.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 36
    Супер фен Аватара на fake

сериозен въпрос за кръвта

ае..хора..кръвта кипи ли?
    в смисъл, буквално.
    наливаш кръв в джезве и го слагаш на котлона.
    като всяка течност(нали?) би трябвало да кипне.
    как изглежда парата?червена ли е?розова?
    и когато изкипи, какво остава? примерно ако кипнем вода, смесена със сол, солта остава по стените и дъното на джезвето.
    а от кръвта какво остава?
    не очаквам някой да е пробвал, но пък може да вдъхновя някого и той после да ми каже. искам и снимков материал.
    честно, това е въпрос, който ме мъчи от 3-4 години поне.
    Boots and braces don't make racists!

Земи хапчетата

наистина питам сериозно. просто няма откъде да взема толкова кръв, че да пробвам. обмисляла съм варианта да си събирам, ама нали се съсирва...

Цитирай Първоначално написано от fаke
    наистина питам сериозно. просто няма откъде да взема толкова кръв, че да пробвам. обмисляла съм варианта да си събирам, ама нали се съсирва...
    Ам нали и аз тва викам.. найш колко кръв щи тря за опита заколи една кокошка и пробвай...

Guest
    Ебати малоумната тема! Кипи разбира се! Почти всяка течност кипи. Освен може би азота, но той не се среща течен в природата. Кипи и то сигурно при около 100-150 градуса, заради повишената си концентрация, сравнение с водата. Помисли малко преди да пишеш и със здраве

Guest
    Бай да Way, от какъв хуй ти е да вариш кръв, с лед и целина по вари, повярвай ми

тъпанар.
    сигурна съм, че кипи.
    искам да знам как изглежда след като изври...кво остава на дъното.
    и парата къф свят е.
    не мога да заколя кокошка, щото не мога да убия нещо. изпитвам ужас само като си го помисля. иначе отдавна да съм го направила.

как по дяволите е възможно толкова много хора да са онлайн по това време.

Guest
    Абе живота кипи, Ти мйа си емо, а? Щом те интересува кръвта дали кипи, значи наистина ти има нещо. Върви в болницата и поискай банки, ако ти продадът супер, можеш да скалъпиш нещо че ти трябва за даскало или нещо такова! Вие емотата си кълцате вените, кво викаш че неможеш да намериш достатъчно. Изчакай няколко минути, и ако още си добре, я свари! Мен ми е по интересно какъв вкус има ако испия примерни 1 литър, защото от само да си смуча раните нищо не усещам.

Цитирай Първоначално написано от Johnny.Fontana
    Абе живота кипи, Ти мйа си емо, а? Щом те интересува кръвта дали кипи, значи наистина ти има нещо. Върви в болницата и поискай банки, ако ти продадът супер, можеш да скалъпиш нещо че ти трябва за даскало или нещо такова! Вие емотата си кълцате вените, кво викаш че неможеш да намериш достатъчно. Изчакай няколко минути, и ако още си добре, я свари! Мен ми е по интересно какъв вкус има ако испия примерни 1 литър, защото от само да си смуча раните нищо не усещам.
    100% е Емо !

Голям фен
    Град
    Констанц
    ами може би ако си беше научила урока по биология щеше да знаеш от какво е съставена кръвта и да можеш да си представиш какво ще изври и какво не и въпросът изобщо не е сериозен а кретенски говори със специалист
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Кръвта не е течност - тя е орган, кръвни клетки, разтворени в кръвна плазма. Плазмата е 90% вода с разтворени протеини и мазнини. Следоватено, ако сложиш кръвта в джезве и я нагрееш, тя ще закипи, докато водата в нея се изпари. Органичните съставки до това време сигурно вече ще са се разложили и по съда ще остане пепел. И естествено в кухнята ти ще смърди отвратително.

