.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Смяна на пломби

Искам да попитам може ли да ми бъдат сменени обикновените пломби (тея сивите, не знам как се наричат) с бели (фотополимерни)... Става дума за 2 пломби ... Практикува ли се това? И също така, знам че всеки зъболекар си има различни цени за манипулациите, но можете ли да ми кажете от колко до колко лв. долу горе ще ми излезе
    Don't try so hard, the best things come when you at least expect them to!
    REMEMBER: WHATEVER HAPPENS, HAPPENS FOR A REASON!

Ami po princip moje...na men mi praviha bqla plomba..samo za neq mi vze 25 lv...a za rabotata se pla6ta otdelno

ami az imam 4 fotopolimerni plombi i naistina sa okolo 30-35 lv na z1b.mislq 4e moje da se smenqt,za6tototezi obiknovennite lesno padat!

Ами при положение че съм под 18 години, има ли намаление за фотополимерните... Обикновените знам че се поемат изцяло от касата, но за фотополимерните не знам
    Don't try so hard, the best things come when you at least expect them to!
    REMEMBER: WHATEVER HAPPENS, HAPPENS FOR A REASON!

ami az sq6to s1m pod 18qno nqma6e nikakvo namalenie!Нз............................

Emi i az sum pod 18...zavisi pri kakuv lekar otide6..na men mi vze 25 leva samo za lekarstvoto ii samata plomba a rabotata otdelno...

Мега фен Аватара на Seducti0n
    Град
    I don`t know where
    Здравей.Сивите пломби са аугамови(не съм сигурна дали правилно съм го написала).До колкото знам, не се смесват.

Принципно, ако си здравно усигурена имаш право на 3 безплатни пломби за 12 месеца, които НЗОК, ги поема.
    Who doesn't long for someone to hold
    Who knows how to love you without being told
    Somebody tell me why I'm on my own
    If there's a soulmate for everyone

На мен моята зъболекарка каза че щом съм под 18 имам право да ми ги смени безплатно
    offline forever!

Ами аз скоро ходих на зъболекар-имах 2 бели пломби които бяха малко ''пукнати'' защото бяха стари и тя ми ги напраи нали пак бели и за 1 пломба ми взима 5лв. защото в момента имало отстъпка от здравната каса или там както се нарича при зъболекарите-и също може сива пломба да ти я направи бяла ама нз колко пари ще ти вземе

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Re: Смяна на пломби

Цитирай Първоначално написано от VaLyA^
    Искам да попитам може ли да ми бъдат сменени обикновените пломби (тея сивите, не знам как се наричат) с бели (фотополимерни)... Става дума за 2 пломби ... Практикува ли се това? И също така, знам че всеки зъболекар си има различни цени за манипулациите, но можете ли да ми кажете от колко до колко лв. долу горе ще ми излезе
    да могат.

НО категорично НЕ те съветвам да замениш здрави алмагамени пломби с фотополимерни, освен ако това не се налага изрично!
    а ако някой те убеждава, че това е по-добре - просто не вярвай!

фотополимерите са добри за предни зъби само с оглед естетиката, но каквото и да ти говорят - трябва да се сменят на 1-2 години, а ако пушиш, пиеш кафе, вино, etc мхдго по-често, само че при всяка смяна се изработва нов кавитет т.е зъба се разрушава все повече.

амалгамата е сплав от 67%сребро, 25% калай и около 3% цинк и мед.
    като оставим настрана рекламите - никой още не е измислил фотополимер, който поне да се доближава по характеристики /извън естетиката/ до тази сплав.
    вие сте деца и нямате спомен, но със сигурност ако попитате родителите си - всеки от тях има алмагамена пломба "от ученическите години" правена от училищния /тогава/ стоматолог, "която не е мръднала", за разлика от прехвалените и прескъпи фотополимерни, които се сменят на шест месеца.....

Онзи ден ходих да ми слагат пломба, за съжаление ще опровергая хората, които казаха, че 3 пломби с поемат изцяло от касата-НЕ(това беше едно време, дори бяха 4)Сега вече касата поема цената само на 2 пломбички и то отчасти, с точни цифри не мога да говоря-около 18лв.за една останалото е платила касата.

зъб да те боли и х.. да те сърби не е на добре

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си