.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 65

Идолите на днешната младеж...

емота, Азис и всички други чалга звезди на селския и просташки небосклон, Мерилин Менсън (за него няма да коментирам, той с вида си показва сам за себе си какво е..) и всички други "хубавци", които интересуват днешното поколение... нямам нищо против де, както се казва - всеки има право на лош вкус...
    Не казвам, че винаги трябва да живеем с миналото, но хвърлете поглед на това клипче, защото колкото и кратко, неизчерпателно на материал да е, то поне трябва да се видят имената и образите на някои от тези, заради които сега можете да се радвате на емота и т.н. За потурчването няма да коментирам, защото с тая чалга то си е факт... както и да е...

та, ето и клипчето: http://vbox7.com/play:2e06c3f1

В подкрепа на тази тема:

http://vbox7.com/play:58df8dfc

"Преди години девойките мечтаеха да станат принцеси или фей. Днес те бленуват да станат фолк звезди."
    Клик ми (:

Град
    На северния полюс
    Еми да правиш и да не правиш клипчета днешната младеж не може да осъзнае,че тези звезди които спомена и емота и т.н. са един пълен БОКЛУК.Може би ще им дойде мозъка в главите,но твърде късно?След като повечето паметници на културата се срутят,изподраскат със спрейове и текстове "да живее Хитлер" "анархия над всичко" и т.н.,докато нищо не остане от историята ни?
    Замисляла съм се много пъти в/у този въпрос,след като една съученичка в час по литература каза за един от най-великите български поети "За к'во го учим въобще тоя грозник и тъпите му стихотворения?!"...........

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Подкрепям напълно.

Вижте едно време какви картинки е имало по ученическите тетрадки.
    http://www.picvalley.net/u/212/52774_533.JPG
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Мега фен Аватара на Decu
    Град
    Софето :D
    ^^По комунистическо време ли?
    Аз друснах едно дунавско на първото клипче даже
    What you give is what you get!

Супер фен Аватара на brain_stew
    Град
    [Мразим кифли ООД]

Re: Идолите на днешната младеж...

Цитирай Първоначално написано от bboy_bunker
    емота, Азис и всички други чалга звезди на селския и просташки небосклон, Мерилин Менсън (за него няма да коментирам, той с вида си показва сам за себе си какво е..) и всички други "хубавци", които интересуват днешното поколение... нямам нищо против де, както се казва - всеки има право на лош вкус...
    Не казвам, че винаги трябва да живеем с миналото, но хвърлете поглед на това клипче, защото колкото и кратко, неизчерпателно на материал да е, то поне трябва да се видят имената и образите на някои от тези, заради които сега можете да се радвате на емота и т.н. За потурчването няма да коментирам, защото с тая чалга то си е факт... както и да е...

та, ето и клипчето: http://vbox7.com/play:2e06c3f1

Е...все пак има разлика между Менсън и Левски нали?!
    Нашите баби и дядовци, може би и майки и бащи са се вдъхновявали от тези личности...но...ние, днешната младеж сме възпитани със съвремието!И е по-вероятно идол да ни е личност от 70те и 80те, отколкото Раковски, Левски, Ботев....

Но поне в едно си прав...тези хора трябва да се знаят!И трябва да се уважават.
    А не катот е спрат на улицата и те попитат какво се е случило на 6 септември 1885г...да твърдиш, че е освобождението на България от Гръцко робство (оу да, на мен ми го каза една от моя клас...ужъс!)...
    Човек трябва да познава собствената си история...а не...да знае всички песни дето се пускат по Планета, но да не знае кой е Вазов примерно!
    Но всеки рано или късно се усеща...
    Tell me ya lie on your bed of nails
    Tell me you're losing control
    Nightmares in ecstacy ya need
    A razorlike crown of thorns

Да, права си - има разлика между Менсън и Левски. Единият се изхранва с мерзост и разврат, а другият си е жертвал живота в името на свободата на България.

Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    не ми пука...

всеки може да следва такъв модел на поведение, какъвто иска... :

Прогрес му се вика на това
    Ако ми кажеш, че модела на поведение на днешните тийнейджъри е прогрес...

Явно не ме разбра. Не казвам, че трябва да живеем в миналото и да боготворим тези хора, въпреки че го заслужават... Идеята ми беше, че някак си не върви да знаеш кога Менсън си е извадил реброто, за да си прави свирки сам или кога Гергана си е сложила силикон в циците, а да не знаеш нещо елементарно, свързано с хора, които са си посветили живота за нещо, от което сега и ти щастлив... Това е идеята...

Супер фен Аватара на brain_stew
    Град
    [Мразим кифли ООД]
    Цитирай Първоначално написано от bboy_bunker
    Да, права си - има разлика между Менсън и Левски. Единият се изхранва с мерзост и разврат, а другият си е жертвал живота в името на свободата на България.
    Най-мъчно ми е, че тогава са били истинските националисти!Правили всичко за България...Давали са парите си, давали са живота си, давали са всичко, което имат и са се хвърляли в битка с рогата напред...за една едничката кауза -Свобода на България....
    А днес, хората, които твърдят, че Левски, Ботев и т.н. са техни идоли са гологлави маймуни, които запиват по градинките....мда, тъжно е!
    Tell me ya lie on your bed of nails
    Tell me you're losing control
    Nightmares in ecstacy ya need
    A razorlike crown of thorns

не ми пука...

всеки може да следва такъв модел на поведение, какъвто иска... :

Прогрес му се вика на това
    Не му се вика прогрес, а деградация, падение... както искаш го наречи, но е точно обратното на прогрес(:
    Клик ми (:

Град
    при чичо Страх
    Ебати идеала - богат и известен.
    Точно това ме дразни.
    Човек може да е щастлив и без да е богат и известен.
    Ама в днешно време никой не си го и помисля.
    Идеалите са страшно изопачени.
    Всеки гледа какви далавери да направи, за да има кинти. И нищо друго няма толкова голямо значение.
    Другата крайност е пък като имаш някакви пари, да отидеш и да ги изпиеш. Да черпиш кьораво и сакато,за да си "известен".
    О, да, или се бъхтиш цяла седмица, за да отидеш на някое парти и да шмъркаш до зори, 'щото е "яко".

Това са моите лични наблюдения.

Не, не очаквам да видя четници, конници и т.н. Те са си свършили добре работата, защото живеем в България, а не в Турция (условно казано).
    Пак ще повторя идеята на цялата тема.. всеки има право да си има идеал, към който да се стреми. Нека поне не забравяме кои сме, откъде сме тръгнали, през какво сме минали, за какво сме се борили.. Не е ли жалко да знаеш повече неща за някой разглезен американски пикльо, а да не знаеш кога е Априлското въстание да кажем..
    Не очаквам тези хора да ви бъдат идоли и да ги боготворите, но не ги забравяйте и се отнасяйте с нужното уважение. Ако не знаете нещо за някой - потърсете информация.. Позорно е да не познаваш историята си..

Guest
    Цитирай Първоначално написано от bungle
    Ебати идеала - богат и известен.
    Точно това ме дразни.
    Човек може да е щастлив и без да е богат и известен.
    Ама в днешно време никой не си го и помисля.
    Идеалите са страшно изопачени.
    Всеки гледа какви далавери да направи, за да има кинти. И нищо друго няма толкова голямо значение.
    Другата крайност е пък като имаш някакви пари, да отидеш и да ги изпиеш. Да черпиш кьораво и сакато,за да си "известен".
    О, да, или се бъхтиш цяла седмица, за да отидеш на някое парти и да шмъркаш до зори, 'щото е "яко".

