- Форум
- Новини и съобщения
- Новини и съобщения
- 14-годишно момче почина след сбиване в училище
Случаят се разследва, в боя са участвали двама осмокласници
11.12.2007
14-годишен ученик почина след сбиване в двора на ОУ "Никола Икономов" в Разград, съобщи директорът на полицията в града комисар Кръстю Сотиров.
Инцидентът станал през междучасие днес по обяд на спортната площадка в училището след скандал между двама ученици от 8-ми "б" клас. Присъствали
и други ученици.
Сигналът за случилото се е подаден в полицията малко след 13.00 ч. от Спешния медицински център.
При пристигането на автопатрула детето все още е било живо, уточни Сотиров.
Причината за настъпването на смъртта ще стане известна след аутопсията утре. По случая е образувано досъдебно производство.
Предстои да бъдат разпитани над 20 деца, очевидци на инцидента, съобщи окръжният прокурор Огнян Дамянов.
В училището има охранител, но той не е бил свидетел на сбиването, уточни Тезджан Бошнакова, инспектор към Детската педагогическа стая.
Тя каза, че родителите на починалото дете все още не са уведомени, тъй като са в чужбина.
netinfo.bg
no comment...
Do the impossible.
See the invisible.
Fight the power.
Ужас. И аз го четох това вчера в Дир.бг.![]()
Нямам думи. Много гадно ми стана. Просто.. явно има много злоба в хората. Незнам...
Не е нормално сутринта да станеш, да се облечеш за училище и да излезнеш.. ии да не се прибереш. Просто не е честно....
е нямам думи..........
толкова нелепо и тъжно
The best and the most beautiful things in the world cannot be seen or even touched.They must be felt with the heart.
Lil Wayne feat . Static Major - Lollipop ... уникална песничка
разград rullzzz...това е разград...ако не с добро,то поне с лошо ще се прочуем![]()
А ето я и днешната статия от Дир.бг
Смъртта на ученика Халил Беширов Хасанов (14 г.), починал при сбиване в основно училище "Никола Икономов" в Разград във вторник, е настъпила вследствие на мозъчно сътресение, довело до оток на мозъка и блокиране на дишането.
Това съобщи окръжният прокурор Огнян Дамянов, цитиран от БТА. Той се позова на предварителното становище на вещото лице - д-р Тодор Минчев, извършил днес аутопсията на трупа. Смъртта е настъпила в рамките на 5 до 10 минути и е била неизбежна. От предварителната експертиза не е ясно дали мозъчното сътресение е получено при удара при сбиването или при удара по главата при падането, уточни Дамянов. Според един от свидетелите, момчето е починало, преди да пристигне линейката.
До десет дни предстои да бъдат изследвани проби от мозъка на починалото момче, след което ще бъде готова окончателната съдебно-медицинска експертиза, уточни Дамянов. До момента са разпитани всички близо 20 очевидци на инцидента, станал вчера в двора на училището. Предстоят разпити на директора на училището, на класния ръководител, фелдшера и охранителите. Ще бъде назначена и психологично-психиатрична експертиза на другото момче, участвало в сбиването - Хюсеин Зюхтюев. На базата на тази експертиза ще се установи дали Зюхтюев има психични отклонения, какъв е типът на характера му, както и прагът на раздразнимост.
Родителите на Халил са уведомени за инцидента. Тази сутрин те са пристигнали от Германия, където работят от години. Очаква се разследването по случая да приключи в срок от два месеца.
Представете си какво е да работите в чужбина дълго време и супер много рядко да виждате детето си...и накрая да ви съобщят...,че е починало и последния път в , който сте го виждали живо да е било преди месеци или година..много тежко!
И аз се питам само едно при 20 очевидци на инцидента защо никой не е предприел нещо?!Как може така? Всеки гледа сеира..никой не помага на момчето нека им е за урок
Защото живеем в едно егоистично общество,всеки гледа единствено себе си и това как самия той да извлече дивиденти в дадена ситуация...Първоначално написано от MG-X-Power
Много по-лесно е да гледаме сеира, вместо даго прекратим.Колко ли коравосърдечни са тези очевидци, да виждат как детето го пребиват и да не се намесят,това не мога да го проумея....Нима наистина може да има толкова жестоки същества на този свят,нима агресията в училище е ескалирала до такава степен,че да достигне своя апогей....
![]()
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Сега като гледам сигурно половината очевидци са им били връстници...момичета момчета...както и да е гъзарията тресе в момента всички..особено по-младите..на мода е да си "лош" , "зъл" , "агресивен" както се пее в повечето хип хоп песни...!Първоначално написано от ЦвЕтИт0
След като свърши новината за това момче...дадоха и как американци деца..стреляли по автобус и колко там ранени имало...и пак сме много по-добре от другите народи!Но не бива да се стига до такива крайности![]()
![]()
![]()
Може би не точно модата,колкото липсата на хуманност,на човеколюбие на съпричастност.Както казах,вече много по-лесно еда бъдеш един пасивен очевидец,отколкото да заемеш ролята на заитник.Всички, се крият, като мишки, а иначе голями тарикатчета се водят.![]()
Абре няква странна е цялата работа. Хубаво имало е тупаници, ритници ала-бала, но да се умре само от това? Трябва да е било наистина брутално....и да е имало 20 и кусур човека "публика" без никой да направи нещо?
