.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 41

Струва ли си да замина ?

Пред мен има един много сериозен въпрос....

Дали да замина да уча в чужбина...
    Знам ,че в днешно време образованието е много важно ,а в България образователната система и в плачевно състояние...
    В момента съм 9-ти клас и много се чудя дали да замина да уча в чужбина?
    Родителите ме подкрепят и ми казват ,че няма проблеми ако искам да замина ,но аз все не мога да реша..

Мисля главно за Австрия , Англия...

Вие какво мислите дали в чужбина ще е по-добре?

образованието в бг е мн добро, проблема е че ти седиш тука и пишеш безмислени теми вместо да учиш!
    Не се заяждам по принцип, но съм голяма националистка
    I’d give my all to have
    Just one more night with you
    I’d risk my life to feel
    Your body next to mine
    Cause I can’t go on
    Living in the memory of our song

da u4i6 v 4ujbina e edna naistina dobra ideq tam moje6 da specialzira6, da dobie6 mnogo novi znaniq nerazbiram kakav e problema tova 4e u4i6 v druga strana ne zna4i 4e posle ne moje6 pak da se varne6 v Balgaria
    no pomisli za priqtlite si, za semeistvoto si kato otide6 tam 6te trqbva da se spravq6 sam :S
    neznam tova e moeto mnenie uspeh

Голям фен
    Град
    Констанц
    ми сигурна съм че и сам съзнаваш положителните страни на това да учиш в чужбина за това няма да ти ги изреждам...но искам само да ти кажа, че в чужбина следването не е като в бг по 24 часа купони и алкохол и купени изпити... с други думи ако искаш да заминеш трябва да заминеш с ясната цел да учиш там ,а не да си гледаш живота. Естествено , че не е нужно да станеш монах и напълно да се откажеш от живота но просто наистина е трудно и изискванията са доста високи... казвам ти го само защото през 3те си години видях супер много хора на които не им понесе студентския живот в чужбина Вяро че аз съм в германия ,но съм сигурна че и в другите държави не е много по различно.. все пак си чужденец и си сам не искам да те плаша , а просто да знаеш какво те чака . Пожелават ти успех каквото и да решиш
    Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
    Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
    Аз съм човекът, който те отвращаваше
    Аз съм човекът, на когото се подиграваше
    Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
    Но и аз съм Човек - като теб.

iska li pitane? zaminavai kolkoto se moje po barzo ... *iska mi se i az da imah takava vazmojnost*

според мен не ... в америка например образованието е смешно .. стой си в България защото ще разбереш какво е да си извън нея едва когато те няма вече ..

xmm ne e bash taka .. v smisyl i az sym v amerika i obrazovanieto ne e tolkvoa plachevno .. zavisi si ot mngoo neshta ako si ambiciozen uchish si i tn tn te puskat v po visoki klasove .. az specialno zimam honors ii moga da ti kaja che uchime neshta koito i v bg ne sym gi uchil i daje mi se naloji da navaksvam .. taa ne e tolkvoa lesno ..

Мне е точно така. Университетите са си ок. Образователната система куца, но трябва просто да намериш начина, вратичката в закона, така че да не се преебеш и да си правиш кефа. Ще те света, все пак - девети клас си. От десети клас нататък ти предстоят три години, които са от решаващо значение за дипломата ти. Набележи два-три предмета и си учи по тях. За другите гледай да вързваш три. Общия успех за диплома никъде не ти трябва: Де факто само ако в някой си университет за някоя си специалност по някакъв си начин имат същата оценка (до стотните) с някой си друг и двамата имате едни и същи базови оценки в дипломата и и двамата се борите за последно място. Сещаш се колко е възможно това, нали? Просто ако поработиш върху тези два-три предмета, с които мислиш да се занимаваш, ще бъдеш много по-добра в тях (т.е ще изключиш възможнотта да се бориш за последно място в някой университет) и ще имаш много свободно време. Сега, относно университетите. Това, което казваш, не е вярно. България е една от страните на челно място в ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ по брой завършили вишисти. Над 30% от българското население е получило висше образование. Друг е въпроса, че после напускат. Напускат родината, отиват да живеят другаде ... и успяват, пробиват. Това за какво ти говори? Лоша образователна система ли? Освен това дори да си в по-добро даскало в чужбина, със сигурност няма да знаеш английския като англичанчетата (примерно) и все няма да си разбрала нещо. И за какво ти е по-яката образователна система? Освен това родителите ти искат най-доброто за теб, така е, но образованието в чужбина е адски скъпо. Те ще се постараят да ти осигурят всичко, но в същото време самите те ще изнемогват и сигуро ще ядат само хляб със сол. Ако искаш да им го причиниш - отивай.
    Memento moriendum esse!