Това са моите лични наблюдения.
    Сори пич, ама наречете ме материален, но не виждам как човек е щастлив без да е богат? Точно думи на човек без амбиция
    Що ли си мисля, че хората са винаги по-щастливи, ако могат да си позволят всяка глезотия , която им се прииска?
    Да, нормално е да знаеш , повече за разглезения американския поклио.
    И моля моля, не ми вини само хората. Вини ми МЕДИИТЕ.
    Напоследък, яката тенденция, медията да си налага мнението и всеки 3ма от 4 да го приемат за вярно. Също така не забравяй, че онзи разглезен американски пиклио е постигнал доста пвоече от теб в живота И че той само ще штракне с пръсти и ще има 1 туфа хора, който да му обръщат внимание , може да спи със всяка 2ра когато си поиска,докато ти се мъчиш за това месеци , дава парите с който ти се храниш цял месец само за паркинг.
    Сори пиц, но вече не е преди 200-300 години. Доблест? Чест? Смях в залата. Всичко е пари пич, склонен съм да се възхищавам повече на някой разглезен богаташ, отколкото на някой "умен" революционер, дето са го гръмнали още като е имал жълто около устата.
    Всичките ми такива, отхвърнели от обществото , не социални типове, седейки си пред мониторите възхваляващи се на някой чичко, който е живял преди още техния пра-пра-пра-пра-пра-пра-пра дядо да е бил заченат и споделят неговите ценности са ми много смешни.
    Ако, излез на вън. Отдавна качествата, който са се ценели тогава не се ценят сега и нямат реално приложение.
    И бай дъ вай, тая година големите националисти, що не ги видях на пешеходния поход в почит на Левски? Май, въорашени с евройопедията (нямам нищо против еврейте, просто така е по звучно) и пишещи "мърдости" в някакъв пробит форум (баш като ОдърДименшън), колко мразят турците и казват колко почитат революционерите, е по-лесно отколкото да се поизпотите малко?(Ау, няма да ви хареса гаджето, че мн ше' миришете)
    Ае у лево.
    Темата е повече от безмислена. (Ала сбирка на интелегенцията на форума, обсъждаща колко пропаднали са хората.)
    Като не можеш да си умна и безкрупулна амфибия, си оставаш бачкатор, колкото и умен , честен и доблестен да си.

Guest
    Я помислете само над още 1 нещо.
    Ако вляза в място с много хора и викна "Мой идол е ХХХХ терорист" , к'во ще стане?
    Ми ако викна "Мой идол е ХХХХ български патриот" ?
    И двамата се борят за едно нещо, само че единия чичко е бил преди 200 години и тогава е нямало медии който да казват на света колко лош е бил, а сега обратното?
    И само още едно нещо Левски не се е борил против турци,цигани,еврей,арменци, гватемалци,х,у,х,у,х,у а против ТИРАНИЯТА

Град
    при чичо Страх
    Първо, не съм ти пич - женска съм.

Второ, форумите са създадени точно за това, да се обсъждат проблеми.

Трето, амбиции? ВТФ, моите амбиции са да имам собствен дом, любящ съпруг, едно дете, приятели, на които да мога да разчитам и достатъчно пари да живеем нормално. Не искам много пари, искам достатъчно пари.

Знам какво е да имаш пари. Знам е и какво да нямаш. Преди няколко години майка ми имаше доста добре развиващ се бизнес, доста пари се изкарваха, гърбеше се из съветските държави. Е, баща ми изпи/раздаде/ а може би и скри парите. Сега живеем на кредит. Сега няма пари. Имало е момент, в който като отвориш хладилника да няма НИЩО. Така, че моля те, не ми говори за пари. До гуша ми е дошло.

Четвърто, ще виня когото си поискам. Медии, управляващи, тийновете..

Пето, не ми трябват кинти, за да имам приятели и мъже.

Това да си богат не значи щастлив.
    Представите ти са толкова клиширани. Научете се да мислите сами!

Нещо споменаваш, че сме асоциални. Всъщност аз отхвърлям обществото.