Съмнително...поне за мен.![]()
Според мен побоя не е бил,толкова задълбочен,ако мога така да се изразя.По последна информация след извъншената ексептиза от патолога,момчето е починало от удара,който главата му е понесла,когато то е паднало на земята...Първоначално написано от p4elata_brumze
![]()
Нека си се избиват, мен не ми пречи.Като се избият повече => ще има по-малко хора => ще има достатъчно петрол и храна за останалите => другите ще живеят по-добре. Пък и като по-глупавите индивиди се убиват оцеляват по-интелигентните => човешката раса просперира.
Логика баце![]()
Как може да говориш така....Какво означава" нека се избиват" ,те са хора за бога.Щели да просперитат интелигентните,дрън-дрън те и сега са по-напред от неудачниците...
Агресията сред младежта е на отчайващо високо ниво,какво им става на всички,трепят се наред с основателен повод, че и без такъв...![]()
така е наистина понякога и аз имам чувстовото че се намирам в некав зверилник.НИТО грам хуманност съчувствие и разбиране ако някой не ти харесва-убий го ,унижи го накарай го да се почувства още по зле нека да съжелява за това че се е родил .За съжеление положението е точно такова всеки гледа за себе си и ако види че другия пада се кефи и от тва му идват сили за да продължи напредно има и дожри хора за тях си заслужава да живееш
п.с както и преди съм казвал по жесток вид от нас хората няма и то да вършим такива годости с пълно съзнание ....![]()
Всъщност не е толкова трудно човек да умре, колкото всички ние си мислим. Момчето е паднало, ударило си е главата и е получил вътрешен кръвоизлив, мозъчно сътресение или каквото искате... Смъртта настъпва буквално за няколко минути. Едва ли са могли да го спасят.
Аз все си мисля, че проблема е в това, че рядко има хора, на които можем да разчитаме. Колко от вас имат приятели, в които сте сигурни, че ще влязат в огъня заради вас? Това момче най-вероятно не е имал такъв човек, или просто той не е бил там. Факт е, че хората се страхуват да се месят в чуждите проблеми, за да не отнесат шамарите и те. Просто сме страхлива нация - пъзльовци, путьовци и какви ли още не. Жалко за момчето наистина...
Спомням си един случай. Преди може би 3-4 години... Бяхме излезли аз, тогавашното ми гадже и още 3-4 момчето. Към нас се задават някви яки газета и се нахвърлят към едното момче. Всички останали гледат... ебати... това никъде го няма. Ония почнаха да го ритат, да го блъскат и само аз, при положение, че съм момиче, отидох при него. Не че ще го защитя, но поне да не е сам. И е факт, че ония престанаха. Ритнаха го веднъж и си тръгнаха... Не ме питайте с каква погнуса после гледах ония 3-ма страхливци, които после ми отговориха, че не се месят в чужди проблеми![]()
Накъде отива света!!! Не разбирам как може от толкава малки децата да бадат толкова злобни и агресивни!Заради някаква глупост да се стигат до побоища и наи вече смърт ! Абе въобще как може да се раждат такива гадни изроди...Просто няма какво друго да кажа
s@m0 s@s edn@ celuvk@ m0g@ @z d@ te p0b@rk@m,s@mo s edin p0gled mislite ti 6te 0b@rk@m,s@m0 edn@ n06t i 6te te p0dludq.Pred4ustv@6 li t0v@ k0et0 6te ti pri4ini@...
Ами за онова момче или момичета ли бяха където накълцали тялото на съученичката си или съученикат и го/я сложили в чували!
Става въпрос за 2 момчета.Имената им бяха производни на Кристиян(не, че това оказва,кой знае колко голямо значение по случая).Първоначално написано от MG-X-Power
Както казах,вече агресията ескалира,няма къде да я изливат.Изнервени от редица обстоятелства децата търсят отдушник,човек на когота да си изкарат всичкия негативизъм...Не ми се вярва това момче да е искало да убие съученика си,ао го искаше едва ли щеше де го направи пред толкова широк кръг от аудитория в самото училище.До колкото разбрах,момчето е имал проблеми у дома,не е изключена и версията за домашно насилие отх страна на бащата,което е оказало фатално послествие за психаката на извършителя.
След,като бъде извърщена съдебната експертиза ще се разбере дали вършителя на действието е в добро психическо здраве и дали убийството е предумишлено или е резултат от фаталното развитите се събитията.
Има редица смекчаващи вината фактори.Дано да има правосъдие...
Това са деца бе простак скапан!Как може да си толкова прост..да те хвана и да пребия и майка ти няма да те познае после!Първоначално написано от SuckMyBalls
![]()
Ники,боя няма да оправи нещата,повярвай ми.![]()
А колкото до мнението на-SuckMyBalls-не знам ти човек ли си,не си ли.Ккаво е това отношение,става въпрос за деца бе човек,разираш ли ДЕЦА?Какво си седнал да ги делиш на турчета,циганчета и т.н.Каквито права имаме българите,такива имат и те,окей?Пффф да ти имам и мисленото...
![]()
Аре само да не твърдиш, че имаме равни права. До там стигнахме, че те са в по-добро положение от нас..
Колкото до момчето, жалко настина.
Не ме съди за това, което не мога да бъда... Радвай се, че мога да бъда това което съм...
Никъде в постта си, не съм употребила думичката-твърдя,нали?Говоря принципно,че не е правибно да се делим,защото сме териториално обременени и колкото и да ни е трудно,се налага да спазваме някакви норми на поведение.
Дискриминацията е пагубна черта от бългаския характер.Опитвам се да я нямаля, но на дали ще успея.![]()