- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Българска пустиня?
здравейте имам едно въпросчегоспожата ни по география постави задача ако успеем да намерим коя , къде и как се казва пустинята в България
От нея за първи път чух такова нещо , но явно има
Е тя задачата не е точно към 7мите класове , но да помогна на една приятелка от 6-ти клас пък и ми е любопитно
Е , ако знаете кажете
![]()
A friendly look, a kindly smile, one good act, and life's worthwhile.
Кажи на госпожата ти по география да престане да взима халюциногени![]()
Първоначално написано от Say It Right
![]()
![]()
тая нешо не е у ред
![]()
мммм съмнявам се да е така![]()
A friendly look, a kindly smile, one good act, and life's worthwhile.
Предложи и за Царичина дупка , ако ти се изсмеесъветвам те и ти да направиш същото
![]()
Любовта е като вятъра,не мога да я видя,но мога да я почувствам!
м/у Горна Чу*ка и Долна Чу*ка се намира някъде![]()
![]()
НиКОи НЕ ЗаСлуЖаВа дА лееШ СълЗи за НЕго, а тОзИ коИто ЗаСлуЖаВа нЕ Би тЕ рАзПлаКал >>!<<
И аз чувам такова нещо за пръв път.. пробвай с това:
Средиземноморски или динарски карст. Този тип е разпространен най-много в Динаро-Пиндската планинска система от Триесткия залив до Пелопонес. Там където варовитите пластове изграждат повърхностния земен слой, лишен от изветрителна покривка, се развиват огромни карови полета, въртопи, понори и карстови полета. Отделни планински ридове изградени от варовици и мрамор, образуват остри била. Растителната покривка по тях е бедна. През сухия сезон средиземноморският карст се нагрява през деня от слънчевото греене, растителността изсъхва и остават само сухолюбивите видове. Голият карст наподобява камениста пустиня. Б България голият карст е развит в Педбалкана, в югозападната част на Стара планина, във Витоша, Рила, Пирин, Родопите Странджа.
http://www.bgcave.com/html/karst.html
пиши после коя е въпросната пустиня,ако ви каже даскалката...![]()
Smile!?