- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Косата ми е много изгоряла
btw SEGA O6TE ne e izgorqla samo e leko nacuftqla i cveta ne mi xaresva . stava dyma sled kato q iztormozq
kosata mii e kanosana 4erna(kanosax q predi koleda) iii e dulga ostava mi 1 pedq do prusta.poslednno q postrigvax predi koledaaaa.seki den s taq presa da q izpravqm mn izgorq.otdelno 4e cql m.qnyari o6te pove4e izgorq ot nai-drebnoto kudrene s presata i sega rezyltata e strannen cvqt s 4erven ottenuk ii mn zaplitanne postooqnno trqa da q re6a i otdelnoo 4e q mn ama mn nacuftqla.polzvam kristali za kosa ne pomagat.prostoooooooooooooooo ujs.i nai gadnoto e 4e sega iskam da xodq da mi q obezcvetqt i da mi q napraqt kafqva na po-svetlo kafevi ki4yri za da stoi sladko, svejo i estestveno se pak sm na 14 po4ti 15 sled 2 m i ne me kefi tui mn me sustarqvaaa. zn 4e mn 6te izgori sled teq proceduri az i 6te se postriga. no mn me e strax da ne opada poneje e redi4ka. kajete vsi4ki maski i ampyli za ekstra izgorqla kosa kvato mislq da q napraq nqma zna4enie cenataa PLS. gliss kyr dobri li sa?
<~~~kRiSi~~~~kaTo~~~~BebcHe~~~~
Вземи си на Dove новата серия въстановяващ балсам и шампоан то е тъмно синият...моята коса също е по изгоряла и ми се омазняваше от пресата на другият ден а сега от сряда да кажеме държи до петък и някой път до неделя (зависи колко я докосвам и бъркам в нея).....пробай шампоана има и мн готин мирис няма да съжаляваш ще станеш мацка е аз моята не съм я боядисвала но само от пресата и ми подейства![]()
![]()
щеше да е по добре ако първо беше попитала фризиорката си ! утре например отиди и я попитай за нещо ефикасно което да подхранва косатаПървоначално написано от ~~lalala~~
и все пак не е добре толкова често да се правиш с преса ...
Лелеее ти си на 14, а от косата ти вече нищо не става ....
Подстрижи я колкото се може повече. Хубаво е да се подстригваш на месец и половина някъде. Спри да я третираш с разни преси, бои и други лайна и ще се оправи ... или поне може да се надяваш ...
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
И аз така правих и сега от месец правя една маска и съм много доволна!!Ако те интересува питай ме каква е...правя я от месец и косата ми почна да се възтановява малко по-малко..но не става изведнъж....
Я дай една снимчица...за да видиме колко г/д ти е изгоряла...все пак има значение...... :P
SEGA O6TE ne e izgorqla samo e leko nacuftqla i cveta ne mi xaresva . stava dyma sled kato q iztormozq![]()
Наистина ли цената няма значение???Ако е така-Кеrastase,серията Ciment.
da nema zna4eniee vajnoto e da ostanat kosmi po taq tikva![]()
Всички ни интересува каква е, защо просто не я напишеш тук? Има и други момичета с проблемни и увредени коси освен авторката.Първоначално написано от vik4etoo
По темата: Боядисвам се черна от... година и половина (поне по мои спомени) и от опит съм установила, че при увредена коса не можеш да разчиташ на някакъв си шампоан, а балсамите са прекалено слаби, за да възстановят косъма. На мен ми се отразиха добре домашните маски с мед и масла и една "купешка" от аптеката Миосотис с костен мозък и плацента (има я и в някои козметични магазини). За сега това се сещам
![]()
Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса), масло от шеа/карите , масло от жожоба, ....
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ - за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.
Регулиращи:
Всички видове масла
- бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса);
- масло от гроздови семена (силен антиоксидант, подходящо за мазна коса и кожа)
- масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса - нанасяйте предимно в краищата)
- масло от шеа/карите
- масло от жожоба
- кокосово масло
- маслиново масло
Изсушаващи:
- кисело мляко - за еластичност на косъма
- мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
- жълтък - подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
- аспирин – за растеж и п-в пърхот
- хума - има различни видове хума - зелена, жълта, бяла, розова, синя, - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса.
Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.
Ей я...
Истината е в ножицата... нищо друго няма да помогне ! Иди на фризьор да ти махне поне цъфтежите... сигурно косата ти е като метла.![]()
П.С. Ако искаш да имаш изобщо някаква коса докато стигнеш 20 год. СПРИ ДА Я ТОРМОЗИШ !!! Нито боядисването на косата, нито горенето й биха и предали същия ефект кауто на добре поддържаната и жизнено здравата коса!
gliss cure cqlostna za6tita 19 i pravi kakvoto iska6 s kosata si!!!4etoh 4e pomagaloare i uspeh4eta
Не мога да говоря за всички марки професионални продукти за коса, но майка ми използваше на Loreal Professionel - шмпоан и маска от серията Absolut repairи една течност (наподобяваща кристали за коса) без изплакване от серията Liss extreme и не забеляза никаква промяна, а да не говорим възстановяване. Само дето после се ядосваше, че се е набутала толкова.Първоначално написано от Chr!sSie
И пак към авторката: дори да искаш да си вземеш професионални продукти за коса, още веднъж повтарям, не разчитай само на шампоана - той е за измиване, маските и ампулите са продуктите, които оказват действие върху косата ти.![]()
От Лореал Профешънъл щеше да е чудно,ако е станало нещо друго.Но пък техния по-висок клас Kerastasе е нещо съвсем друго,само че продуктите им не са за всеки.Цените на шампоаните са около 30-35лв,а на маските 60-65.Ефекта обаче е гарантиран.Също така тези продукти са силни и с тях трябва да се внимава,ползват се до време,иначе могат да предизвикат пърхут и други нежелани последствия.
Иди на фризьор да се подстрижеш и започни да я миеш с хубави шампоани, слагай маски, кристали![]()
Моята коса също се увреди малко, защото й направих много светло руси кичури(по цялата коса) и съм доволна от Elseve на L'oreal
И спри да я изправяш/къдриш и т.н, поне докато се пооправи малко.