- Форум
- По малко от всичко
- Тийн Учител - есета, теми, съчинения...
- есе по литература-спешно
Родителите са тези, които ни дават живот.Първоначално написано от tedk1
Те са и тези, които ни показват как да направим първите крачки в живота си.
Те ни съветват, помагат, но до известна степен прехвърлят върху нас и своето собствено виждане за света.
Често ни се налагат и ни карат да правим неща, само заради това, че "те знаят повече от нас и имат повече опит".
Всеки родител тайничко се надява да види собственото си отражение в детето си.Но всеки човек трябва да има свое собствено мнение и личен избор.
Има родители, които прекалено обгрижват децата си и не им дават свобода да бъдат самостоятелни и да решават сами, а има и такива, които не умеят да проявят топлота и обич, нито да дадат съвет, и децата им така и не разбират какво е майчина ласка и закрила.
Моите родители ми дават достатъчно пространсто и свобода.Поправят ме ако греша но аз не се сърдя защото те винаги ме насочват към правилното като ми дават и право на избор.
Ако детето има достатъчно свобода,би му било по-лесно да решава по какъв път да поеме.Аз предпочитам моите родители да ме поправят където греша от колкото да не ми обращат внимание и да ме оставят напълно сама.
Всеки човек се различава от другия с своя външен вид и със своето мислене.
Всеки е различен сам по себе си.
Аз имам много прилики с моите родители но и много различия.Моето индивидуално мислене и личният ми избор ме прави различна от всеки човек на този свят дори и родителите ми.
Ще бъде ужасно сиво и скучно,ако всеки се опитва да прилича на другия.Какво ще стане тогава?Всичко ще бъде едно голямо еднообразие.
Според мен родителите са отговорни за възпитанието на своите деца и след време ако има пропуски в възпитанието и поведението им то тогава могат да обвинявят само себе си.
Проблемите идват от очакванията.На родителите все им се иска децата да са преуспели, известни, щастливи според техните преценки.Но не винаги става това което те желаят и тогава те на трябва да упрекват и да се сърдят.
Родителят, според мен, има голямата задача да се учи и от децата си. Домът и семейството са най-важната опора за един човек.Домът ни дава сигурност,а семейството подкрепа.
Знам, че когато имам проблеми и всичките ми приятели изведнъж изчезнат само семейството ми ще остане и ще ме подкрепи.
Родителите винаги биха те разбрали и подкрепили. Колкото и да ги боли от постъпките ти ще ти простят
Те са опора за мен, но и аз съм опора за тях.Бих им помогнала винаги с каквото мога както и те на мен.
Не бих изоставила родителите си в труден за тях момент
Те ми дават всичко от което се нуждая и аз ги обичам и ценя.
Това намерих![]()