Първоначално написано от
exploitedteen
Амииииии книга, която е адски многопластова...
Действието се развива във военна база на американската армия (летище) по времето на ВСВ в Италия. Проследява абсурдните ситуации до които води войната, както и прави цялостна критика към военната машина, начина й на действие. С лек хумористичен привкус разказва историите на всеки един от героите и проследява как войната се отразява на душевността им.
Книга на абсурда и контраста...
Ама не е за момичета.......
И защо бъркате вечни книги с класика? вечни са Библията, Коранът, Кама Сутра, ако щете. Класиката си е друго нещо. За 1 млада дама класика е "малки жени" Екранизацията е ужасна, но книгата е невероятно истинска. не мога да ви опиша колко ме е вълнувала. не мога да ви опиша колко ме е променила. Следващите 3 книги от поредицата са по-леки, но тази е невероятна. И друга класика е "Бай Ганьо". И не защото Алеко Константинов е от Свищов. Даже той ми навява неприятни спомени, защото 2 пъти съм припадала и повръщала след посещение в къщата му от миризмата и от вида на сърцето му. Просто толкова добре описва българския манталитет.
И аз мразя Вазов и изобщо не съзирам никаква гинеалност в неговото творчество. Адски посредствен ми е.