- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Телефонният тероризъм
Абе случиха се две случки тука, пък и преди, и не съм видяла подобна тема...
Значи, всички знаете от новините, а някои и са станали жертви, на телефонния тероризъм. Знаете, звънят, казват, че ваш роднина е направил еди-си-какво и искат откупи, представяйки се за адвокати и пр.Вече много хора в БГ олекнаха с хиляди левове, повлияни от думите на тези терористи.
Случвало се е и на мен, на мои познати, приятели... На наш много добър сем. приятел му звъни някакъв и се представя за приятел, закъсал по пътя с колата.. Първоначално Д. казал на измамника да го намери пак след малко, за да се уточнят... И оня пак звъни.
Ама не се върза приятелчето ни!
През лятото пък пак ми звъни някакъв, чува женски глас (моя)и пита: "Здравей, лельо! Какво правиш?" Ама гласът му звучи някакъв като нагласен, все едно приказвам с робот или с уолкмен.
Затвори след затапката ми, а днеска най-странния случай, като същото казали за мой много добър приятел.
Звънят на дядо и казват, че съм направила катастрофа и съм в болницата, ревала съм и т.н... и тем подобни, а аз кола нямам! xD
И не само такива случаи с близките ви замесени... В др. форум четох, че имало тенденция някъде си да ви звъни няк'ъв и да ви казва, че е оператор, да наберете еди-кой код... като по този начин нещо става със SIM-картата ви и той може да говори от нея за ваша сметка. Естествено, че истинският оператор винаги праща SMS.
Та, кажете, звъняли ли са ви такива копеленца, как им сте отговаряли, "опарвали" ли сте се от такива случаи и кажете на другите как да се справяме?! Аз искам да питам, понеже не съм се интересувала, може ли да звънна след това веднага на оператора и нещо да се разбере???
![]()
Ми да звъняли са ми
През месец мине се немине се звънят , бая съм псувал един , представи ми се за браточед , правех се на ударен и викаам ооо Миро ти ли си , ония вика да , аз му викам мойте съболезнования за баща ти тоя нз си кво вика там благодаря и там 2 реда псувни ( бащата на въпросният братовчед си е жив и здрав)
на майка ми миналата година и звънят и се представял копелетата за нейния братовчед нооо имаше нещо гнило и майка ми го попита 'Абе каква ти беше фамилията?'' и оня почна да псува кретенаискаха да им дадем 1000 лева за някъкви части че много му трябвли а в момента нямал пари... ужас и на една моя приятелка пак са и званели така и са я заплашвали
![]()
БисквитенотоЧудовище
Преди около година и половина с един авер решихме ей така да се 'вържем' на една телефонна измама, за да разберем как работи иии горе-долу открихме уловката.
Истината е, че някои измамници доста са задобряли, не е задължително измамите да са свързани с искане на подкуп за роднина, приятел и т.н.
Your worst enemy is your self
Will you fight, or give in?
Добре, че не съм имала работа с такива идиоти. Сигурно, обаче, ако човек се усети навреме е забавно да се говори с такива хора![]()
Memento moriendum esse!
тук правя уговорката, че това е тел. измама, а тел. тероризъм е нещо мн различно![]()