А една хубава анорексия не щеш ли?
Как искаш да изглеждаш така или така?
Щот аз съм по-ниска от теб,около 43 кг съм някъде и се опитвам да кача,а ти с тази си височина при 42 кг ще приличаш на скелет...Ще припадаш по уличите,ако не ядеш,особено в тва слънце...
Виж какви ефекти можеш да си докараш:
. Емоционални
* Ниска самооценка
* Клинична депресия
* Честа смяна на настроението
. Социални и междуличностни
* Влошаващи се резултати в работата или в училище, макар че при някои болни това не се наблюдава, вследствие на тенденциите им към перфекционизъм
* Прекъсване на контакти с приятели и връстници
* Влошаване на отношенията в семейството
. Поведенчески
* Ограничение на храната, често отказ да се приемат определени храни (твърде калорични, богати на мазнини)
* Прекомерни физически упражнения
* Пазене в тайна на особеностите в хранителния и физическия режим
* Нерядко самонараняване, опити за самоубийство, злоупотреба със забранени вещества
. Физически
* Прекомерен спад на теглото
* Симптоми на недохранване като понижен метаболизъм, нисък пулс, хипотермия и анемия
* Индекс на телесната маса под 17.5 при възрастните, 85% от нормалното за възрастта тегло при децата
* Забавен растеж и физическо развитие при децата
* Смущения в ендокринната система, водещи да спиране на менструацията
* Недостиг на цинк
* Понижено либидо, импотентност при мъжете
* Смущения в електролитния баланс
* Проблеми с кръвообращението
* Понижена функция на имунната система
* Отпадналост
* Главоболие
* Рушене на зъбите
* Косопад
* Суха кожа, напукани устни
* Чупливи нокти
* Растеж на фини, дълги косми по тялото - реакция на организма да предпази кожата от преохлаждане, като компенсира липсващия защитен слой подкожна мазнина
Предполагам,искаш да си слаба и да гладуваш,защото смяташ,че това ще те направи по-красива.Но като се лишаваш от храна,която съдържа важни за тялото хранителни вещества ще се влоши състоянието на кожата,косата и ноктите ти,както можеш да прочетеш по-горе.Е,ще бъдеш ли красива така?
Ако смяташ,че имаш нужда да свалиш килограми,ходи на фитнес и яж толкова,от колкото тялото ти има нужда!Но тъй като твоята преценка едва ли ще е обективна,допитай се до приятелки,те ще ти кажат как е теглото ти.