- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Защо чалгарите станаха "хаусъри"?
Хммм... Не слагам под общ знаменател електронната музика определено преминал съм през повечето и етапи като се почне минимал в края на 90те, hardtechno, psychedelic, goa, ambient, chillout и стигнем до Хауса. Да на мен ми харесва Хауса и мога да ви изброя на всичките куп причини защо ми е харесвала тази музика... И не отричам много правилно каза ОБИЧАМ страшно много - Soul, Jazz&Bluss това са стилове, който предпочитам да слушам дори на афтърВсеки сам си избира какво да слуша и какво да влече ама извиняваи, не искам да сравняваш ГНУСНАТА чалга с Хауса. Ще се обоснова с това, че понятието ЧАЛГА съществува само и единствено в България и само и единствено тук се вазхвалява докато електронната музика има милиони последователи и т.н.. Вярно е, че стана прекалено "модерна" тук и всеки с верижките от казанчетата на кенефите и гелосаните коси се определя себе си като халсер ама заради това не можеш да съдиш масата, която е извън БЪЛГАРИЯ и адски обича този стил на музиката. Сега ще ви дам нещо да проследите развитието на електронната музика та така да се образовате малко и да не бъдете като овчарите на полето -----> http://techno.org/electronic-music-guide/
![]()
![]()
Да начетен съм не 1, 000 000 пъти повече от теб, начетен съм милярд пъти повече от теб хаха защо ме разсмиваш какво си видяла искаш ли да ти кажа какво съм виждал аз ? Не искам да споменавам факти около мен не е нужно да се обеснявам на, който и да е особено на комплексари като теб дреме ми на к*ра за теб. Умираи пали се пиши си безразлични сте ми такива хора казах ти крии се там зад псевдо никчето и не пиши излишни коментари да МИШКА си, със снимката на Мишо Шамара от пред и си на 16 години представям си колко си интелигентна и нормално мислеща нямам повече коментар относо вашата особа прекално сте дребнава и незначителна, че да си отделям от времето и да си хабя приказките за хора като теб каквото имах да кажа го казах в горния си коментар това е
![]()
И аз се кефя на нещата на Мишо Иамара, но много вероятно разбирам повече и слушам по-качествена музика от теб. Това не винаги е критерии.
Ще ти дам точно две дати, който съм запаметил да ми отговориш (разбира се винаги може да погледнеш гуугъл, ама то си е за теб сама ще разбереш колко си проста и ограничена ако незнаеш отговорите и как пишеш празни коментари да се правиш на оборотна ама уви комична си повярваи ми не всъщност ТРАГИКОМИЧНА си) това на страна та:
Септември 23, 1930 – Юни 10, 2004
Януари 27, 1756 - Декември 5, 1791
ЗНАЧИ РАЗБИРА СЕ ТИ ЗНАЕШ ПОВЕЧЕ ОТ МЕН СЛУШАШ ПО-КАЧЕСТВЕНА МУЗИКА ОТ МЕН ХАХАХАХ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО МНОГО ГОВОРИ ТОВА ЗА ТЕБ, ЧЕ КУМИР ТИ Е МИШО ШАМАРА НА КОЛКО СИ И ТИ ЛИ НА 15 ?????? АХАХ![]()
ПРЕСТАНЕТЕ МОЛЯ ВИ ХГАХА
Браво радвам се, че си толкова образован н стила който слушаш. както се радвам че ти си един от малкото хора, които знаят какво слушат, защо го слушат и какво им харесва в стила на музика който слушат. ако всички бяха като тебе България (и особено фешънчетата) щяха да тръгнат към по-добро бъдеще, а не бъдеще на неознаваемост и да не знаят на къде отиват...
Но това не ти дава право да се мислиш за по-добър от всички- за по- добър от някои ДА, но не и за по- добър от всички!
И не не слага под общ знаменател чалга и house защото те са коренно различни и това че чалгарите си мислят че като слушат хаус и чалга ще се променят... Ще им кажа само че много жестоко се лъжат...
Ей, хора осъзнайте се къде се намирате и защо сте там...
Не се влияйте от другите за да не сте еднакви...
Само това мога да кажа аз, защото през последната година и половина разбрах, че животът не е Филм... А това мисля че не трябва да го осъзнавам само аз а всички които се мислят за нещо повече от другите...
PyUsKЪм Te yTnOfu Po MoЯTъ ПъЪrZAлKъЪ, пАk Se IзЛaGaШ кАтY PyTkA mALkAa...
Напротив не ме познаваш рядко парадирам с качествата си и съм 100% ЗЕМЕН човек просто когато чета некомпетентни мнения ме избива буквално агресия и това, че съм написал коментар и че съм искал да споделя един сайт в който някои хора ще разберат нещо повече за музиката не ме кара да се чуствам повече от другите просто коментарите на хората над мен ме подтикнаха да напиша това - ДА тези хора точно тези хора искам да ги накарам да се чустват мизерни, неграмотни и общо музикални инвалиди![]()
![]()
Аз не говорих за коментара със сайта...
Аз говорих за коментара за всички малки момиченца с яки никчета, които си мислят че знаят всичко...
Неисках да ти намеквам нещо... Исках просто да ти докажа че не всички са такива, а колкото до това че има неграмотни и необразовани хора в музикалните стилове които слушат- напълно съгласна съм с тебе...
