- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Вярно ли е за секса без презерватив???
Здравейте, наскоро един френд ми каза че секса без презерватив до 6 дни след края на цикъла на жената е безопасен - т.е. няма опасност от нежелана бременност. Така ли е???
razbirase che ne...vinagi sichkomoje da se sluchi...nishto ne e na 100%-tovo! po dobre si vzimaite predpazni sredstva za da nqma nejelani posledici![]()
Пробвай, като забременее мацката ще видим колко е безопасен...
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
tova sa PULNI GLUPOSTIrazbira se 4e ne e taka jenata moje da zabremenee i togava ne si pravete opiti da ne si biete glavata ot stenata posle
![]()
NE e bezopasen!
баси как ме отрязахте тъкмо се бях зарадвал на малко свобода![]()
xaxaxa ne e bezopasen est![]()
btw edna fr-ka puk kazva6e 4e moje da se zabremenee samo i edinsveno povreme na ovylatsiqta![]()
Не, естествено... не разчитай на това, че после ще има Ох!![]()
Тъй красиви, тъй наивни,
плискат по всяка капандура.
И докато наливат тъй проливни,
виждаш всичко друго колко малко струва....
porazrovi se malko iz neta i 6te vidish, 4e naistina e BEZOPASEN (otkam zabremenqvane) ina4e pak moje da fanesh ne6to ako ne si siguren v neq![]()
Kazva6 go vse edno te e izlugala...Първоначално написано от bebok
![]()
Забременява се само и единствено в овулация! Друг е въпросът, че младите момичета трудно си я определят, а и често тя се мени.Първоначално написано от slun4ice
Рисковите актове са около 5 дни преди, в деня на овулацията и 1 ден след нея. На пректика това е около седмица.
slun4ice, не пиша това по повод на твоя пост, а по-скоро по повод поста на bebok, която явно не е особено осведомена по въпроса за овулацията, забременяването и женския цикъл!
Не разчитай на тези безопастни периоди, не се знае кога ще настъпи овулацията.
i kakvo iskate da mi kajete 4e ako pravq sex bez prezervativ s priqtelq si i toi svur6i v men i ako ne sum v ovylatsiq nqma da zabremeneq li ??? moje i da ne sum dostatu4no osvedomena po vuprosa no mi se stryva nelogi4no .....Първоначално написано от krem4et0
Не се знае но не забравяи и риска да лепнеш някоя болест.Не си струва.
Как да забременееш, като яйцеклетката ти преди овулация не е готова за това, а след нея се пука жилтото тяло и евентулния зародиш няма от къде да се храни...Първоначално написано от bebok
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ може да се каже: На всеки цикъл при овулация се освобождава само една яйцеклетка. От пубертета до менопаузата само 300-400 фолукула достигат пълна зрялост. Всички други дегенерират. Яйцеклетките остаряват заедно с жената, тъй като запасът им е съставен още при раждането. След овулацията яйчникът представлява малка раничка, която много бързо се затваря. Фоликулът нараства и се превръща в истинска жлеза, наречена поради пигментирането ѝ в жълто - жълто тяло. Жълтото тяло произвежда естрогени и голямо количество прогестерон. Нeговата роля е да подготвя лигавицата на матката за задържането и развитието на яйцето. За да настъпи оплождане е необходимо: достатъчен брой годни сперматозоиди, които да бъдат депонирани във влагалището на жената в подходящото време на женския менструален цикъл; да има отделена яйцеклетка и тя да е влязла във фалопиевата тръба; фалопиевата тръба не трябва да бъде запушена, за да могат да преминат сперматозоидите, а също и оплодената яйцеклетка да може да се премести надолу към матката и да се имплантира в нейната лигавица.
Източник:Уикипедия.
не забравяй, че за 1 цикъл имаш 1 яйцеклетка, която е способна да бъде оплодена не повече от 24 часа(при някои източници 12). не забравяй, че сперматозоидите не са единствения фактор-колкото и сперма да има, няма ли яйцеклетка, няма как да има бебе! и не на последно място-не разчитай на това....овулацията се мести, при младите момичета е нередовна, влияе се от различни фактори!
Реално рискът е по-малък, но все пак си съществува. По време на менструация също е възможно забременяване.![]()
MNO qsno 4e ne e vqrno :razz: 8-)
ok priznavam si gre6kata .... tova oba4e da ne yspokoqva nikoi 4e e bezopasno malko ili mn da go pravi bez prezevativ ne e.......Първоначално написано от krem4et0
Точно така е. Права е "фр-ка" ти. (Не е ли по-добре "приятелка"?)Първоначално написано от bebok
Да! Много по-различно е!Първоначално написано от XXX_f
![]()
И да и не. Важното е кога й е овулацията, а практически е много трудно това да стане на шестия ден след края на менструацията, но... на теория е възможно. Никога не можеш да бъдеш 100% сигурен, но наистина опасността е съвсем минимална.Първоначално написано от sonyparkinsson
6-ти ден след края на 7 дневна менструация си е точно овулация. повече от 1 ден след края на менструацията си не бих рискувала. И без това, когато не пия противозачатъчни, цикълът ми е 22-24 дни!Първоначално написано от Кралския Магьосник
bebok,аз и в поста си го казах-да не се разчита на това. Овулацията може да настъпи дори и с менструация, предизвикана от другия яйчник. По-скоро следенето на овулацията се използва, когато искаш да заченеш, а не за да се пазиш от това! Има си овулационни тестове, мож да се мери и температура.......но като метод за контрацепция, това не бих използвала!
искам и аз да попитам след полов акт без презерватив и момчето е свършило в мен,може ли да пия нещо без да забременея и кога се пие?