.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 41 от общо 41
    Цитирай Първоначално написано от Jaden
    Az uca v Grcia i moga da te uveria ce tuka obrazovanieto e na svetlinni godine ot bulgaria!
    Vse pak ti resavas!
    И какво пък чак толкова му е по-хубавото и по-доброто на образованието в Гърция, ще ми дадеш ли един конкретен пример? Щото навсякъде пишеш и се хвалиш, колко било по-хубаво в Гърция, колко образованието и всичко било на светлинни години пред нас. В което много силно се съмнявам, тъй като без да съм живял в Гърция, съм ходил 3-4 пъти в Гърция и смея да твърдя, че си имам представа какво представлява тази страна. И ходих в прословутия град Александропулис, които беше супер, ама супер насран град. Никакви нормални улици, светофари нямаше на мястото си, напълно безконтролни и нахални шофьори и най-вече голяма мръсотия. Така че не виждам какво толкова ми ги хвалите тези Гърции, Англии, Германия и кой ли не. На нас в България нищо друго ни няма, освен мизерно ниския стандарт на живот. Имаме ли нормален стандарт на живот ще си живеем 100 пъти по-добре от насраните гърци и западняци, които нямат никакъв личен живот най-малкото, а са се превърнали в роботи, които знаят само да работят по цял ден.
    ПП. И в България можеш да получиш много добро образование, стига да знаеш къде точно да учиш. Ако си учил в спортно училище, няма как да получиш добро образование. Но аз завърших висше образование тук и мога да кажа, че съм изключително доволен/с малки изключения разбира се/ от образованието, което получих в България. Така че само недей да правиш антиреклама на България ако обичаш. Живей си в Гърция щом повече ти харесва, но недей да плюеш по България. Човек, който не живее в България, не й плаща данъци и т. н. няма право да коментира България, ситуацията тук и изобщо каквото и да е свързано с нея. България си е България, а на тези които не ви харесва, изнасяйте се, нямаме нужда от вас. Ние, които ще останем тук ще се оправим някакси и гарантирам ви, един ден ще живеем нормално и добре.

Spored men obrazowanieto w 4ujbina e mnogo po dobro otkolkoto w BG.ot li4en opit znam,za6toto u4ih w BG,no re6ih da otida w 4ujbina.Do6la sam samo da u4a tuk.ne iskam da ostawam w 4ujbina,za6toto iskam da pomogna na BG i iskam da rabotq za BG sys znaniqta pridobiti tuk.Ako ima6 wyzmojnost idi u4i w 4ujbina,no znai 4e e mnogo trudno.

Na men mi se ostava i mi se u4i v bg, no vseki, koito e zapoznat s taksite na NHA, 6te my stane qsno kakav e problema mi. Za bylgariq semestrqlna taksa nad 1600 lv, e pove4e ot ne4ove6ka, za 2-ma roditeli, koito ne sa milioneri. Da ostavim

Град
    Sofia
    Лелеле какво спорите за такива неща!Това , което е от най-голямо значение е къде учеш(по отношение престижността на учебните заведение)и това до колко си амбициозен!Не ми говорете глупости,защото извън Б-я има големи възможности за реализация!Аз също си обичам родината,но не казвам на черното-бяло!Има области,в които можеш да специализираш само в чужбина,но никой не е казал,че тази реализация не може да се превърне в плюс за Б-я.

Според мен е по-добре да останеш да учиш в България. Тук можеш да получиш образование, които в никакъв случай не е по-лошо от това в чужбина.

I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.

На крива ракета космоса й пречи, както е казал народа.Това са българските младежи-криви ракети,които вместо в седми клас да си бяха седнали и научили темите за изпитите и да ги приемат в елитни училища,ходят по дискотеки и се чудят как да си пилеят времето.После в гимназията някой разярен тийнейджър реве,че образователната система в БГ била кенеф.Както във всяка държава и България има и мизерни, и елитни училища.Вие какво си мислите-че всичко което лети и се яде в чужбина?Нямаш ли ентусиазъм и желание да учиш ,драги, и на северния полюс да те пратят ще си си все същия мързелив задник колкото и брутално да звучи! 90 % от хората тука само поватарят до болка познатото клише " в България няма бъдеще никакво, ама чужбина-умираме за нея" и си мислят,че са прави.Искаш в чужбина-ок,ама само не плюйте по образованието в България!"Платени изпити"-има ги,ама така ли пък според вас излиза,че всички студенти в БГ си плащат айде моля ви се.Горките-те децата талантливи пък ги избутват мамините дечковци...а до авторката-ами замисли се-струва ли си? Ти си решаваш,къв съвет да ти дадем ние като нито ще учим вместо теб,нито ще ти плащаме.Всеки човек решава за себе си,а особенно отнася ли се до собственото му бъдеще...

