.

Виж резултатите на анкетата: Какви са по произход древните българи(парбългари)?

Гласували
30. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Арийци

16 53,33%
  • Тюрки

5 16,67%
  • Хуни

1 3,33%
  • Угро-фини

1 3,33%
  • Славяни

3 10,00%
  • Местно население (траки,пеласги)

4 13,33%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 44

Произхода на древните българи(парбългари)?

Аз лично смятам теорията за арийския произход на древните българи или известна още като памирска за доказана.
    Интересно ми е вашето мнение по въпроса?

Моля участниците в дискусията да се въздържат от псувни и обиди ,и да защитават теорията която смятат за правилна с факти и доказателства.

Между другото и траките може да се приемат за арийци ,но исках просто да разгранича автохтонната теория от памирската.

До колкото знам има нова теория че произхождаме от европеидите . Ако бяхме тюрки /те идват от Азия/ щяхме да сме тъмни , с дръпнати очи .
    При създаването на България около нея няма все още сформирани държави , освен Византия . На север са аварските племена , на запад сръбските племена , на юг са византийците . С това искам да кажа че имаме от всичко по малко
    Любов ли ? Тя не съществува . Курви? Курволяк колкото щеш...

Град
    Интернационал
    Смесица от всички изброени + други.
    ПРОЛЕТАРИИ - ОБЕДИНЕТЕ СЕ !

Мега фен Аватара на quench
    ама тая анкета към професорите-антрополози ли я отправяш? щото тука на форума са много малко - само ти и твоята компания

ние, тъпите лаици не можем да приложим нито един довод за обратната теза и затова някак си се чувстваме дискриминирани

и един друг въпрос - откога мнението на дадена група хора определя генетичният им прозиход? демек, ако всички цигани кажат в един глас, че са холандци, те стават ли холандци?

яка анкета, 6 от мен
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Град
    Интернационал
    Цитирай Първоначално написано от _Becko_
    Цитирай Първоначално написано от quench

и един друг въпрос - откога мнението на дадена група хора определя генетичният им прозиход? демек, ако всички цигани кажат в един глас, че са холандци, те стават ли холандци?
    Това са твоите простотии!!! Не може дадена личност да се нарича с български имена да живее на територията на България и в същото време да се има за англичанин(примерно)!!! А ако питаш дали могат да си фантазират, че са холандци....определено го може всеки човек!!!
    ти си скрит фашист

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Ирански племена. Персииски ако по ви отърва.
    Grumpy old madman

Мега фен Аватара на quench
    Цитирай Първоначално написано от quench

Това са твоите простотии!!! Не може дадена личност да се нарича с български имена да живее на територията на България и в същото време да се има за англичанин(примерно)!!! А ако питаш дали могат да си фантазират, че са холандци....определено го може всеки човек!!!

не съм виновен, че анкетата е тъпа

задай тъп въпрос, очаквай тъп отговор

не, представи си, че имаше отговор "марсианци" - и аз влезна с моите 34 профила - да, толкова са, но ме мързи да ги използвам - и изведнъж имаме 2/3 отговори "ма4сианци" - тогава кво, прабългарите стават ли марсианци?

поне логиката на анкетата е такава - общественото мнение не може да намали же и то си е 9,8
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Анкетата въобще не е тъпа и съм казал всяко предложение да се защити с доводи и темата е за прабългарите .Като не ти харесва не пиши и престани да осираш всяка тема с тъпи забележки.Подозирам ,че си някой неудачник, който само плюе по другите от яд на себе си.

