Това е върпос от сорта на яйцето или кокошката
Така лично моята идеология е следната
Патриотизъм - група от хора се събират заради иконом. соц. и духовни интереси и създават общност , която с времето прераства в нация ...след това следва отвърждаването на тази нация - постигане на независимост и политическа стабилност , което от своя страна води до иконом. прогрес и национализъм ( което вече води до икономически сривове , национални катастрофи , международна изолацията , чийто последици са шувинизмът , а неговите последици , ревашизмът , нацизма и фашизмът )
Тъ понеже от бая време се мъча да си съставя есе на тая тема ( койт не е учил когато е трябвало сега го прави ) , като давам примери от българската история , а все не успявам да го направя като хората моля за помощ, Ако някой може да помогне за някой от етапите с примери ( владетели , години , епохи)
Това в 1вите скоби е за да завърша цикалът , не ми трябват примери , те са ясно , световните войни , трябват ми малко материали , ако някой може да помогне , ще ми е от отгромна полза

ПС темата е и политическа , който иска да си коментира , не мога да попреча на никой

ПС2 благодаря предварително и се извинявам за правописните грешки