Мега фен Аватара на quench
    ^това не е отгвор

иначе, фейк, рофл за темата, все пак е добра

значи, кръвта има плътност към хиляда и малко кг/куб.метър, което е съвсеееем малко повече от тази на водата

респ., клетките и плазмата ще се разградят на температури над 60-ина градуса, значи, ако вариш на 100+, водата ще се изпари, а на дъното на съдинката ще остане овъглена - защото именно ще се изпече - плазма и корпускули

но на по-малки температури сигурно ще се получи нещо подобно на червен бульон - само спекулирам за цвета, защото железните съединения могат да се разградят, все пак са въглеродна верига с метални атоми

виж, ако вариш плазма, със сигурност ще получиш някакво мазно желе

на тоя въпрос освен с опити не може да се отговори, защото не можеш да изчислиш парното налягане на сместа - сигуно има 1000 в/ва, всяко с различно парно налягане, плюс функция за време и температура....не ми се мисли какво уравнение ще имаш
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    ..напомни ми една анорексичка,която задаваше също толкова смислени въпроси,като например,колко калории има в 100 мл кръв.

Дано никога не ти се наложи да почваш диета,че лошо..
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Град
    OUT OF SPACE
    защо не пробваш сама да не си безкръвна?

Да бе верно... как ли още не си е източила 1 литър кръв сама...

RAWRRR, то ми е повече от наложително, ама съм супер безволево същество и не мога да спазвам диети поне анорексия не ме застрашава със сигурност, прекалено много обичам да ям. виж, ако се движа повече, отслабвам. а и аз от неядене не мога да отслабна, само от движение. а предпочитам да си дам парите за такси до центъра(който ми е на 15 минути пеша) отколкото за ядене, особено ф тоя студ.
    абе порочен кръг

Johnny.Fontana, знаеш, че си супер зле, нали? аз кат съм емо, ти си Азис.

Water_lili, най-вероятно разбирам повече от теб по биология, повярвай ми.

quench, благодаря ти за изчерпателния отговор. сега няма да ми се налага да коля кокошки и да си режа вените

Град
    In a bathtub full of ether......
    Цитирай Първоначално написано от quench
    ^това не е отгвор

иначе, фейк, рофл за темата, все пак е добра

значи, кръвта има плътност към хиляда и малко кг/куб.метър, което е съвсеееем малко повече от тази на водата

респ., клетките и плазмата ще се разградят на температури над 60-ина градуса, значи, ако вариш на 100+, водата ще се изпари, а на дъното на съдинката ще остане овъглена - защото именно ще се изпече - плазма и корпускули

но на по-малки температури сигурно ще се получи нещо подобно на червен бульон - само спекулирам за цвета, защото железните съединения могат да се разградят, все пак са въглеродна верига с метални атоми

виж, ако вариш плазма, със сигурност ще получиш някакво мазно желе

на тоя въпрос освен с опити не може да се отговори, защото не можеш да изчислиш парното налягане на сместа - сигуно има 1000 в/ва, всяко с различно парно налягане, плюс функция за време и температура....не ми се мисли какво уравнение ще имаш
    Това е правилния отговор.......другото са глупости......

Супер фен Аватара на GLeZoRanA
    Град
    ®България...®
    Фейк вдъхновяваш ме

Град
    Почакай есенните листа...
    Ох..не се бях смяла така от доста време...не заради темата,а заради отговорите и тъпите ви спорове...

Guest
    Цитирай Първоначално написано от fаke
    ми освен ако някъде на село колят животно да се пазариш за кръв. или от месарницата. ако си голяма ентусиастка де.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    трябва да пробвам

Естествено, че кипи. Но ако имаш болното желание да я пиеш, не я вари!

Мега фен Аватара на quench
    щото ти вече си си продал кръвта и рода,а?

sue me
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Не варете кръв! Варете пача и кървавица и боб с наденици!
    Ето например пред повечето болници има мангали-кръводарители. Срещу определена сума пари даряват кръв. Ако толкова някой има интерес за опити с "човешка" кръв - молим!
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си