1. В сатрокитайските източници се споменава за народа богор(болор) обитавал земите западно от Тибет.
    2. В арменската география Ашхарацуйц(7в.) в района около Памир се споменава ,че живее народа булх(съкратено име на древните българи-което в абсолютно същия вид се явява и в текстовете на същата география за преселилите се в Европа българи),който е сложен сред 15-те стари и цивилизовани народи. обитавали този район.
    3. В Хрониката на Михаил Сирийски от края на 6 началото на 7век се споменава за едно по късно преселение на българи от този районЕто какво пише той:
    "В това време потеглиха трима братя от Вътрешна Скития....и направиха един път от 65 дена отвъд планината Имаус(Имеон)........ един от тях на име Булгариос....."
    4.И сега любимия извор на Зиези- Анонимния хронограф от 354г. ,където българите са споменати като потомци на Ноевия син Сим ,а както знаем според Библията потомците на Сим населяват Азия.Всички народи в този извор са подредени по съседство и интересното е ,че българите са поставени веднага след гимнософистите (древното име на северноиндийците).
    5.В земите около Памир има област Палгар в древността наричана Балгар, има градове като Шуман,Мадар,Балх,Балгар,Вар ну и Испара.А в Памир живее народа болор наричан от афганите булгар.
    6. Древните българи се споменават и в староиндийския епос Махабхарата(10-8в.пр.хр.),където са наречени болхики и са посочени като най-могъщия народ на север от Индия.
    7.Повечето титли и думи на древните българи също са с ирански корен.Ето няколко примера за думи и имена на древните българи с ирански корен
    Бузан,Вунд,Аспарух,Тервел,К рум,Расате и думи като бате,кака,тате,баща,майка,б ба,стрина,хубав,куче,кръчм ,софра,паста.

Това е само една малка част от доказателствата ,че от земите около Памир са дошли древните българи.Тоест ,че сме арийци.

Град
    Интернационал
    Цитирай Първоначално написано от Neo-Communist Power
    ти си скрит фашист
    А ти, малоумнико, престани да определяш кои какъв е, да не те гази бързия влак!!!
    Така заплашват само фашистите

Град
    гр.Варна
    Естествено,че арийци...ако не знаете аспаруховите българи са потомци на скитите,а скитите са арийски народи.
    Кълна се пред Теб,Адолф Хитлер
    вожд и канцлер на германския Райх,
    да бъда верен и храбър.
    Кълна се
    да бъда предан до смърт
    на Теб и на онези ,
    които Ти ще посочиш за мои водачи
    И нека Бог ми помага.

Град
    София
    Атила
    1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен.

"Националист", има една грешка в анкетата. Пеласгите и траките са арийци и не могат да се разделят в две групи - просто не е обективно. Естествено, гласувах за арийците, обаче поставяш нещата малко спекулативно.

Българите се споменават като местно население на Балканите от 4 век със собственото им име. От по-рано са известни с имената "мизи" (доказано - това е "официалното" име с което ни наричат византийците), "траки" (това е гръцка обидна дума и означава "варвари", "неелини") и пеласги (пелгари).

От всички тези за произхода на българите, с най-много доказателства е подкрепена тезата за балканския ни произход. Доказателствата са железни поне до 4-ти век., а за по-древно време също са убедителни.
    Ето една част от тях подредени и систематизирани:
    http://abv.blog.com.mk/node/130373

Памирската теория доказва, че българите са се разселвали на различни места из Азия и Европа и нищо повече.
    А на Балканите сме били винаги от праисторията и още сме си тук.

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    Това, че сме потомци на траки, славяни, пеласги и че наши прадеди са населявали днешен Иран не означава, че сме арийци.

Дори да сме били, нишката е отдавна загубена.
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

Град
    София
    Що говориш глупости ? Нишка така се губи. По последни европейски проучвания у днешните българи има 35 % тракийска кръв. Тва ако е загубена нишка...
    1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен.

Пра българите са били траки.Ние произлизаме от Тракийските племена.
    За това сме толкова темпераментни. :P
    Неподходящ размер на снимка в подпис!

Цитирай Първоначално написано от Sevt
    Що говориш глупости ? Нишка така се губи. По последни европейски проучвания у днешните българи има 35 % тракийска кръв. Тва ако е загубена нишка...

