Цитирай Първоначално написано от _Becko_
Цитирай Първоначално написано от ThunderGoddess
Към автора: Страшно си загубен, бе!! Няма ли няй-накрая да се примириш, че на тази планета чист народ НЯМА и да спреш с глупавите си темички от рода на: Развенчахме мита, че сме славяни, сега да развенчаем, че сме траки. Идват някакви иранци от някъде и ти ми трвърдиш, че изтребват до крак месното население - добре развито технологично и с прекрасна култура - многобройно - с куп съюзници. Да бе! Истината е, че скоро беше направен тест на Нешънал Джиографик за ДНК-то на съвремените българи и се оказа, че в над 45% от подложилите се на теста тече повече тракийска кръв, отколкото прабългарска. Примири се най-накрая! Иди, направи си теста, дай двеста кинта и кротвай!
А Нешънъл Джиографик от къде знаят каква е била кръвта на траките и на славяните и на прабългарите, за да го твърдят? Имат ли в наличност, че ще ми е интересно да я видя и да я пробвам?!?
Tестовете се правят с ДНК-то, което се съдържа в митохондриите на клетките и издържа много години. Жива ДНК на траки може да се намери по някои скелети, които са доказани, че са били на траки и да се сравни с тази на насоящето поколение. Съпоставят се също различните имунитети срещу болестите, които има човек, което също се съдържа в ДНК. Примерно ако открият, че индивида, живял преди 2000 години в римската империя има имунитет срещу малария, тропическа болест, те знаят, че този човек е наследил имунитета (част от имунитета ест, не е напълно застрахован) от прародителите си. Имаше някъде статия, ако я намеря, с удоволствие ще я предоставя.
PS: Предпочитам да вярвам на версията за ДНК, отколкото на глупавите клипчета на танкистчето. Пък и никоя теория не е сигурна. С подобни контрааргументи аз винаги мога да ти кажа, че преди 1400 години, когато българите са дошли на тази земя, ти не си присъствал, не си знаел колко точно са, така че нямаш право да твърдиш, че са дошли изобщо