И да ти кажа, турци и цигани не мразя чак толкова. Циганите дори ги уважавам отчасти, щото знам много свестни хора между тях. И не знам до къде стигнахме щом турците започнаха да мразят своите. Защото познавам и такива хора.

И се изисква елементарна култура да знаеш историята си.
    И в училище на нищо не ги учат. Евроглупости, работа с компютър, самоотбрана, 2ри език от 1ви клас.. Племенничката ми в 5 клас не знае, че България се пише с главна буква!!!!! Какви са тия даскали, как изобщо са я пуснали да стигне чак в 5 клас?? Клатят си краката и са субективни. Това дете и бъдещето на България. Но иначе знае всички песни на Анелия, Азис и дори и разни хип-хоп парченца.

Ето за това ме е яд. И толкова се паля.
    А ти се научи да пишеш, моля ти се.
    Срамота е.

Най-изтърканото оправдание е, че 'времената се менят' -=> и ценностите е логично да се променят. Добре, обаче, те вместо да се променят, са тотално изчезнали... Как може да укориш някого, че не се държи достойно или е аморален, когато всъщност не можеш да дефинираш 'морал'? Много лесно можем да кажем, че това е субективно понятие, защото се отнася до поведението и до разграничаването на 'добро' и 'зло', но все пак трябва да има някаква разграничителна линия...

Може би 'новата ценност' е това да си в крак с модата... и да подражаваш максимално на своите 'идоли'. Обличане, гримиране, маниери, разсъждения, ако щете дори 'позите' по снимките. Идеята е да си възможно най-'секси' или възможно 'най-гол', защото явно точно това продава... и се котира на 'пазара'.

Само се чудя дали днешната младеж ще успее да се осъзнае след години, както казват някои. Защото ти ако не знаеш какво е било, а само какво е е нормално да не правиш разлика и да не виждаш нищо 'странно', или 'чак толкова пропаднало'. Ако пък се осъзнаят, то значи следващото поколение ще е още по-'деградирало' и затънало в простотия.

Но в крайна сметка, нека бъдем оптимисти. Може би пък в бъдещето нещо да се случи, което да изкриви правата на 'Културата' нагоре, а не да се 'килне' надолу приемайки отрицателни стойности, както е тръгнала сега...
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Majestic12, точно заради такива като теб сме на това дередже..

П.П. научи се да пишеш грамотно.. имаш куп грешки...

Съгласна съм.Съгласна съм,че днешните деца предпочитат да прочетат "Хай Клуб" или "Блясък",вместо учебника си по история или някоя енциклопедия.И вместо да разберат как са загинали великите личности,на които трябва да бъдат благодарни за съществуването си,те разбират,че Парис Хилтън е пуснала своя собствена марка шампанско и се е снимала гола! =D>

Какво са направили толкова звездите,идолите ви...
    Вероятно в тях ви харесва това,че са изпяли някоя 'велика' песен като 'Радка Пиратка','Umbrella' и други.

Малко от известните си изкарват парите с истински,честен труд.
    Вземате за пример Парис Хилтън или Бритни Спиърс-какво са постигнали тези две момичета сами?

Азис...Модел за подражание...? Джеси Макарти?Риана? Смях в залата.

Град
    при чичо Страх
    exploitedteen, аз знам, че има такива дънки.
    Знам, че има и такава група.

Да, ама аз не съм англичанка и не искам да съм мега богатата.

Цитирай Първоначално написано от extreme_
    Съгласна съм.Съгласна съм,че днешните деца предпочитат да прочетат "Хай Клуб" или "Блясък",вместо учебника си по история или някоя енциклопедия.И вместо да разберат как са загинали великите личности,на които трябва да бъдат благодарни за съществуването си,те разбират,че Парис Хилтън е пуснала своя собствена марка шампанско и се е снимала гола! =D>

Какво са направили толкова звездите,идолите ви...
    Вероятно в тях ви харесва това,че са изпяли някоя 'велика' песен като 'Радка Пиратка','Umbrella' и други.