Както каза ''Sevt'' , траките са известни с темперамента си и горещата си кръв.Аз съм горда,че съм БЪЛГАРКА.

Ivan4o17 няма нищо вярно в автохтонната теория.
    Давам ти само няколко примера:
    1.Значи вие защитниците на тази теория взимате като доказателство Анонимния хронограф от 354 година там обаче дадения за български родоначалник Зиези е потомък на Сим. А както знаем синовете на Сим не се заселват в Европа ,а в Азия. Та в този извор всички народи са подредени според географското си положение и българите са дадени точно до гимнософистите( северно индийците) По късно българите са дадени като наследници на Яфет по простата причина че вече са били в Европа.
    2. Къде са българските титли при траките древно българските думи и народностното ни име.
    3. Къде са древнобългарските руни при траките А този знак IYI.

Град
    София
    Чакай бе човек аз за траките дадох само един научно доказан факт, относно т.нар. " размиване на нишките " , споменато по - горе, което ми е абсурдно. В същата тема мисля съм написал едно име " кан Атила " . Повече няма кво да кажа по темата

Голям фен
    Град
    Констанц
    ако имаш време изгледай тази поредица дава доста интересен поглед над въпроса за произхода http://ru.youtube.com/watch?v=mbDWxVHX2oE
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Цитирай Първоначално написано от Националист
    Ivan4o17 няма нищо вярно в автохтонната теория.
    Давам ти само няколко примера:
    1.Значи вие защитниците на тази теория взимате като доказателство Анонимния хронограф от 354 година там обаче дадения за български родоначалник Зиези е потомък на Сим. А както знаем синовете на Сим не се заселват в Европа ,а в Азия. Та в този извор всички народи са подредени според географското си положение и българите са дадени точно до гимнософистите( северно индийците) По късно българите са дадени като наследници на Яфет по простата причина че вече са били в Европа.
    2. Къде са българските титли при траките древно българските думи и народностното ни име.
    3. Къде са древнобългарските руни при траките А този знак IYI.
    Значи, понеже в спора се раждала истината, винаги обичам някой да задава такива въпроси, защото насочват да проверявам.
    Така като ме ядосаха македонистите проверих и се намери ... медальон на Александър Македонски с чумбас на главата ("пра" българската прическа) - в един руски сайт. Питах руснака и човека каза точно от къде е произхода на медальона - за да не разправят че е фалшификат. Млъкнаха като риби...

По твоите въпроси:

1. Това е само един пример от десетки

2. Титлите са едни и същи.

3. Руни при траките да искаш.
    И IYI го има.

При повече време ще дам и примерите.

Такива неща при траките няма.Траките не са имали писменост прототраките са имали.

Иначе за "пра" българската прическа да имало я при траките ,защото и те са ирански арийски народ.

До тук не даде нито 1 доказателство по нещата които те питах.

Виж тук:
    protobulgarians.com

Аз поддържбам тезата за траките и смятам, че останалите твърдения е доста трдуно да се докажат. В повечето от тях има недомлъвки. Тоест казват ни " ... И от Азия дошли прабългарите от Стара Велика България и се населили по земите между Дунав и Стара планина". А траките? Какво е станало с тях? Излетели са с космически чинии ли? А вие представяте ли си как БЪЛГАРИТЕ са спали на Онгъла? Отговора е - един върху друг, защото историците ни казват, че след това като дошли и претопили местното население. Ебаси ... те да не са европейци с пушки, че да го притопян. Освен това теста на нешънал джиографик доказа, че в по-голямата част от нас тече тракийска кръв. Горда съм с това! Ето и моето виждане: http://thundergoddess.blog.bg/viewpost.php?id=100486
    Memento moriendum esse!

Защото сме смес от българи и траки.

Цитирай Първоначално написано от Националист
    Защото сме смес от българи и траки.
    И траките са БЪЛГАРИ!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си