.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Кога мога да правя секс,без презерватив и......

Кога мога да правя секс,без презерватив и приятелката ми да не забременее,или поне кога е най-малко вероятно?

....

не се ебавам,преди време го правех 8 месеца с едно гадже и тя следеше там някви дати някви чудесии и не ползвахме презервативи

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Когато гаджето ти не е в овулация или не й предстои такава близките 3-4 дни!

Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Когато гаджето ти не е в овулация или не й предстои такава близките 3-4 дни!
    за това ми е ясно,имах в предвид как да разберем кога са тия овулации и т.н.т....насякаде чета едно и също,веднъж 14 дни преди М а друг път 14 дни след.....не знам кво да права :P

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    по принцип е 14 дни преди следващата менструация..........пада се обикновено средата на цикъла(броено от датата, на която й е дошло). Опасните дни по правило са от 9-ти ден до 17-ти ден на цикъла(пак считано от деня, когато й е дошло). Но ако момичето е под 18 не разчитай на този метод на контрацепция и задължително го съчетавай с прекъснат полов акт!

По добре недей .. Аз си изпатих недей и ти ...

Цитирай Първоначално написано от eXpLoaD
    Как си си изпатил бе човек ....в смисъл нали не е имало бременност... ако да..офф горкичкия...
    Еми аз не разчитам на такива "контрацептиви"....
    Безопасен е единствено секса с презерватив

ama nali se se6ta6 4e ne e sigurno tva a i trqbva da i e syvsem redoven cikala ina4e..........

Ами ако е на противозачатъчни може да забравите за презервативи
    [img][/img]

Супер фен Аватара на prettyIdeath
    Град
    Somewhere in the deaths of your dirty imagination...
    Цитирай Първоначално написано от KimBerLy1912
    Цитирай Първоначално написано от eXpLoaD
    Как си си изпатил бе човек ....в смисъл нали не е имало бременност... ако да..офф горкичкия...
    Еми аз не разчитам на такива "контрацептиви"....
    Безопасен е единствено секса с презерватив
    Нямаше
    МОМИЧЕ СЪМ !
    PEACE ||//
    Suzuki - Way of life!

Най-сигурно е ако е на хапчета.
    "... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
    ~
    When I see you, you make me lose all control
    Like a fire, burning deep in my soul!

Мега фен Аватара на hahavteen
    Град
    Германия
    Ne moga da razbera za6to tolkova mn vi murzi da razglejdate vajnite temi...

Овулация се нарича процесът на пукане на фоликул в яйчника на жената, в резултат на което се освобождава яйцеклетката годна за оплождане. Процесът настъпва 14 дни преди края на цикъла или средно от 24 до 36 часа след повишаване на Лутеинизиращия Хормон. Продължителността на процеса трае 1 – 2 дни, а освободената яйцеклетка може да живее само от 12 до 24 часа.

Признаците за настъпване на овулация са напрежение в областта на гърдите, болки в яйчниците, увеличение на влагалищния секрет (цервикална слуз) и е възможно леко кървене.

Методите за определяне на дните на овулация са няколко. Най-простият начин е “Календарният метод”. При цикъл траещ 28 дни, овулацията ще настъпи на 14-я ден. Ако е по-продължителен, например 30 дни, извадете 14 дни и се получава 16-ти ден на овулация. Начинът на определяне е приложим само ако имате редовен цикъл.

При “Температурния метод” се наблюдава повишаване на “базалната температура” с 0.2 до 1o C. За целта е нужно да измервате температурата си всяка сутрин, преди да сте станали от леглото. Предварително трябва да сте запознати с температурните колебания на вашия организъм. През втората половина на цикъла се наблюдава по-висока температура от тази през първата. Базалната температура се покачва от 12 до 24 часа след пукане на фоликула и е над 37 С. Методът не винаги може да е точен, защото за повишаване на стойностите влияят и други фактори, като например инфекции, преумора, прием на алкохол и др.

Друг начин за определяне е посредством цервикалният секрет. Три дни преди овулация и един ден след нея, се наблюдава увеличение на секрета, който се образува в шийката на матката. Той е точлив, слузест и прозрачен. Основното му предназначение е да подпомага придвижването на сперматозоидите към кухината на матката. Както при предишния метод се правят наблюдения всеки ден и определянето му не винаги може да е точно, поради влияние на други външни фактори, като например настинка.

“Слюнчест метод” е подобен на принципа на увеличаването на цервикалната слуз. Наблюдава се промяна в количеството и състава на слюнката. В аптеките продават различни видове материали, като тестове-ленти и мини микроскоп. Тестването на слюнката става сутрин рано, непосредствено преди поемането на течности или храна.

Препоръчително е за по-точното определяне на овулационните дни да комбинирате някои от изброените методи.

приятел, ползвай презервативи защото иначе лошо става.....

Мега фен Аватара на amatorium
    Ako imash doverie na momicheto i umeesh da se kontrolirash otlichno mojesh bez condomi. Inache e preporuchitelno da slagash.
    Eating isn't cheating - Arnold

Пич лично моя съвет е без презерватив да не правиш секс, ако не си чувал за венерически болести, бактерии и гъбички има си достатъчно литература, образовай се.

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    по принцип е 14 дни преди следващата менструация..........пада се обикновено средата на цикъла(броено от датата, на която й е дошло). Опасните дни по правило са от 9-ти ден до 17-ти ден на цикъла(пак считано от деня, когато й е дошло). Но ако момичето е под 18 не разчитай на този метод на контрацепция и задължително го съчетавай с прекъснат полов акт!
    Аз пък я броя с 16 дни..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си