Малко от известните си изкарват парите с истински,честен труд.
    Вземате за пример Парис Хилтън или Бритни Спиърс-какво са постигнали тези две момичета сами?

Азис...Модел за подражание...? Джеси Макарти?Риана?
    Смях в залата.
    аз се възхищавам на Парис Хилтън, която накара просто името й да работи за нея...
    Да,но с какво достойно за уважение нещо го е постигнала...

Град
    при чичо Страх
    разликата между много и достатъчно е... доста относителна
    Така е.

Не се знае, може пък като имам "достатъчно" пари, с времето да се окажат крайно малко. Всичко зависи от човек и ... колкото и да не ми се иска да си го призная - пазара.
    Засега обаче искам достатъчно пари.

Голям фен
    А какви други биха могли да бъдат идолите на днешното поколение?Как искате да се вдъхновяваме от Левски,когато обществото не показва никаква нужда от това,да му бъдем полезни или в помощ,както е показвало по онова време?Не казвам,че Менсън,Преслава или Гергана трябва да са пътеводните звезди на тийнейджърите,дори не проумявам как могат да бъдат за някои точно това?!о.О-Не можем да живеем с идеалите на миналото,след като хората,които са ги споделяли,са си свършили работата в това отношение(слава Богу).Сега много малко хора могат да отсеят кое в този свят действително има нужда от промени,и кое си е чиста пропаганда..Ето,моя идол на модерното време не е Анелия,Пеньо от ББ или Митьо Пищова,а Рената Лесник-невероятна журналистка и писателка.А сега някой да ми каже знае ли я? Ъ-ъ,нали?

Голям фен
    Не се прави на много отворена с Лесник, защото като цяло е тъпо да имаш идоли... хахахахахахахаха
    Да,може би не се изразих съвсем правилно-не идеализирам дадена личност,а някои нейни постъпки.Защото да имаш идол означава да правиш всичко възможно,за да му подражаваш..А защо да подражаваш,когато собствената ти личност може да даде достатъчно много на света(или поне на кръг от хора,де..)Таа така-мерси за забележката

^ Ти бъркаш идеален образ за подражание с национален герой, жертвал се в името на нещо много над материалното.. Никой не е казал, че някой от тези трябва да ти е кумир..
    Целта на темата беше нещо като Вазовата "Епопея на забравените", но впоследствие стана дума за идоли и модели на подражание...

Дотук няколко души казаха, че в днешно време парите са всичко, парите въртят света, парите се боготворят, без пари = без акъл...
    Парите обаче не могат да купят ценностна система, морал, добродетели.. Много от вас гледат на парите като на цел, а не като средство. По дяволите това са някакви шибани хартийки, които разменяте за дадена необходимост.. Не мисля, че един спокоен и добър живот със достатъчни средства за препитание и някое друго удобство може да е толкова неприятен и лош..

...пустия Златен телец...

Не са актуални като революционери, но защо да не са актуални като човеци? Според мен Левски и Ботев притежават черти на характера, които са присъщи за възхита и днес. Ценностната система на повечето хората ги изкарва от класацията за актуалност, което е жалко. Друго жалък факт е че ни се налага да сравняваме велики хора с известни За идолите съм съгласен, че е глупаво.

ПП А Левски е бил тоталния нечовек

Ботев за Левски в писмо до Киро Тулешков:
    Приятелят ми Левски е нечут характер. Когато ний се намираме в най-критическо положение, той и тогава си е тъй весел, както и кога се намираме в най-добро положение. Студ, дърво и камък се пука, гладни от два-три дена, а той пее и все весел. Вечер, дордето ще легнем, той пее; сутрин, щом си отвори очите, пак пее. Колкото и да се намираш в отчаяност, той ще те развесели и ще те накара да забравиш всичките тъги и страдания. Приятно е човеку да живее с подобни личности!
    ПП2 аз докато си напиша и вие сте почнали за ценностните системи

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си