1. Отивай, отивай хич не се замисляй! Образованието е мноооого по- добро а и после възможможностите ти за реализация навсякъде по света са много големи.
    2. Аз лично живея в Австрия, незнам учиш ли немски? Ако си завършила езикова гимназия с немски няма да имаш проблеми с езика, а и като страна не е толкова скъпа. Виж Англия си е скъпо.т
    3. Относно последния пост:
    България е мнооого далече от нивото на образование в чужбина. Най- големия проблем е, че като влезеш кажи речи никакви усилия не полагаш докато завършиш. А в чужбина завършиш ли, значи си отговаряш на дипломата.
    Задължително имай добър общ успех от дипломата- това се гледа в чужбина !!!
    А езика се научава на много високо ниво за няколко години няма вече да срещаш никакви проблеми!
    И за кой пореден път да пиша:
    Може първата една година родителите ти да се озорят, но ти стъпиш ли си на краката ще им осигуриш добри старини.
    В чужбина заплатите са тройно по-високи и ще можеш да отделяш част за семейството си!

ПОследно:
    Ако имаш възможност заминавай, както виждаш самата ит родина те гони всяка измината минута. Всички несправедливости които срещаш, това е същинско неуважение и подигравка към гражданите!!!
    В друга държава, дори като ЧУЖДЕНЕЦ имаш повече права и най- общи удобства!!!!!

Не е вярно - гарантирам ти, че знам мнго повече от някое американче и подобни такива неща. Че те в в гимназиален етап учат три предмета на кръст. За какво образование ми говориш? А тия няколко години, докато учи езика, обжясни ми, как се оправяш в даскало? А термините? По паранормален път получаваш информация за тях и непознатите думи? Говориш глупости. За това дали полагаш усилия или не, зависи от самия теб. Брат ми си е завършил тука и е учил по цели дни и ноощи и сега труда му е възнаграден, защото въпреки млад, е на висок пост в община Русе и получава добри пари, което е доказателство за това, че човек, ако положи усилия, може да успее и в България. За какво стъпване на краката ми говориш? Като ходиш в университет кое ще гледаш да направиш? Да си научиш за изптитите или да имаш време да бършиш подовете някъде? Нали трудно се изкарвало образование в чужбина и трябвало много усилия докато завършиш? По мое мнение, когато човек учи и от това зависи бъдещето му, трябва да има максимално много време да се отдаде на това и да не се мори с други дейности, за да може да научи даденото нещо качествено.
    Memento moriendum esse!

Искам д ати кажа че и в Америка има много много много умни деца!!!!
    Има училища в които трябва буквално да си скъсаш задника от учене за да завършиш!
    А и повтарям имаш ли основите на езика съвсем спокойно можеш да се оправяш, а след няколко години няма да имаш НИКАКВИ проблеми!

Вие не разбирате какво значи учене-
    В България ученето е зубрене, в чужбина то е креативно мислене, проекти, лично мнение! Има много голяма разлика между това да учиш формулите по физика и в това чрез опити да ги прилагаш.
    В БГ няма един свестен кабинет по физика 95% от училищата!
    За какво ми е да знам 100 формули наизуст като незнам как се прилагат !?

За работата, ако си организиран човек успяваш да вършиш няколко работи едновременно!
    А и при минамална заплата 1000 евро ще успееш да пологнеш моне малко на родителите си, да не говорим че ще можеш да ги издържаш като завършиш!

