.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 448

Hybrid View

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    За такива изроди като от гифчето - бой с лопата по тях.
    Насилието поражда насилие, ама тая животинка не може да се защити
    maDamn

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    За такива изроди като от гифчето - бой с лопата по тях.
    >Възмущаваш се от насилие...
    >Призоваваш към насилие...

Не си от най-умните, нали?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Нали точно това е казала, умнико. Насилието ражда само и единствено насилие.
    За такива психопати - смъртни присъди.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Нали точно това е казала, умнико. Насилието ражда само и единствено насилие.
    За такива психопати - смъртни присъди.

Повече от фен Аватара на Delvecchio
    Цитирай Първоначално написано от Doom_Stalker Виж мнението
    >Възмущаваш се от насилие...
    >Призоваваш към насилие...

Не си от най-умните, нали?
    Андрюха,не можа ли да сложиш Джон Клийз в началото и да има мир

Не съм никакъв Андрюха... Всъщност не съм и подражател на никой и нищо. Просто ме кефи изражението на лицето му.
    Не зачитам никакви морални и етични граници отнасящи се за каквото и да е било, затова изтъкването им като отправна точка в някои аргументи, ми се струва безсмислено и няма дори да засягам този аспект.
    Впрочем и аз съм за мир, даже съм по миролюбив от повечето тук, които призовават за насилие срещу не-миролюбивите. Това отначало ми изглеждаше като парадокс... Да призоваваш към насилие срещу насилниците, само защото искаш да няма насилие. Но в последствие разбрах какво движи такива "идеи", а именно същността на "малките" и "детските" хора, които имат прости обяснения и "формули" за това кое как трябва да се случва. Изграждането на модел за света, особенно пък колективен такъв, и нарушаването на този модел, води до всякакви негативни реакции, които често преминават във физическо насилие. Ето как призива за ненасилие се превръща в насилие.... Прости и тесногръди хорица, сте. И по същество не се различавате особено от един средностатистически насилник. Просто в такова време сте се родили и с това са ви напълнили главата.... Източника на насилието, и източника на насилието срещу насилието е един и същ... това е всичко, което казвам... А призивите за морал и правосъдие като оправдание, са също толкова смешни и жалки, колкото и оправданията на самите насилници.
    Всъщност призивът трябва да бъде за спиране на насилието без да се използват инструментите му....
    Няма същество в природата,което да убива и изтезава за удоволствие.Това,което постна е противоестествено,не просто за човека,а за всяка форма на живот във вселената и въпреки,че съм съгласен,че непредизвиканото насилие е не по-малко лошо от предизвиканото,не разбирам какво друго очакваше,освен гневна реакция?

Всъщност не трябва да има никакъв призив. Именно призивите и хората, които живеят в тях, за тях и от тях, поражда онзи широк спектър от абнормални феномени в човешкото общество. Защото призивите се променят, а масовия човек си остава все същия - Жесток, агресивен, живеещ във колективната заблуда на "приемливото" и винаги готов да убие, запали и унищожи "неприемливото". Приемливото е абстрактно, то е просто коректна идея,, но за хората, които живеят в него, то става реалност - реалност, която са готови да защитят на всяка цена, дори и с цената на "неприемливото". Точно това се случи и тук, като реакция на моите думи. Ако си мислиш, че мнозинството от "добрите" и "морални" хора не са способни на жестокости като тези от гиф-а, значи си в сериозна грешка.

Също така, цялата човешка цивилизация е противоестествена, но това не ти пречи да живееш в нея нали? И тук нямам предвид само физическото "живеене".
    Отказвам да приема,че жестокостта е част от същността ми.Дори да се самозаблуждавам,ако се държа и действам така,сякаш тази моя страна не съществува,ще изживея живота си така както според мен трябва и ще съм го сторил не заради убеждения наложени от невежо общество,а заради собствената си преценка.Сам ще съм стигнал до отговорите,които всеки разсъждаващ търси и никой няма да може да ме убеди в противното.Бъди добър,живей и остави другите да живеят,обичай,създай живот.Друго за мен няма.Вероятно и аз тая в себе си жестокост и злоба,може би някой ден ще я покажа,но ще съм направил всичко възможно да я изкореня преди това да се случи.Подтискайки първичните си,животински инстинкти,човек показва,че е различен от всяко друго същество.Вярвам,че подтискането на някои от човешките ще е новата стъпка в еволюцията ни.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си