%. za6to be hora ne go razbiram. dori nqkoi da e izvyr6il nai jestokoto prestyplenie nikoi nqma pravo da otnema jivota mu ima dostaty4no golemi nakazaniq za tazi cel. cql jivot v karcera , no smyrtno nakazanie? ne e li tozi , koito slaga injekciqta po - golqm ubiec kolko jivota 6te otneme toi? i ako daden prestypnik moje da izbegne zatvor nqma li da e lesno da izbegne i smyrtno nakazanaie?! koi pak 6te sa jertvite? i o6te ne6to vseki den 4etem i dori se slu4va da sme svideteli na prestypleniq , ubiistva..taka nare4enoto raz4istvane nasmetkite. ne sa li nai - golemite glavorezi tezi koito ni upravlqvat kak moje da im otvyrjem rycete kato im dadem svobodata da izbirat koi da umira i koi da jivee???
tova ne mislite li 4e 6te e nai -golqmata gre6ka?![]()
dori nqkoi da e izvyr6il nai jestokoto prestyplenie nikoi nqma pravo da otnema jivota mu
a ako toj e otnel ne4ij jivot nqma li da e spravedlivo i za nego sa6toto nakazanie
PS: ne sam nito protiv nito za, prosto smqtam 4e kakvoto e napravil tova trqbva i za nego
`` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
kategori4no "ZA"...nikoi nqma pravo da otnema 4ove6ki jivot.... i ako nqkoi si go pozvoli trqbva da zaplati sys svoq sobstven....
НЕ НА СЕКСА В РАННА ВЪЗРАСТ!!!!!!!!
ИЗЖИВЕЙ ДЕТСТВОТО СИ ПО НОРМАЛЕН НАЧИН!
{ако смяташ, че не е нормално децата да правят секс, сложи това на профила си}
mi az iskam samo da popitam,taj kato sam ot pz,ako si spomqnte za dvete sestri belnejski koito gi ubiha,ne smqta6 li 4e tehniq ubiec/ubijci ne zaslujava smart,za6toto v tozi slu4aj mislq 4e zaslujava.Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
PSak povtarqm ne sam nito za nito protiv,no v nqkoi slu4ai moje bi trqbva da se priloji tova nakazanie
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
da moje bi e taka.....no dali 6te leji e vaprosa?????????Първоначално написано от ^npocTo^a3^f^
![]()
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
ЗА!
Трябва да го има. Щом един човек може да отнеме живот, защо неговия да не бъде също отнет. Може би да лежиш в затвора до края на живота си е по-лошо. Но не е по-добра присъда от смъртната. Око за око, зъб за зъб.
Aми, според мен зависи и от самото престъпление, което е извършено - ако е по-тежко,може или трябва да се прибегне до смъртно наказание за извършителя.
You are broken, I can fix you...
ЗА!
Против смъртното наказание, ЗА доживотния затворМисля, че е по-жестоко цял живот в затвора, отколкото един бърз и безболезнен край...
Такече, когато човек е отнел нечий живот или е направил друго жестоко нещо, трябва да изкупи вината си, трябва да страда и той
![]()
![]()
![]()
![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Аз не съм съгласен! По принцип трябва да е око за око зъб за зъб!Първоначално написано от miloto_girl-4e
Подкрепям мнението на МИЛОТО-ГЪРЛЧЕ.![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Не е вярно!Неможе така.Първоначално написано от ЦвЕтИт0
![]()
![]()
Постави се в една такава ситуация ти си жена на 30 години примерно и имаш красива дъщеря или син няма значение...и детето ти излиза на дискотека после ти звънят по телефона и ти казват ,че някакъв психопат е наръгал детето ти 22 пъти в корема (всичко е примерно)!Какво ще предпочетеш да лежи доживот във затвора или да умре...?!Как ще се примириш ,че детето ти лежи 2 метра под земята а този психопат дори и в затвора той е ЖИВ той диша...абе просто е ЖИВ!Тогава няма да мислиш така и ще искаш смъртна присъда!
Подкрепям както твоето мнение, така и това на милото гърлче и всички, които мислят като нея. До голяма степен сте прави. НО: Не ви ли писна от типове, които си плащат някаква гаранция и се измъкват; такива, които подкупват съдиите, пркурорите и т.н.; които бягат от затвора(въпреки, че май няма много такива случаи); които не са осъдени доживотно и след като ги пуснат продължават с убийствата, кражбите, трафика на наркотици, хора... ?!?. Общо взето колкото по-бързо се прекрати жалкия им живот, толкова по-добре.Първоначално написано от MG-X-Power
Ето това е моето мнение.
Не може държава, в която убийството е престъпление, да практикува убийство като наказание - противоречие е и дава лош пример. Да убиеш човек, каквото и да е направил, е брутално, варварско, недодялано, неподходящо за ценностите на 21 век. Изобщо не е толкова лесно като око за две, зъб за чейне.
Ще искам да го изпека на бавен огън. Но не е там работата. Родителите са потърпевши - човек, толкова дълбоко засегнат като тях, не може да мисли трезво, събужда се най-първичното и животинското в него, не може да мисли. Трябва ли да се взема предвид мнението на човек, който не може да мисли? В крайна сметка, трябва да се преценя обективно кое е най-правилно, а не да се гледа колко много роднините искат отмъщение.Постави се в една такава ситуация ти си жена на 30 години примерно и имаш красива дъщеря или син няма значение...и детето ти излиза на дискотека после ти звънят по телефона и ти казват ,че някакъв психопат е наръгал детето ти 22 пъти в корема (всичко е примерно)!Какво ще предпочетеш да лежи доживот във затвора или да умре...?!Как ще се примириш ,че детето ти лежи 2 метра под земята а този психопат дори и в затвора той е ЖИВ той диша...абе просто е ЖИВ!Тогава няма да мислиш така и ще искаш смъртна присъда!
Другото го казаха - смъртта е просто лесно бягство от разрушеният живот, от перспективата да не ти остава нищо друго освен затвор. По-гадно за престъпника е да лежи.
da da nqkv ubil 2 deca 10 godini zatvor...UI toi 6e si leji 10 godini idiota 6e izleze i 6e ubiva o6te... da mrat si4kite ... _)_ nqma opraviq za tiq psihari...
Пускаш въпросният затворник да тича и го гърмиш в гръб това е ... достатъчно филми сте гледали!Неможе един да отнема човешки животи и нищо да не бъде предприето по въпроса поне един път някой да вземе трезво решени за проблемите!!!Дори и да влезе в сила смъртната присъда едва ли престъпленията ще бъдат прекратени...