В момента ти ми говориш наизуст. Това, че вероятно си излязъл от някоя езикова гимназия с дефицит на умни хора, бъкана от зубрачи и наркомани, не ти дава правото да говориш за цялата страна. В крайна сметка не си учил във всичките училища в България, нали? От къде може да знаеш какви са хората, които ги завършват? Ще ти дам пример с моето училище: Хващат те, че си зубрил по разказвателните предмети - 2. Чел си критика, и я повтаряш без изобщо да мислиш самостоятелно по литература? Две. Знаеш по-малко от половината материал? Две. Опитваш се да се извиниш на учителя, че не си учил - пак две. Ученето не е само залягане пред учебниците и учене на факти, които да повтаряме, макар и неназубрени. Научил си нещо, когато си го разбрал. Когато, например напишеш успешно сам ЛИС по "Дон Кихот", ако наистина си научил механизма, трябва да можеш да го приложиш при всички произведения, с които занапред работиш. Химични уравнения? Можеш да ги пишеш за етилов алкохол, но не и за метилов? Значи нещо не си разбрал, както трябва. Така е в моето училище - за да имаш шест, трябва да можеш да "твориш". По контролните има неща, които не са писани в тетрадките и ги няма с учебниците, ала ако наистина разбираш материала и си поне със средно ниво на интелегинтност, трябва да можеш да напишеш. Та ... какво каза за образователната система в България? А американците съм ги виждала какво представляват - обичам да сърфирам в интернет, чуждестранни форуми и т.н. Учат отгоре-отгоре и си правят някакви невероятни умозаключения: като например, че митологията размивала мозъците на децата им. Представяш ли си как са възпитани, че когато учат тези неща, да не могат да си направят изводите и да разберат кое е грешно да се прави?
    Пак не си ме разбрал: Питам те отново. Да приемем, че си отишъл в чужбина, за да учиш. Завършил си езикова гимназия и имаш добри познания по езика, но все пак не го разбираш толкова, колкото състудентите ти, за които това е роден език. Какво правиш ти през тези няколко години, докато не се научиш? Пропускаш знания? Дупките стават ями? Щото във висшето не ми се вярва втория курс да не се гради върху първия, примерно - където и да е. Като изпуснеш пъравата година, с всяка изминала става все по-зле.
    Кабинетната система ми е излязла на гъза. Ела при нас, ще се разходиш - има си кабинети по всичко. Вярно е, че специално по физика и химия работата не е добре, защото ни показват малко опити и по този начин не се подхранва интереса на учениците. Но и по двата предмета се решават задачи :P За това са ти тези формули наизуст. Като ги напишеш десет пъти, докато си решаваш задачата у вас или в клас, ги научаваш. Аз още си помня формулите от шести клас, но въпреки това не съм голяма физичка. Завършила съм някакво умряло, селско даскало. Но съм наясно със всичко, което е вземано, нали? Защото имам желание.
    А за работата ... за каква организация ми говориш? Колкото и да си организиран, денонощието няма да стане по-дълго. Да приемем, че си в университета от 8 някъде до 12. След това отиваш на работа ... айде на запад сме ... 17? Връщаш се уморен от това? И к'во - вместо почивка започваш лекциите да четеш. Свободно време? В крайна сметка не си роб. А в същото време колегите ти са някакви наядени на пари деца, чиито родители имат висок стандарт на живот и отрочетата им може да си позволят да не работят. Това време, в което ти се трепеш някъде, те може да си починат, да почетат и да се поразведрят малко. Съгласи се, че е трудно така. В крайна сметка човек и младост има да изживява и спомени трябва да му останат.
    Memento moriendum esse!

Град
    София
    ами знаеш ли...пред мен стои същата дилема

има точно два чуждестранни университета,в които искам да вляза...И не че няма да успея,просто незнам дали си заслужава...
    Баща ми ме подкрепя напълно и до преди не повече от две седмици бях готова да се запиша на TOEFL и SAT и т.н..
    Но в крайна сметка,никога незнам какво ще се случи до догодина (аз съм 11ти клас...)
    Държа на образованието си,и затова с мъка реших да остана тук
    Не е нужно да учиш в държавен университет ако останеш тук...Не забравяй че в Благоевград например има Американски Университет,където най малкото...образователната система е друга...
    А ако прецениш да останеш в България...тук започват да имат филиали мн чуждестранни европейски университети...
    А пък аз съм се спряла на един в Правец
    City University of Seattle... Заслужава си,разгледай сайта ако решиш...И таксата не е колкото в чужбина... Защото все пак освен че в чужбина е адски скъп самия университет,там отделна се плащат Общежития,осигуровки... да си пратиш документите...
    ще изиска мн ама адски мн пари
    Успех

Супер фен Аватара на _donna_
    Образованието в България си е чук.
    Иди в Англия да видиш на 20 години какъв полуидиот ще си...
    Това ви е проблема,мислите си,че като отидете в чужбина всичко ще е супер лесно и някой ще ви го налее с фуния.И вместо да седнете да учите се чудите как да духнете от България.Ако не ти се учи и на Луната да отидеш все тая..