А ако наистина си 100% земен човек се радвам че има още някой присъединил се към малкото такива![]()
Разбира се самата идея за музиката според мен е много по величествена... Аз найстина ОБИЧАМ музиката и когато я слушам преживяването е сюреално. Ми да може да съм сгрешил, че всички са такива ама 80% от тях тук са такива Емо момиченца, Фиешън такива, които си мислят, че всичко е тяхно и, че те са принцесите на света но уви... Искам да им го кажа вие сте жалки и същевременно в такива филми, че не можете да се изкарате от там до 20 години. Пиша го това защото имам наблюдения над такива "момиченца" -->
1. Малки емоционални копеленца всички знаем останалото...
2. Вече тръгваме към Scene...
3. Прослушваме от време на време чалгийца и ходим на Вселена и Планета...
4. В момента сме най-фиешън звездите на небосвода, "НИЕ СМЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ", Друсаме се толкова е модерно, "ТИ ЩО НЕ СЕ ДРУСАШ ЗАДРЪСТЕНЯК"...
5. Работата им е толкова пораснала, че като ги видя по улиците с удоволсвие мога да им повърна от горе (бляк)
6. Накрая ще свършите или в психодиспансер или в комуна
7. ВСЕ МИ Е ТАЯ ЗА ВАС
8. И ПАК... ВСЕ МИ Е ТАЯ ЗА ВАС, На мен нали ми е добре?
9. С обич techsoul feat R&B_kychka![]()
Напълно съгласна съм с осемте неща за тях които каза, но за деветото не съм трябва да е:
9. С обич techsoul feat R&B_kychka
Съгласен?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Става макар, че според тебе Егото ми трудно се събира в рамките на тоя форум пък чуда се с твоето кво ще стане...
Разбира се![]()
![]()
![]()
Ми... хубо като слушаш Рей Чарлс и Моцарт.... Яки са, ама друго си е да си надуеш Мишо Шамара, Гошо от Почивка или GGP... просто размазват.Първоначално написано от techsoul
Заради тъпият хаус всичко в БГ стана "хляб и амфети".
И скоро ставам на 18, и съм мъжко.
Няма лошо както написах - всеки сам си избира стила просто не виждам смисъл в песните на тези хора, особено впечатление ми направи това, че слушаш GGP добре за Мишо... ок ама тея наистина за въжето![]()
Е, моето его не е голямо...Първоначално написано от techsoul
![]()
И да казах че ако си мислиш, че си най- най да егото ти е голямо, но ти пък каза че си 100% земен човек, а щом го мислиш и вярваш- означава че си достоен за уважение... Ако не в на другите то поне в моите очи- е да де моето мнение може да не е от особено голямо значение, но все пак притежава някакво минимално- нали?
Това разбира се го казах в квадрата на шегата (за егото става на въпрос) разбира се ужанието е едно от нещата, който най-много ценя в хората. Ама не смятам, че Егото е някво монополитно то е комплекснои това, че се взимаш за нещо повече от другите не го прави по голямо, малко го издува ама
![]()
techsoul - Смисълът на тези песни е толкова дълбок, че само хора с доцентска степен и нагоре могат да го разберат.![]()
![]()
Примерно в "Gang Bang в нощта" на ГП е доста смислена песен.
бтв кажете ми хаус песен с найстина смислен текст, защото аз за такава не знам.
Говориш ебати глупостите чесно заклевам се ти си ебати retarda, пиши ми лично съобщение и ще ти дам тонове deep vocals с 300 пъти по смислен текст от всички зети заедно на GGP hahah
Аз пък никога не споря за музика, така стават най-грозните скандали като почнем да се делим на такива и онакива. Не съм скандална личност просто, пък и музиката честно казано я приемам такава каквато е. Иска ми се поп да е модерно, ама не. И затова като ме питат каква музика харесваш (аз харесвам поп, денс, хаус и малко техно) аз казвам "ми сяква", така им показвам, че този въпрос е тъп. Музиката трябва да се чувства иначе, не да се принизява до този въпрос, пък и защо да се определям, че Сульо и Пульо ме попитал?
Ми покажи ве брат. Ама не на лично, ми на всички че да им се израдват хората.![]()
Иначе бтв знайш ли кво значи Gang Bang?![]()
![]()
![]()
И ГП (Гошо от Почивка) е различно от ГГП.
sexy-boy - То твоето "ми сяква" значи, не че слушаш всякаква музика, а каквото ти пуснат по Сити и Дъ Войс. Има огромна разлика. Особено като техното е техно-поп, хаусът - хаус-поп и т.н.
И аз слушам всякаква музика, но това не значи квото ми пуснат. Всъщност съм бая притенциозен.
А кой каза че музиката трябва да е със смилен текст?Първоначално написано от Мо6no
![]()
В самото понятие музика... ама хич не става дума за текст дори...
На кое се казва музика от песента?!?!?
Умирам от желание да си пусна песен, в която да се говорят за проблемите не някой си (сигурно това е смислен текст),уви аз слусшам музика, за да РАЗПУСКАМ,а не да се натоварвам... както правят и нормалните хора![]()
А другите нека си слушат "смислените" песни и да не се бъркат в това-кой,какво и как слуша
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!