Град
    Dresden
    Тука гледам се води доста голямо спорче, та ще взема и аз да се включа. Споделям мнението на Freak напълно-евалата пич, ти си единствения евромислещ човек в тая тема като гледам. Сега че псевдо националистите в тая тема са доста повече от евромислещите ще го преглътна. Та моята скромна личност имаше щастието да отиде в чужбина за малко и да ви кажа изобщо не ми се връщаше. Там просто обществото е друго, хората и всичко останало. И образованието не отстъпва-като започнем от факта, че ИМАТ финанси да осигурят на повечето училища ИДЕАЛНА атмосфера на учене, че учителите са уважавани личностти, които ИМАТ интерес да преподатат материала и да ПОМОГНАТ на учениците си да го усвоят и както каза Фрийк там учене не означава зубрене а напротив-мислене със собствената ти чутура, изграждане на мнение итн. Това разбира се става трудно и бавно, особено за нас, които сме живяли сумати време в тая отрова наречена "Комунизъм" и образованието не се е преобразувало много много. Такаче ако наистина държиш да се изучиш като хората-заминавай. Да, не е по силите на всеки да загърби всичко и да се бори съвсем сам, но преодолееш ли това, не само ще бъдеш светлинни години напред, а и ще се гордееш, че точно ТИ си успял/а.

И преди някои кон с капаци да ме обори ще кажа, че уча в едно от най-елитните гимназии в София.

Цитирай Първоначално написано от Sarge
    Тука гледам се води доста голямо спорче, та ще взема и аз да се включа. Споделям мнението на Freak напълно-евалата пич, ти си единствения евромислещ човек в тая тема като гледам. Сега че псевдо националистите в тая тема са доста повече от евромислещите ще го преглътна. Та моята скромна личност имаше щастието да отиде в чужбина за малко и да ви кажа изобщо не ми се връщаше. Там просто обществото е друго, хората и всичко останало. И образованието не отстъпва-като започнем от факта, че ИМАТ финанси да осигурят на повечето училища ИДЕАЛНА атмосфера на учене, че учителите са уважавани личностти, които ИМАТ интерес да преподатат материала и да ПОМОГНАТ на учениците си да го усвоят и както каза Фрийк там учене не означава зубрене а напротив-мислене със собствената ти чутура, изграждане на мнение итн. Това разбира се става трудно и бавно, особено за нас, които сме живяли сумати време в тая отрова наречена "Комунизъм" и образованието не се е преобразувало много много. Такаче ако наистина държиш да се изучиш като хората-заминавай. Да, не е по силите на всеки да загърби всичко и да се бори съвсем сам, но преодолееш ли това, не само ще бъдеш светлинни години напред, а и ще се гордееш, че точно ТИ си успял/а.

И преди някои кон с капаци да ме обори ще кажа, че уча в едно от най-елитните гимназии в София.
    Ако ще и в най-елитната гимназия в света да учиш, пак кон с капаци ще си останеш "евромислителю".
    И какво като мислиш "евро" а не по български, нещо повече от нас ли се чувстваш така? Голяма работа, дреме ми за такива като теб, които се срамуват да се нарекат българи и умеят само да плюят по България и всичко свързано с нея, без да са й дали нищо. Хубава или лоша, България даде и на вас, и на мен, и на всички ни достатъчно за възможностите си, а такива като теб как се отблагодарявате за това- с плюене и храчене, колко "тъпа" и "лоша" била. Ми ходете правете свирки на западняците щом ви е толкоз приятно, аз и останалите мислещи като мен български патриоти или просто хора, закърмени с български дух ще си останем в Родината, защото тя е единствената ни Родина, която обичаме повече от всички сребърници на мазни англо-саксонски и американски копелета. Защото искаме да живеем добре ТУК, В БЪЛГАРИЯ и никъде другаде по света, ясно ли ти е "евромислителю"!! И престани да критикуваш България. Ако не, сабирай си партакешите и айде пак беш за Европата(все едно България не е от повече от 1300 години в Европа, много преди германци, французи и англичани), че заради такива мрънкачи, празни дрънкала и критикари-песимисти сме на това дередже. Защото на България й трябват патриоти, които са готови за борба за собствените си права и естествено тези на България, хора, които търсят единение със своите събратя-българи, а не разединение. Само така ще се изправим на крака и обединявайки се ще променим нещо в България за нейно и свое добро. Така че отивай си в Европа и учи "великата" история на Англия, Франция и Германия, аз предпочитам нашата си- Кубрат, Аспарух, Тервел, Крум, Симеон Велики и т. н., които са много по-велики от повечето прехвалени европейски държавници, царе и политици. Най-малкото никоя държава в Европа не е имала и няма да има такова Величие като Апостола Васил Иванов Кунчев!! Нека си се гордеят с хуманистите-глобалисти и интернационалисти Кант, Хегел и компания, ние се гордеем както казах с Кубрат, Симеон, Васил Левски! България над всичко!!!