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Тук образованието е добро, но после нямаш никави шансове за добра работа и добро заплащане .. Отивай навън!!! ..

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Образованието до 12 клас е доста добро. След това започва да куца, но има вероятност скоро нещата да се оправят.

Цитирай Първоначално написано от Chr!sSie
    Тук образованието е добро, но после нямаш никави шансове за добра работа и добро заплащане .. Отивай навън!!! ..
    Общи приказки. При подходяща специалност и добри квалификации може да се намери много добре платена работа.

Мега фен Аватара на draid
    Е това ли ви е представа за българското образование ? По 24 часа купони , пиене и купени изпити. Мога да кажа, че въпреки в момента образователната система да е доста западнала по нищо не отстъпва на чуждата (казвам го от лични наблюдения не догатки) Принципно аз не съм за напускането на България, но ще ти кажа нещо ако тук не учиш не си мисли че в чужбина мн ще проучиш, всичко си зависи от човека.

EmI sPORed MeN nE tRqBvA dA zAmiNaVa6 Za 4UjBiNa!!! Az v MomeNtA s1m v SpAiN i S1JeLqVaM 4e s1m Do6lA,nO NqMa Vr16TaNe NaZad. oBrAzOvAtElNaTa sIsTeMa V Bg Si E ExTrA kOiT tVoT iSKa Da Si GovOrI nO BG Si E sUpER !!!

Град
    in da middle of nowhere
    Струва си да, защото ако искаш да работиш нещо хубаво и не във България и като те питат къде си завършила ти ще кажеш че си завършила в българия ако не заминеш почти никой в чужбина не зачита образовението в бълария не казвам че не е добро но не го знаят а ако кажеш завършила съм в америка или англия или където решиш ще е по различно, а избора е само твой

To be lost before you're found, don't mean you're losing.

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    С този въпрос подиграваш ли се ?
    Естествено че си струва, самия аз след година като завърша, ще направя всичко възможно да отида в чужбина, да работя/уча.Просто тук не си струва да си пропилявам живота !
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Голям фен Аватара на Vilsy
    Град
    Wonderland
    Ми,де да знам.Защо пък си решила,че в Австрия или Англия образованието е по-добро?

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Цитирай Първоначално написано от VIP_PERSON@T@
    Ми,де да знам.Защо пък си решила,че в Австрия или Англия образованието е по-добро?
    Образованието не е по-добро, учебната база е на светлинни години от нашата и от там идва всичко:провеждане на часовете, самочувствие и т.н.Не може в нормалните държави тоалетните в училище да са по-хубави от колкото вкъщи, а тук да ме е гнус да вляза и да правя какви ли не движения само и само да не се допра до стените...Както някой беше казал по-рано тук се учат много формули по физика примерно, но просто няма къде да видиш/пробваш действието им, а в другите държави е точно обратното: по-малко формули, но просто правиш сам у вас/на училище опити и т.н. и виждаш на практика как седят нещата.Оттам идва всичко, да не говорим, че след една година завършвам и с всеки изминал ден виждам как държавата ме гони от родното ми място.
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Град
    LoveTown
    Az uca v Grcia i moga da te uveria ce tuka obrazovanieto e na svetlinni godine ot bulgaria!
    Vse pak ti resavas!
    Никой не умира девствен ,животът преебава всички

Град
    Da Projects
    Ми много ясно заминавай то и аз съм изправен пред същото раздвоение и в момента разучавам вариантите.Посъветвам те и ти да направиш така няма да се съжаляваш.
    ....Ти Българин Ли Си Или За Теб Става Така?Или Си В 3тия Свят Или Си Евтина Работна Ръка.....

....Оставаш Гол ,Но На Паспорта Носиш Евро Лого,Защотото Явно Можеш Да Носиш Много.....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си