- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Мога ли да ползвам тампони?
добре за тия който не смятат че тампона не е добър вариант , да вземем например някоя плувкиния , ако и дойде какво прави с превръзка ли влиза в басейна ?![]()
купи си,пробвай,ако ти е по-удобно-действайаз лично не съм ползвала до сега
Пробвай и виж дали ще ти е удобно с тампон![]()
“Усмихни се.
Има хора,които никога не се разделят!"
![]()
![]()
Пълни глупости. Ползвай си тампони, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прочети упътването!Първоначално написано от mimoza16
ПП: В басейн или море не се влиза с тампон. Те абсорбират вода, която е пълна с хлор/бактерии. А това не е нещо, което искаш във вагината си.
е добре сега мисля да почвам плуване и то сериозно и като ми дойде какво да права да не хода на тренировки ли ...Първоначално написано от Schneeflocke
![]()
Не е препоръчително. Използвай тези дни за други упражнения, за да си поддържаш формата. Е, ако имаш състезание, може, защото става дума за минути и после сменяш. Предполагам, че можеш да си представиш какво ще стане с тампона в тялото ти, докато си във вода? Освен това, като се напои с вода, може да почне да "пропуска" и да се получи кофти...Първоначално написано от ana19
има различни начини за забавяне на цикъла,консултирай се с лекаруспех
Ми аз лично не вярвам на глупостите от типа, чее в водата може да ти стане нещо с тампон или, че изобщо ако ползваш тампони може да ти стане нещо!!Просто ако спазваш хигиена с тампоните и ги сменяш редовно нищо не може да ти стане.Една моя приятелка използва САМО тампони от 3 години/е използва превръзки само през ноща/ и до сега нищо и няма!Така, че щом като ти се налага да хоисш на тренировки докато си в цикъл, слагай тампон, сменяй го редовно, подмивай се по 1-2 пъти дневно и така няма да ти стане нищоПървоначално написано от ana19
УСПЕХ!
Знаеш ли какво има в огромно количество във водата в басейна? Хлор. Знаеш ли какво има във вагина? Организми, които я защитават. Знаеш ли какво става, когато си направиш хлорен компрес на вагината? Хлорът избива организми, вагината "изсъхва" и става податлива на инфекции, може да сърби или боли. Знаеш ли , че тампонът абсорбира и течности извън вагината? Ако не, пробвай да пишкаш с тампон и ще се убедиш, че той ще поеме част от урината. А знаеш ли какво ще стане, когато тампонът се напълни с вода? Няма да може да поеме кръвта. Твоята приятелка плувала ли е с тампон редовно, че намираш този пример за удачен?Първоначално написано от foreverr
Аз даже съм плувала с тампон, но съм забелязала, че като съм в водата и не ми тече цикъла и така няма кво да не ми абсорбира щото тече мн малко и при други мои фр е така и го сменям често и така всичко си е ок!И това, че е водата на басейна има хлор кво от тва???Нали и ние си се миеме в банята с вода в която също ИМА хлор!Но все пак има малка вероатност от ифекция, но ако спязваш правилата-сменяш го много често ии спазваш хигиена!Първоначално написано от Schneeflocke
Първо, в басейните има много повече хлор. Второ, едно е къпане, друго е дамски душ с дезинфектант. Просто говори с гинеколог и тогава, ако още си мислиш, че си права, пак ще го обсъдим.Първоначално написано от foreverr
E на гинеколог съм чак януари месец.Но като говоря ще видиме.И все пак поне при мене няма инфекцияяПървоначално написано от Schneeflocke
и в басейн съм била с тампон /2 пъто/ и на море / един път/ и нищо ми няма.Но може при някои момичета да се получи
възможно е!Но по прнцип това са редки случаи
![]()
а едно въпросче към двете спорещи - когато плучаш и без тампон не влиза ли пак хлорна вода във вагината![]()
Не би трябвало, е, всичко се случва, но по принцип - не. А и, ако влезе, ще излезе, а с тампон - той ще я задържи.Първоначално написано от sssladuranka
foreverr, за един-два-три пъти нищо няма да й стане. Но тя иска да го тренира. Което означава, че всеки месец поне по 2-3 пъти ще го прави. Там е проблемът. В честотата на изпълнението.