Град
    mezdra
    ще ти кажа нещо аз тази година завършвам и наистина започвам да усещам колко са си добре ученическите години и да ти кажа само мисълта че няма да съм в града в които до сега съм била ме натъжава пък камо ли да замина за чужбина.Да ти кажа да правилно е това че в България няма добра реализация или то ако има такава то е мн рядка и със връзки.Но нз аз лично не бих издържала в чужбина първо защото няма да мога да издържа там без моите приятели и без хората които обичам наистина хммм....чужбина може да е примамливо решение но ти как би предпочела да се бориш във България за своята реализация или да идеш по държавите?

Цитирай Първоначално написано от Tedi4ka
    ще ти кажа нещо аз тази година завършвам и наистина започвам да усещам колко са си добре ученическите години и да ти кажа само мисълта че няма да съм в града в които до сега съм била ме натъжава пък камо ли да замина за чужбина.Да ти кажа да правилно е това че в България няма добра реализация или то ако има такава то е мн рядка и със връзки.Но нз аз лично не бих издържала в чужбина първо защото няма да мога да издържа там без моите приятели и без хората които обичам наистина хммм....чужбина може да е примамливо решение но ти как би предпочела да се бориш във България за своята реализация или да идеш по държавите?
    Изобщо не е чак толкова примамливо решение чужбина, не се хващайте толкова лесно на думите на някои хора, които са били в чужбина. Освен това да добавя, че работейки в чужбина за някоя чужда страна, така поддържаме икономиката й, а не поддържаме българската. Е, аз препочитам моят труд да отива за България, да плащам данъци на България, а не на Франция примерно, от къде на къде?!

Точно това е лошото на образователната система на България. Искат да си добър във ВСИЧКО! А какво мислите? Не са ми разказвали приятели , как по всички възможни предмети ги карат по-лошо от късане на задника си да правят? В чужбина ти дават избор! (моя беше или изобразително изкуство или математика , избрах математика и оттогава най-най-важните предмети (дори по-важни от немски) бяха математика , физика , химия!)
    И между другото , отидеш ли в чужбина , трябва да научиш това: Защитавай родната си страна , живей в чужбина! (казано от руснаните)

Мега фен Аватара на Mi6inka
    Е всичко друго но точно образователната система в България си е много на ниво,това че няма кой да учи вече е друг въпрос! По принцип не всеки има тази възможност да излезе да учи в чужбина,естествено че ще е в твой плюс особено за езика ,ще го говориш перфектно!Само че не разбрах висше ли искаш да учиш извън БГ ? Абее веднаж отидеш ли някаде другаде,там намираш хора,връзки и... започваш да се замисляш дали да се върнеш!Извън БГ само на екскурзия!Бях в Малта за около 2 месеца и макар за толкова малко време успях да намеря работа да се запозная с хора започнаха да ми се отварят мн врати ,който в България трудно биха се отворили,но въпреки това се върнах!!!Тука съм родена значи тука си ми е мястото!ИСках да ти кажа с това ,че излезеш ли изжън БГ за дълго а не на почивка примерно,може и да си останеш там... поне това се е случвало с хората около мен ,който са в чужбина,и за малко да се случи на мен! Добре си помисли и успех ! ! ! [-o<

Град
    Detroit Ghetto
    Цитирай Първоначално написано от olive_oil
    образованието в бг е мн добро, проблема е че ти седиш тука и пишеш безмислени теми вместо да учиш!
    Не се заяждам по принцип, но съм голяма националистка
    Като не си запозната с тия работи не говори глупости излагаш се... братовчедка ми тук завърши с 6.00 пълна стипендия отиде да учи в Германия тук с 6.00 отива там и вика правилно ни критикуват от ес за образованието ни а ние им се сърдим с тоя успех от България там връзва едва 4.00 а езика си го знае на 6... обаче се стяга и изкарва и там стипендия.Бягай да учиш в чужбина ако имаш възможност финансова правилния избор е !
    This is West coast nigga thinkin California quicksand got a nigga sinkin I can give a fuck what you niggaz drinkin"smoke some weed"

Ебал съм я у чужбината, България над всичко .

Еми това е твое решение пък и имаш още време да поразмишляваш върху въпроса. И на мене лично това ми се върти из главата напоследък, но наистина се замисли за това което ще ти липсва.Но от друга страна според мен ако отидеш в чужбина ти се отварят много повече възможности , но помни решението си е твое.

Град
    Plovdiv
    Още като видях заглавието дали да замина... и веднага реших да ти кажа , че няма какво да се чудиш . И аз имам такава възможност и няма да я пропусна
    kogato re6a da bezdeistvam ni6to ne moje da me spre

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си